Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pókfóbia! Valaki segítsen...

Pókfóbia! Valaki segítsen mert már kikészülök! Mit kezdjek magammal?

Figyelt kérdés

Este leakartam feküdni aludni,de amikor a takaróm felemeltem akkor megláttam egy pókot...kb. sikítva kirohantam anyumhoz aki jött és megölte a már éppen menekülő kis (nem éppen kicsi) dögöt...csak az a baj,hogy én meg most nem merek befeküdni az ágyamba...egyszerűen nem merek. Mindig is rettegtem a pókoktól. Még az egészen piciktől is. Így most nem alszom...tudom,hogy hülye vagyok,de egyszerűen nem merek. Anyumnak elege van már belőlem. (amit megis értek..de nem tehetek róla) Tudni kell rólam,hogy állandóan írtom a pókokat (porszívóval mert nem merek hozzájuk nyúlni)és ezért nem is értem hogy miért van mindig a szobámban. :( Meg ugye most is bemászott az ágyamba!!! Tudom nem megoldás hogy nem alszom...de nem tudok mást csinálni. Valaki segítsen! Ha becsukom a szemem rögtön az jön elő hogy úristen rámmászik...meg ilyenek. Már megbolondulok...és álmos is vagyok. :(

Csak én félek tőlük ennyire? Hogyan tudnám legyőzni a félelmem? Légyszi segítsetek! 16/L

2009. júl. 29. 00:29
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%

utolsó vagyok:

még annyit, hogy volt egyszer egy madárpókom. az üveg mögött egyáltalán nem éreztem azt az iszonyt amit az itteni pókok iránt érzek.

egyszer véletlenül kimászott, úgy vettem észre. elég közel volt hozzám. az első pillanatban káromkodtam egy jó nagyot, de utána szintén NEM éreztem azt a félelmet. inkább izgalmat.

ez furcsa, nem?

ezek szerint a félelmem nem áll egyenes arányban a pók veszélyességével.

illetve annyira nem is furcsa, hiszen az előző hozzászólásban leírtam már ezt.

ezt a pók kifejezetten agresszív, és erős mérgű volt, acanthoscurruia geniculata.

amúgy nem lett baj, visszaraktam simán utána. de előbb lefotóztam :D

2009. júl. 29. 03:49
 22/46 anonim ***** válasza:
100%
nyugi, nem vagy egyedüül. a pókoktól már annyira nem félek, de a kígyóktól és a békáktól borzasztóan. nálunk nyári estéken egy csom breki ugrál az udvarban. volt, h kimentem, megláttam és üvölte rohantam be. azóta este nem megyek ki egyedül, csak lámpával vagy valaki mással. tudom, hogy nem bánt, de akkoris. ugyanez kígyóval, de ha azzal találkoznék már nem élnék, elvinne egy szívroham. pedig nem így neveltek anymék, csak jött. én úgy győztem le a pókfóbiám, hogy egyszer fogtam magam és megnéztem egyet, amit találtam. hogy m it csinál, hogy megy, ilyenek. aztán lecsaptam. erre nem vagyok büszke, de a lakásban volt. így megszoktam őket és egy ideje már kiviszem az udvarra, ha találok. de ez békával és kígyóval nem menne.
2009. júl. 29. 08:25
 23/46 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hiszem, hogy a szüleinktől kapjuk, mert anya állandóan szabad kézzel rakja ki a legundorítóbb bogarakat/ pókokat, apa meg csak simán zsepivel. még meg se ölik őket, semmi, egyszerűen csak kidobják, én viszont nagyon félek tőlük. mondjuk az ilyen egészen apró pókokat meg merem fogni, de ha már egy ici picit is nagyobb, akkor már sikítva rohanok el. nem tudom miért, de én attól félek, hogy belemászik a számba. unokatesóm meg attól, hogy a fülébe mászik. de tényleg nem tudom, hogy miért. pedig kíváncsi lennék rá.
2009. júl. 29. 09:35
 24/46 anonim ***** válasza:
100%

velem is pont ugyan ez van:( én is találtam már az ágyamban pókot nem is egyszer és esténként nem merek elaludni csak akkor ha már nagyon álmos vagyok és nem bírom tovább, de ha lekapcsoltam a villanyt a telóm fényével azért még átnézem az ágyamat, hogy biztos legyek benne, hogy pókmentes a szobám (még leírni is szörnyű)

amúgy már kezdem mekszokni, úgy érzem, hogy már nem félek annyira

pár hete még 9 után is itt ültem a gép előtt amikor a falon (pont fejmagasságban) megláttam egy dögöt (nagyon nagy volt) felugrottam a székből és sikoltoztam. addig nem engedtem a tesóimat elmenni innen ameddig meg nem ölik (megtalálták és végeztek vele) azóta persze fél 9 után húzok innen

nem könnyű, de ha többször találod magad ilyen helyzetben megszokod és már nem is félsz annyira, de attól még utálni fogod

15L

2009. júl. 29. 09:53
 25/46 anonim ***** válasza:
100%

Hát a pókoktól való félelem azért nem teljesen alaptalan, tényleg vannak veszélyes pókok is, és azért nevelte belénk a Jóisten, hogy félni kell tőlük (nem a szüleink..), hogy ne fogdossuk meg a mérges pókokat meg ilyesmi. Ugyanezért fél az ember a tűztől, undorodik a széklettől stb. Tök logikus nem?

Na azt nem mondom, hogy betegesen kell félni egy kis pici ártalmatlan póktól, de azért meg lehetne érteni..

2009. júl. 29. 10:03
 26/46 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyszer fürdésnél esett bele a plafonróla kádba egy pók.aszitten szívinfarktust kapok.sikítva ugrottam ki a kádból gyors a fürdőköpenyem és szoltam anyámnak.Reggel mikor felébrdtem kinyitom a szemem szembe néz velem egy iszonyatnagy pók.írtózom tőlük.

Multkor egy fülbemászó mászott a kezemen.

Borzalmasak :S undorittóak. >_<

Én ilyenkor megszoktam magam nyugtatni hogy 'nem bántanak nem bántanak nem bántanak' xD mást nemtudok csinálni. :S

2009. júl. 29. 16:37
 27/46 anonim ***** válasza:
90%
Régen nagyon féltem tőlük, sőt, még mai napig sem tartoznak a kedvenc állataim közé. DE. Rájöttem egy nagyon fontos dologra: ők is ÉLNEK, nekik is csak egy életük van, hozzánk hasonlóan. Mi jogunk van ahhoz, hogy megöljük, csak mert nem tetszik ahogy kinéz. Ő legalább annyira fél tőlünk, mint mi tőle. Semmit nem árt neked. Egyébként ez is neveltetés kérdése valahol. Míg más lányok sikítoznak ha békát, csigát, egeret lát, én minden gond nélkül kézbe veszem és simogatom őket. Ha átgondolod, milyen csodálatos lények, már nem is fogsz félni. Soha egyet se öltem meg. Tegnap mostam az ablakot, és 2 db 10 Ft-os nagyságú pók volt ott. Befőttesüvegbe tettem őket, és elengedtem. Nincs jogom megölni. Csapj le néhány legyet, ülj le a pókháló elé, és dobáld a hálóba a döglött legyet. Így lassacskán megbarátkozol vele, és rájössz, hogy semmi okod félni..:)
2009. júl. 29. 23:15
 28/46 anonim ***** válasza:
100%

Hát az utolsó hozzászóló nagyon cuki.:) Előbb meggyőzi az embert arról, hogy a pók elpusztítása csúnya dolog, majd legyek lecsapását javasolja a kérdezőnek, hogy az a lecsapott legyeknek a póknak való odadobálása által könnyebben tudja felvenni a pókkal a kapcsolatot.:) Most a légynek mennyivel van kevesebb joga az életre, mint a póknak?

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy a módszer alkalmazása nem tud segíteni a kérdezőnek a félelmei leküzdésében, de az elv morális szempontból elég diszkriminatív. :)

2009. júl. 30. 01:32
 29/46 anonim válasza:
100%
Velem is volt már ilyen. Rám kiskoromban mászott egy pók és pont fordultam oda ahol volt (a vállamon) nagyon közel volt, én meg ránéztem. Elkezdtem sikítani és lesöpörni rólam. Mostanában pókokkal álmodom, és egyszer úgy megijedtem, hogy kétszer kitakarítottam az ágyam, de még úgy sem mertem belefeküdni. Szóval nem vagy(tok) egyedül ezzel a fóbiával.
2009. júl. 30. 13:11
 30/46 anonim ***** válasza:
100%
A 23.15ös vagyok. A pók úgyis megeszi a legyeket, sőt, ha te csapod le, még kevesebbet is szenved, mintha bepókhálózva élve kiszívnák a vérét. Nah meg azért nem hasznos állat a légy, összemászkál mindent, először az ürüléket, utána meg a kaját. Sajnálom őket is, még a légyragacsról is próbálom őket egészben leszedni:D De nekik úgyis ez lesz a végük... De legalább a kérdező könnyebben megbékélhet a pókkal.:)
2009. júl. 31. 16:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!