Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pókfóbia! Valaki segítsen...

Pókfóbia! Valaki segítsen mert már kikészülök! Mit kezdjek magammal?

Figyelt kérdés

Este leakartam feküdni aludni,de amikor a takaróm felemeltem akkor megláttam egy pókot...kb. sikítva kirohantam anyumhoz aki jött és megölte a már éppen menekülő kis (nem éppen kicsi) dögöt...csak az a baj,hogy én meg most nem merek befeküdni az ágyamba...egyszerűen nem merek. Mindig is rettegtem a pókoktól. Még az egészen piciktől is. Így most nem alszom...tudom,hogy hülye vagyok,de egyszerűen nem merek. Anyumnak elege van már belőlem. (amit megis értek..de nem tehetek róla) Tudni kell rólam,hogy állandóan írtom a pókokat (porszívóval mert nem merek hozzájuk nyúlni)és ezért nem is értem hogy miért van mindig a szobámban. :( Meg ugye most is bemászott az ágyamba!!! Tudom nem megoldás hogy nem alszom...de nem tudok mást csinálni. Valaki segítsen! Ha becsukom a szemem rögtön az jön elő hogy úristen rámmászik...meg ilyenek. Már megbolondulok...és álmos is vagyok. :(

Csak én félek tőlük ennyire? Hogyan tudnám legyőzni a félelmem? Légyszi segítsetek! 16/L

2009. júl. 29. 00:29
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
100%
Mintha magamat hallanám :S Fogalmam nincs, hogy lehet legyőzni. Sajna nekem nem csak a pókokkal van bajom, hanem az összes bogárral. (Sőt az össze állattól is félek, de nem ilyen betegesen) Hát szerencsére nálunk csak ritkán fordulnak elő ilyen állatkák, de az maga a pokol.
2009. júl. 29. 00:37
 2/46 anonim ***** válasza:
100%
Ne is mondd.. tegnap az a lábam mellett szaladt el egy elég nagy példány.. majdnem szívinfarktust kaptam,és azóta is félek kinyitni az ajtót :S velem teljesen ugyanez a helyzet,mint veled,nekem is volt régen az ágyamban, nem is aludtam ott utána..:D szomszédban aludtam xD namindegy igazából a sok pókkal való találkozás során nagyon picit enyhült már ez a dolog,de még mindig szörnyű élmény pókkal találkozni:S
2009. júl. 29. 00:41
 3/46 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is hasonló a problémám, csak én nem a pókoktól, hanem a bogaraktól félek. Amikor ilyen meleg van, éjszakánként felénk elég sok a fekete páncélú bogár, nem tudom hogy mi a neve, de csúnya, kb. 2 cm nagy, iszonyú gyorsan fut, de repülni is tud. És most rajzanak...

Hát az előbb én is úgy jártam, hogy felemeltem a párnámat, és mi volt alatta? Egy ilyen "kis" "szépség". Azt hittem szívrohamot kapok... Én is hívtam persze anyumat, hogy írtsa ki. Meg is történt, egy 10 perccel később mit látok? Ott csücsül még egy a függönyön... Újabb szívroham... Aztán elkezdett röpködni összevissza...:/ Megint hívtam anyumat, aki mostmár egész ideges volt...

De nem tehetek róla, egyszerűen rettegek ezektől a dögöktől... Lefekszek, és azon jár az agyam, hogy úristen, mi van, ha van egy a szobában, és mindjárt belerepül/mászik a hajamba, ágyamba? Úgyhogy most egyenlőre én se alszok, várok még egy kicsit, ha nem bukkan fel még egy, akkor talál megnyugodhatok... Mindenesetre az ablakokat becsuktam, biztos ami biztos...

19/L

2009. júl. 29. 00:46
 4/46 anonim ***** válasza:
100%
00:46 te szentséges úr isten, még jó hogy nálunk nem rajzanak ilyesmik, mert én már idegosztályon lennék :S Engem anya nem néz hülyének miatta, mert ő is fél tőlük:D De ő van olyan bátor, hogy kinyírja... Nekem a múltkor az ágyam feletto sarokba volt pók, anyának szóltam, h ölje meg, de leesett, és nem tudtam, h élve v döglötten esett-e le, de kihúztam az ágyat a szoba közeépre és vagy 3 napig úg aludtam... Meg egyszer a ruhásszekrényembe láttam egyet bemászni és az összes ruhát beraktam a szennyesbe, ami azon a polcon volt :D 18/L
2009. júl. 29. 00:57
 5/46 A kérdező kommentje:

ezek szerint nem csak én vagyok ennyire "félős"...

Nekem ez úgy 10 órakor lehetett,de még azóta sem alszom.

Ahogy az utolsó válaszolót olvastam...lehet hogy megnyugtattál egy kicsit és én is meggyőzöm magam hogyha nincs több akkor alszom. :D Csak annyira rossz így. :S Egyszerűen nem tudok nem félni tőlük. :S Ha most lefekszem szerintem akkor is egy csomó idő lesz mire elalszom ha egyáltalán az ágyam közelébe merek menni... XD anyum szerint ez már beteges... :S lehet tényleg pszihológushoz kéne menjek? :O vagy mit lehet ez ellen csinálni?

2009. júl. 29. 00:57
 6/46 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudok aludni az ágyban ha előtte ott járt valami bogár. Olyankor van hogy fotelben alszok el, ott sikerülni szokott, igaz marha kényelmetlen. Esetleg jól nézd át az ágyat hogy megbizonyosodj róla semmi nincs ott, aztán bújj be a takaró alá és gondolj teljesen más dolgokra amíg el nem alszol. Ja és fújd körbe az ágyat valami bogárirtó szerrel, megdöglenek tőle, ennek már a tudata is jó hatással van az elalvásra:)

De hogy a félelmet hogy lehet legyőzni azt nem tudom, nem is hallottam olyanról hogy valakinek sikerült volna.

2009. júl. 29. 01:05
 7/46 anonim ***** válasza:
100%

00.46. vagyok

Szerencsére nálunk ezek a bogarak csak ilyenkor július végefelé, a nagy melegben szoktak rajzani, kb. 1-2 hétig tart, de az az 1-2 hét borzalom, csak és kizárólag csukott ablak mellett vagyok hajlandó aludni, úgy meg persze megfulladok, de hát mit van mit tenni...

Csak most nem volt csukva az ablakom este, mert nem voltam itthon, kb. 11-re értem haza, anyum meg gondolom szellőztetett... Biztos akkor repültek be a dögök... De most egyenlőre nem találtam többet, már kezdek egy kicsit megnyugodni.:)

Amúgy nem hiszem, hogy ezért pszihológushoz kéne menni. Szerintem minden épeszű lány fél az ilyen ízeltlábúaktól...:)

19/L

2009. júl. 29. 01:09
 8/46 anonim ***** válasza:
100%
én is most láttam az ágyam mellett eggyet! és nem fogok aludni.
2009. júl. 29. 01:16
 9/46 A kérdező kommentje:
igen gondolom hogy mindenki fél...nade ennyire? :S nem merek aludni menni -.- gáz...de ez van. csak már mindenki hülyét kap tőlem. meg azt mondják hogy "nemigaz hogy ennyire félsz"... pedig igaz :S
2009. júl. 29. 01:18
 10/46 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem első lépésként gondold át, hogy miért félsz tőlük!

Nos lássuk: nem fog megenni, nem fog megharapni, nem fog megölni..szóval mitől is félsz?:) Gondold csak át, ha még egy mondjuk 1 centis pók is volt te hányszor vagy nagyobb nála..én nem félek tőlük, mert..tudom, ez most banális lesz..de..:MINEK FÉLNÉK? feleslegesen minek féljek tőlük?egy tök kicsi állat, semmi kárt nem tud benned tenni.Megfogod, beveszed a tenyeredbe, és kidobod az ablakon, és máris volt, nincs..és elfelejted..

Nem tud neked semmi rosszat tenni, hisz ha még rá is fekszel az ágyban valószínűleg agyonnyomod :).

Egy tanács: nézegesd őket, megnéztél már valaha is egyetlen pókot is közelről? Tudod, hogy hogy néz ki,hány lába van, stb vagy csak félsz valami mozgó izétől?Szokj hozzá, ha magad indulsz el a gyógyulás útján nem kell pszichológus..Nézd meg neten, van egy csomó féle, nézegesd a képeiket, az segíteni fog, ha már ezt jól bírod, ha megszoktad, nem félsz, nincs sikíthatnékod, akár a monitort is meg tudod érinteni, nem ver hevesebben a szíved, stb, szóval ha már teljes nyugalommal tudod nézni a képeken a pókokat, akkor következő lépésként próbálj meg egy élőt nézegetni.

Menj ki a kertbe..mindenhol találni fogsz, és mit reagálnak rád? Valószínűleg elszaladnak..Itt is csak először távolról vizsgáld, aztán egyre közelebbről..ha eljutsz odáig, hogy egy pár milliméteres pókot meg tudsz "fogni" akkor lényegében meggyógyultál.Egy kv 2 milliméteres pók azért igazán nem félelmetes szerintem, hisz lehetne akár bármi más is.

És gondolj csak bele milyen hasznosak is a pókok, nézz utánuk, olvass róluk, nem gonosz állatok:)megeszik például a szúnyogokat is, amik hát valljuk be őszintén kellemetlenebb dolgokat csinálnak, mint a sarokban mondjuk egy kis pók.

Ezt tudom tanácsolni, hogy szép lassan szoktasd hozzájuk magadat, vegyél erőt, és csak azért is bizonyítsd be nekik, hogy milyen bátor vagy és nem félsz tőlük :)

Sok sikert!

22l

2009. júl. 29. 01:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!