Pókfóbia! Valaki segítsen mert már kikészülök! Mit kezdjek magammal?
Este leakartam feküdni aludni,de amikor a takaróm felemeltem akkor megláttam egy pókot...kb. sikítva kirohantam anyumhoz aki jött és megölte a már éppen menekülő kis (nem éppen kicsi) dögöt...csak az a baj,hogy én meg most nem merek befeküdni az ágyamba...egyszerűen nem merek. Mindig is rettegtem a pókoktól. Még az egészen piciktől is. Így most nem alszom...tudom,hogy hülye vagyok,de egyszerűen nem merek. Anyumnak elege van már belőlem. (amit megis értek..de nem tehetek róla) Tudni kell rólam,hogy állandóan írtom a pókokat (porszívóval mert nem merek hozzájuk nyúlni)és ezért nem is értem hogy miért van mindig a szobámban. :( Meg ugye most is bemászott az ágyamba!!! Tudom nem megoldás hogy nem alszom...de nem tudok mást csinálni. Valaki segítsen! Ha becsukom a szemem rögtön az jön elő hogy úristen rámmászik...meg ilyenek. Már megbolondulok...és álmos is vagyok. :(
Csak én félek tőlük ennyire? Hogyan tudnám legyőzni a félelmem? Légyszi segítsetek! 16/L
Sosem értettem azokat, akik félnek pl. a pókoktól vagy mondjuk az injekciós tűtől. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy egy kis póktól hogy lehet félni... (nem bántás, tényleg nem értem:))
Egy időben én is féltem, amikor megnéztem 1-2 idióta gyilkospókos filmet, azt álmodtam, hogy bemászik egy óriáspók, és megesz. Meg féltem a színes pókoktól, Afrikában, meg D-Amerikában élnek olyanok főleg, de aztán eszembe jutott, hogy nálunk ezek nincsenek, ezektől a piciktől meg sose féltem, nem tudnak nekem ártani. Az egyik barátnőm is félt, azt csináltam, hogy mindig fogtam neki pókot, és minden alkalommal közelebb vittem hozzá. A végén meg merte fogni!!! és már nem fél!
Akár ez is lehet a módja, hogy legyőzd a fóbiád, mert így nem lehet élni. Gondolom, már lefeküdtél, de szerintem bekérezkedhetsz anyukádhoz, ha nagyon félsz.
Én nem félek a pókoktól, bogaraktól , kígyóktól és békáktól sem, és lány vagyok, szerintem nevelés kérdése egyébként, hogy kiskorodban azt mondták-e(sikították-e) otthon, hogy fujj, vigyázz béka!!!!vagy azt hogy nézd csak, milyen érdekes??hozzá állás kérdése!olyan, mit a "vigyázz, elvisz az ördög ", csak ezt nem hiszi el ma már senki, régen ettől is féltek :)
egyébként hogy borzoljam a kedélyeket épp itt van az orrom előtt egy döglött orrszarvúbogár, ami legalább 3 centi nagy, én találtam, már akkor is halott volt, itt van a szobában, az asztalomon, itt alszok vele, de egy élőt is szívesen a kezembe veszek, mert nagyon érdekes!semmi bajom nincs.lány vagyok, és hozzáállás kérdése, amin te is tudsz változtatni :)
22l
sőt, most nézem egy lepke is van a monitoromon..ujujujujjjj :) :)
ettől még nyugodtan alszom :)
még mindig 22l
nagyon nagyon köszönöm az eddigi válaszokat :) utolsónak: még nem feküdtem le x) de már lassan muszáj lesz :S anyumhoz nem megyek mert így is elege van belőlem meg amúgy se...
Hogy miért félek tőlük? Nem tudom...már pici korom óta megvan ez :S anyum mesélte hogy amikor terhes volt velem akkor nagyon megijedt egy póktól...pedig egyébként nem fél tőlük. Szerinte lehet ez miatt van. XD szerintem nem csakúgy leírtam. Igazából már mindent tudok a pókokról...utánnanéztem mindennek róluk hátha nem fogok félni tőlük,de még így is. Mind1...köszi a tanácsokat. :) ki fogom próbálni őket (pl a rovarírtósat) :) most pedig erőt veszek magamon és megnézem az ágyam és ha nincs több akkor alszom :')
köszi mégegyszer :) jó éjt :D
Még mindig 00. 46. vagyok
Egyébként az az érdekes, hogy én ezektől a bogaraktól csak lakáson belül félek, de akkor nagyon.
Amúgy kint a természetben nem érdekel. Múltkor pl. a strandon napozás közben a lábamon mászott egy nagy zöldes-feketés páncélú bogár, az egyáltalán nem zavart, lesöpörtem magamról, aztán feküdtem tovább.
Szóval a természetes élőhelyükön nem zavarnak engem a bogarak, csak akkor ha betörnek az én zónámba. Valahogy olyan piszkosnak, fertőzőnek, undórítónak gondolom őket. Pedig tudom, hogy elvileg semmit nem terjesztenek, nem kéne tőlük félnem. De valahogy nem fér nekem össze a frissen mosott ágyneműm meg az az undorító bogár, ami kitudja, hol mászkált előtte...
19/L
Tényleg és a férgektől nem féltek? Mert én amúgy azokat se szívlelem, még jó hogy felénk nincsenek ilyenek, mint amikről egyszer olvastam... Idézem:
"Az utóbbi években sok településen okoztak pánikot az apró, legfeljebb három-négy centiméteres, sötétbarna, gyűrűsférgeknek tűnő, ezerlábú vaspondrók. Az állatok ősszel és tavasszal tömegesen lepték el a lakott területeket, vonultak az utakon, megbújtak az árokparton, járdák repedéseiben, felkúsztak a villanyoszlopokra, házfalakra.
Esténként tömegével bevonultak a lakóházakba, még a mennyezetre is felmásztak, onnan potyogtak a levesbe, a fürdőkádba. A riadt lakók védekezésére az állatok ijedtükben összetekeredtek, és irtózatos bűzt árasztottak."
Ha nálunk ilyen lenne, én tényleg idegösszeomlás kapnék... Undorodom a dögöktől lakáson belül...
19/L
Én sem nézek senkit hülyének ha bármi miatt fél mert tudom milyen rossz félni. :S ja és 01:25-nek: az én kedélyeimet nem tudod borzolni az orrszarvúbogárral :) azzal nincs semmi bajom. csak a pókkal.
Amúgy most néztem meg 20adjára az ágyam és azóta nincs benne semmi úgyhogy most lefekszem aludni...de holnap upsz...ma reggel az lesz az első dolgom h nekimegyek a szobámnak porszívóval és minden pókot kiírtok megint. xD
csak jönnek újak :S mert erdő mellett lakunk majdnem -.-"
az erdőtől a 3. ház :S gondolom azért jönnek be az ablakon :S na megyek mert már hulla vagyok... jó éjt
igazán dicséretes, hogy valaki próbálja racionális meggyőzni ezeket az embereket, de az ilyen félelmek nem racionális félelmek, teljesen felesleges érveket felhozni ellene, még akkor is, ha teljesen igazak.
a bogaraktól, pókoktól, stb. való irtózás (főképp ha kóros, pl. ha nem mersz utána befeküdni az ágyba, kidobod a szennyesbe az összes ruhádat, ha az egyiken bogarat találtál) valami egész másfajta szorongásra utalnak, érzelmek kivetítése.
itt pl. azt mondja, hogy ezt a félelmet a szüleinktől kapjuk:
ez azért furcsa, mert én is irtózom tőlük (nem kórosan, de éppen eléggé), és nem emlékszem, hogy az anyám vagy az apám bármikor is reagált volna olyan hisztérikusan a pókra, ahogy én tudok.
nem találtam perpillanat más forrást a neten erre vonatkozólag (hogy miért iszonyodunk tőlük), ha valaki talál, nyomja már be ide:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!