Milyen hulye gondolat ez? Kenyszergondolat ez vagy egyebb?
52
Igen, ez lehet az OCD tunete, vallasos tartalmak, babonak, attol fel, hogy kart akar tenni valakiben stb. Az is, hogy valaki attol fel, hogy skizofren.
De ezt ezzel a kerdezovel mar vagy egy tucatszor megbeszeltek tobb kerdes alatt, tobben maganuzenetekben is, turelmesen - es megsem bir elorebb lepni.
Az OCD kezelese alapbol SSRI antidepresszans es pszichoterapia. Azt mondja, a pszichiater adott neki gyogyszert es be fogja utalni pszichologushoz. A pszichiater azt mondta neki, hogy ez nem skizofrenia, de az vilagos a valaszaibol, hogy nem mondott el neki mindent, emiatt most aztan retteghet tovabb.
A gyogyszert nem akarja szedni, jo, ez az o felelossege. De naponta ujabb dolgok jutnak eszebe, es a pszichiaternek is azt mondta, elmegy kulfoldre kiszelloztetni a fejet, ha megkerdezik, hova mennyi idore, hallgat. Most ez jutott eszebe, hogy biztos mert nem jar szorakozni, meg hogy tegyek be egy gepbe.
Termeszetes szerektol nem mulik el az ocd, es az mri nem mutatja ki, hogy valakinek ocd-je van vagy skizofreniaja.
Ha annyi penze van, hogy barhova elmenne akarmennyi penzert, csak hogy tegyek be a gepbe, akkor miert nem keres egy magan pszichoterapeutat, vagyis egy olyan pszichologust, akinek klinikai szakpszichologus vegzettsege is van, tehat diagnosztizalni is tud, plusz pszichoterapiaval tudja gyogyitani az ocd-t. Ha az a baja. Ezt is elmondtak mar neki tobben.
60. dehogyis tudnak megmondani mindent, akkor minden mentalis beteget mri-re kuldenenek, es nem tapogatoznanak a tunetek alapjan.
61- nem birok, mert irtak, hogy skizofrenia es persze, hogy nem tudok elorebb lepni amikor most kell rettegjek attol is, hogy lehet skizofren vagyok..
nem is merek mar a tunetjeirol olvasni, mert rosszul lennek valoszinu..
nem tudom mi lett velem 1 honap alatt.. ha skizofren lennek akkor lehet-e olyan, hogy 1 oraba jol vagyok 1 oraba megint nem, 1 oraba megint igen s igy.. vagy a skizofrenia allando vagy hogy van?..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!