Mi a különbség a kényszergondolatok és a pszichózisos gondolatok között?
Igazad van, rosszul írtam a kereső címkéket.
S a kérdésre a válasz?
Köszönöm!
a pszichozis azt kepzeld el ugy, mint aki nincs tudatanal pl bipol mania, skizofrenia pszichotius allapot, LSD pszichotikus allapot ilyenek
az ellenkezoje a neurozis, aki maganal van csak major depresszios, kenyszeres, szorongos tipus, ezek
4
nem tudom mi az a pszichotikus kirohanas, de a pszichozishoz tartozik valoban a hallucinacio is, meg olyan hangok hallasa amik valojaban nem leteznek csaj a fejedben, nevezhetjuk azt "tudatossag"-nak, de azert szerintem huzzuk a szankat ilyenkor mar elegge.
A pszichózis hallucinációkkal jár, ilyenkor az ember egy másik dimenzióban van vagy egy másik dimenzióban és a való világban is egyszerre. A pszichózisos gondolatok azok, amelyek ilyenkor, az összehallucinált világából fakadnak. Skizofréniában a pszichózis "kettőskönyvelésű", azaz mindkét világban van egyszerre az egyén, és azért veszélyes, mert a pszichotikus gondolatait nem tudja megkülönböztetni a normál világtól, könnyen másokra támad. Ilyenkor, a subja alatt történhetnek tehát pszichotikus kirohanások.
Aki kábszerezik, az is részben hallucinált világban lehet, de a szertől és adagtól függően akár teljesen is átkerülhet a "másik világba".
A kényszergondolatok során viszont nincs hallucináció, pszichotikus állapot nem jellemző. Az egyént ismétlődően egy bizonyos gondolat, vagy több gondolat kínozza, amelyeket nem tud kiverni a fejéből és sokszor kellemetlenek.
Persze pszichózis és kényszergondolatok akár egyszerre is megjelenhetnek, sőt a kényszergondolat származhat akár a beteg pszichotikus világából is.
6
Ember te mit keversz ide dimenziokat? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!