Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen hulye gondolat ez?...

Milyen hulye gondolat ez? Kenyszergondolat ez vagy egyebb?

Figyelt kérdés
Olyan hirtelen rossz agressziv kenyszergondolataim lettek es most olyanok jonnek, hogy amugy is vallasos vagyok es, hogy Istennek kell bizonyitsak es szurjak le valakit vagy ilyesmi es ugy megijeszt ez, hogy erzem sirva fakadok.. tudom egy nagy hatalmas baromsag ez de mik ezek a gondolatok.. es legfokepp akiket szeretek imadok azokra iranyul es nem ertem miert, tudom soha sem tennek ilyet soha , es olvastam is a kenyszergondolatok nem mennek at cselekvesbe de konyorgom mi ez.. gyogyszert meg nem szeretnek szedni.. menjek pszichoterapiara vagy mit csinaljak..
szept. 4. 22:14
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
0%
Igen, szerintem szkizofrén vagy és nem jöttek még rá, mert nem mondtál el mindent nekik, így honnan tudnák, csak a felszínt kapargatod velük. Honnan tudnák, nincs a homlokodra írva
szept. 6. 08:08
 52/62 anonim ***** válasza:
74%

Ez a "ha nem szursz le valakit akkor lehet nem is hiszel Istenbe" tipikus kényszertünetnek tűnik. Pontosabban az, hogy valamit meg kell tegyél, hogy ne történjen valami baj. Volt egyszer egy dokumentumfilm erről, hogy egy nő attól félt, nem lesz elég jó hívő, ha nem tesz meg mindenféle hülyeséget, ami az eszébe jutott. Mégsem volt pszichotikus, csak kényszeres, és ezzel ő is tisztában volt. A kényszerbetegségeknél éppúgy megjelenthetnek vallásos tartalmak, mint a skizofréniánál.

Szerintem saját magad hoztad létre ezt a gondolatot, mert utánaolvastál a skizofréniának (és azt olvastad, hogy néha azt hiszik, hogy isten parancsára ölniük kell), és mivel annyira rettegsz attól, hogy skizofrén leszel, simán bebeszélted magadnak. Ez ilyen ördögi kör. Ennél jobb tippem nincs.

szept. 6. 09:53
 53/62 A kérdező kommentje:
Mindent be tudok beszelni magamnak sajnos.. evekig azt hittem szivbeteg vagyok.. de amugy valami olyan amit a fejemre tesznek olyan kivizsgalas nincs ? Es kimutat mindent?
szept. 6. 12:59
 54/62 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan, mert ha az agyadban lenne valami eltérés, akkor az más tüneteket is okozna. Egyszerűen szorongásos betegséged van, és gyógyszert kell rá szedned.
szept. 6. 13:12
 55/62 A kérdező kommentje:

Kiprobalok valami termeszetes dolgokat hatha az fog segiteni… remelem ez csak egy ilyen idoszak most igy hirtelen es elmulik, vagy az is lehet amiota lett ez nem jarok el bulizni sem, alkoholt sem iszok mert felek es ez is ra tesz egy lapattal, hogy nem szorakozok egy kicsit ..

vissza terve a gepezetre, nincs olyan ami kimutatna , hogy van-e valami betegsegem mentalisan? Pedig hallottam ilyenekrol. Engem nem erdekelne mennyi vagy hol lehet ilyent ha kell el is utaznek de nezzek meg

szept. 6. 13:41
 56/62 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen "gépezetek", de ezeket nem mentális betegségeknél használják, hanem pl. agydaganatok és egyéb eltérések (pl. Alzheimer-kór, sclerosis multiplex) kimutatására, és a neurológus orvosok foglalkoznak ilyesmivel.

Én úgy gondolom, hogy neked pszichiáterre van szükséged. De ha neurológiai kivizsgálást szeretnél, akkor vagy keresel magánban egy neurológust, vagy elmész a háziorvosodhoz, és ha szerencséd van, beutal állami ellátásba egy neurológushoz. Ott meg fognak vizsgálni, és ha úgy ítélik meg, hogy szükséged van rá, akkor elrendelnek neked egy MR vizsgálatot.

szept. 6. 14:08
 57/62 A kérdező kommentje:
És az MR vizsgálat ki tud mutatni mindent hogy baj vane ?
szept. 6. 15:51
 58/62 A kérdező kommentje:
Meg tudjak mondani azzal, hogy skizofren vagyok-e vagy akarmi is ?
szept. 6. 15:52
 59/62 anonim ***** válasza:
Ahogy a darabolós gyilkosok agyának a működése is eltér a normálistól, azaz bizonyos zónák aktívabbak és a gátló zónák esetleg sérültek, alulműködnek es ez látszik az MRI n, ugyanúgy a mentális betegségek diagnosztizálásánál is mindig kéne vizsgálni az agy strukturális vagy működési eltéréseit képalkotó eljárással, nem vaktában adni a diagnózist és a tonna gyógyszert, amelyek mellékhatásai borzasztóbbak mint a betegség tünetei.
szept. 6. 17:01
 60/62 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ha el mennék egy olyan MR vizsgalatra, meg tudnanak mondani mindent?
szept. 6. 18:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!