Milyen hulye gondolat ez? Kenyszergondolat ez vagy egyebb?
Ez a "ha nem szursz le valakit akkor lehet nem is hiszel Istenbe" tipikus kényszertünetnek tűnik. Pontosabban az, hogy valamit meg kell tegyél, hogy ne történjen valami baj. Volt egyszer egy dokumentumfilm erről, hogy egy nő attól félt, nem lesz elég jó hívő, ha nem tesz meg mindenféle hülyeséget, ami az eszébe jutott. Mégsem volt pszichotikus, csak kényszeres, és ezzel ő is tisztában volt. A kényszerbetegségeknél éppúgy megjelenthetnek vallásos tartalmak, mint a skizofréniánál.
Szerintem saját magad hoztad létre ezt a gondolatot, mert utánaolvastál a skizofréniának (és azt olvastad, hogy néha azt hiszik, hogy isten parancsára ölniük kell), és mivel annyira rettegsz attól, hogy skizofrén leszel, simán bebeszélted magadnak. Ez ilyen ördögi kör. Ennél jobb tippem nincs.
Kiprobalok valami termeszetes dolgokat hatha az fog segiteni… remelem ez csak egy ilyen idoszak most igy hirtelen es elmulik, vagy az is lehet amiota lett ez nem jarok el bulizni sem, alkoholt sem iszok mert felek es ez is ra tesz egy lapattal, hogy nem szorakozok egy kicsit ..
vissza terve a gepezetre, nincs olyan ami kimutatna , hogy van-e valami betegsegem mentalisan? Pedig hallottam ilyenekrol. Engem nem erdekelne mennyi vagy hol lehet ilyent ha kell el is utaznek de nezzek meg
Vannak ilyen "gépezetek", de ezeket nem mentális betegségeknél használják, hanem pl. agydaganatok és egyéb eltérések (pl. Alzheimer-kór, sclerosis multiplex) kimutatására, és a neurológus orvosok foglalkoznak ilyesmivel.
Én úgy gondolom, hogy neked pszichiáterre van szükséged. De ha neurológiai kivizsgálást szeretnél, akkor vagy keresel magánban egy neurológust, vagy elmész a háziorvosodhoz, és ha szerencséd van, beutal állami ellátásba egy neurológushoz. Ott meg fognak vizsgálni, és ha úgy ítélik meg, hogy szükséged van rá, akkor elrendelnek neked egy MR vizsgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!