Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kikészülök. Valaki jár ugyanil...

Kikészülök. Valaki jár ugyanilyen cipőben?

Figyelt kérdés

Elején kezdem...

12.-edikes voltam, és megbuktam angolból.

pótvizsga sikeres lett, és most lelett zsírozva, hogy 5ödévre megyek de csak egy évre mivel a következő tanévben már egyetemre megyek! (most is felvettek volna :))

Nah és ittjön a lényeg...

Apámmal nemtudom megértetni, hogy kvára nincs szükségem erre az 5öd évre, de egyfolytában azt hajtogatja hogy családi pótlékot ad stb..

tankönyvek: 25k ft

érettségi: 18k ft

Amit összesen kapnék családit 1 tanév alatt az 100.000 Ft.

na most. fealjánlottam, hogy elmegyek dolgozni bárhova bármennyiért bárkinek bármennyit, de azt kaptam hogy lusta trehány p*cs vagyok..

na most ti mit tennétek a helyemben? amelyik osztályba kerültem most ottvannak a régi ellenségeim (roma maffiozók de viccen kivül.. és hát semmit nem követtem el ellenük régen de még is csesztettek egész nap, kést a torkomhoz szorították mert bezseléztem a hajam stb. miattuk váltottam osztályt és most úújra velük vagyok..)

apámék ezt nemtudják, de kivan a tököm... 18 éves vagyok én akarom eldönteni azt hogy ez alatt az 1 év alatt mit csinálok amig nem vesznek fel egyetemre..... menni akarok dolgozni hogy legyen pénzem az albérletre nem pedig 5öd éven csücsülni reggel 7-14 ig mindennap 13k ft ért, hanem rendes munkaidőben dolgozni pár hónapig... vélemények???

megöl az ideg

2011. szept. 1. 20:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Mit fogsz egyetemen tanulni?
2011. szept. 1. 20:33
 2/6 A kérdező kommentje:

proginfót :)

matek érettségim 81% lett,

informatika pedig 96%

2011. szept. 1. 20:36
 3/6 anonim ***** válasza:
Akkor mindezt, amit ide leírtál, el is mondhatnád apádnak, hátha megérti... ha nem, akkor meg csináld, ahogy jónak látod, majd megbékél vele. Kidobni meg csak nem fog érte otthonról...
2011. szept. 1. 21:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok hasonló helyzetben, azonban úgy gondolom, hogy 18 évesen jogod van eldönteni, hogy mikor, mit akarsz továbbtanulni, vagy épp mit nem. Én értem, hogy apád adja a pénzt a továbbtanulásra, de akkor sem dönthet helyetted, nem vagy már kiskölyök. Feltétlenül meg kell értetned vele, higgadtan, nem kiabálva, hogy feleslegesnek gonodolod azt a plussz évet. Más szülő örülne, ha a gyereke dolgozni szeretne. Ismerek jó pár egyetemistát, akiknek eszük ágában sincsen dolgozni,ugyanakkor hazudoznak otthon, hogy végzik az egyetemet, közben arra fele sem mennek, csak élnek a szülők nyakán és. Mindenképpen értékelhetné apád, hogy nem vagy lajhár.
2011. szept. 2. 10:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha meg majd elkezdesz dolgozni, akkor visszasírod a boldog középiskolás éveket.

Ami ugyanolyan hamis lesz persze, mint az, hogy most meg dolgozni akarsz. Az embernek sosem az jó, ami van.

Szerintem használd ki azt, hogy még van egy laza éved. Az egyetem és a munka lényegesen nehezebb, mint iskolába járni. Esetleg készülhetsz az iskola mellett olyan dolgokra is, amik az egyetemen lesznek: nem árt a matematikai analízis, a számelmélet, a logika, a linalg stb. alapjait ismerni (egyébként ez minden emberre igaz, nemcsak egy leendő programozóra). Vagy nyelvet is tanulhatsz stb.

2011. szept. 2. 21:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Nézd meg h indul-e keresztfélévesen az a szak ahova indulsz és akkor már februártól mehetsz, addig meg dolgozol vagy...
2011. szept. 2. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!