Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen hulye gondolat ez?...

Milyen hulye gondolat ez? Kenyszergondolat ez vagy egyebb?

Figyelt kérdés
Olyan hirtelen rossz agressziv kenyszergondolataim lettek es most olyanok jonnek, hogy amugy is vallasos vagyok es, hogy Istennek kell bizonyitsak es szurjak le valakit vagy ilyesmi es ugy megijeszt ez, hogy erzem sirva fakadok.. tudom egy nagy hatalmas baromsag ez de mik ezek a gondolatok.. es legfokepp akiket szeretek imadok azokra iranyul es nem ertem miert, tudom soha sem tennek ilyet soha , es olvastam is a kenyszergondolatok nem mennek at cselekvesbe de konyorgom mi ez.. gyogyszert meg nem szeretnek szedni.. menjek pszichoterapiara vagy mit csinaljak..
szept. 4. 22:14
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
Mondd te magadnak, hogy szerinted mi!
szept. 5. 07:53
 32/62 A kérdező kommentje:
Nem tudom de at tudom iranyitani a gondolatot magamra is csak attol nem ijedek meg es nem szorongok
szept. 5. 07:57
 33/62 A kérdező kommentje:
Ha skizofren vagyok vagy valami eskuszom be megyek a bolondokhazaba orokre
szept. 5. 12:31
 34/62 anonim ***** válasza:
77%
Nem vagy az! Nagy valószínűséggel generalizált szorongásod van. Nekem is az volt, és konkrétan reggeltől estig olyanokon idegeskedtem, hogy nehogy rákos legyek, vagy skizofrén vagy halálos beteg stb. Kaptam antidepresszánst, jobban lettem, már eszembe sem jutnak ilyen gondolatok.
szept. 5. 14:58
 35/62 anonim ***** válasza:
35%
Igen, 34 es, te éreztél olyat, hogy le kell szúrj valakit, hogy istennek bizonyíts? Nem hiszem, hogy így néz ki a generalizált szorongás
szept. 5. 15:48
 36/62 anonim ***** válasza:
Igen, ez valóban nem az, hanem kényszergondolat. De nem téveszme, hanem valamilyen szorongásos zavarnak tűnik.
szept. 5. 16:12
 37/62 anonim ***** válasza:
0%

Ez nem téveszme?

Hogy isten nevében gyilkolnia kell?

A szorongasos zavar inkább tikkek, kényszeres kontrollja a csapoknak, gáznak, hipochondria

szept. 5. 16:27
 38/62 anonim ***** válasza:
58%
Kényszergondolat esetleg hogy attól fél hogy megöl valakit, de nem az , hogy isten sugallatára ölnie kell
szept. 5. 16:29
 39/62 anonim ***** válasza:
54%

De mivel tudja, hogy ezek nem normális gondolatok, nem hiszem, hogy pszichotikus állapotban lenne. Ha sugallatként kapna ilyeneket, akkor nem írná ki ide, hogy mennyire szenved és idegesíti őt ez a sok rossz gondolat. Ő maga is írja, hogy "tudom egy nagy hatalmas baromság ez...". Amikor kényszergondolataim voltak, nekem is jöttek ilyenek, amikor egy kés volt a kezemben, hogy mi lesz, ha nem tudom visszafogni magam, hogy leszúrjak valakit, vagy amikor vezettem, mi lesz, ha akaratom ellenére elrántom a kormányt.

Ha belső sugallatként, "parancsként" jönnek ezek, az valóban súlyosabb állapotra utalhat.

szept. 5. 16:48
 40/62 anonim ***** válasza:
Amíg egyszer a hang vagy gondolat felerősödik és elviselhetetlenné válik, es muszaj cselekednie!
szept. 5. 18:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!