Ezek is kényszergondolatnak(OCD)-s gondolatnak minősülnek?
3éve vagyok kényszerbeteg.
sajnos elég durván kezdődött és javasolta a pszichiáter a bentfekvéses kórházat is.
Valójában úgy érzem illetve most jöttem rá talán hogy minden majdnem minden gondolatom talán kényszergondolat.
Nem vagyok biztos benne hogy az e:
Pl.: ha valakit nem kedvelek sőt gyűlölök akkor elszoktam menni egy helyre ahol senki nem hall és nem lát és akár 5 órát is képes vagyok beszélni/káromkodni erről/róla hogy mennyi utálom.
Ez nem minősül kényszergondolatnak de szerintem az. (ezért is mentem most megint pszichiáterhez mivel a gondolataimat már nem tudtam fékezni, nem tudtam "lestoppolni".)
a másik pl.: tavaly ugyancsak 5-6 órát képes voltam ugyanígy (erdőben ahol senki nem lát és nem hall) magamat vádolni egy bizonyos dologban.
A gondolataim állandóan! olyan problémákon gondolkozik ami egyébként másoknak semmit nem jelent és nem is fájna másnak viszont nekem már betegesen rögeszmémmé vált.
a gond az hogyha kijövök a egy kényszergondolatból akkor belemegyek az életemben található gondokba és megállás nélkül ostorozom magam ha abból valahogy kijövök akkor az következik amit leírtam másra terelődik a "figyelem" a gondolataim figyelme.
ez már olyanannyira erős az utóbbbi 1 hónapban hogy már meditációval is próbálkoztam és utánna fordultam orvoshoz( jelenleg ketileptet szedek ezekre a magamat/másokat bántó és kényszeres gondolatokra amik tovább tartanak nálam pl.: 1 hétnél tovább és van egy pár az évek során amik megmaradtak 1 hétnél tovább azokat már rögeszméknek hívom(sajnos ebben is vagyok most).
A valóság és az OCD között vagyok ahogy Jean-Étienne Esquirol mondja: Ez a "kétkedés betegsége".
Azt hiszem nálam már nem csak a kényszergondolatok játszanak hanem abból állnak a napjaim és nem veszem őket észre.
elég nehéz téma..:/
Aki tud bármit hozzászólni, akármit az nyugodtan írjon!
Már nem jársz ahhoz a pszicháterhez, aki javasolta a kórházat?
Pszichoterápiára se jérsz?
De, oda járok.
Pszichoterápiát+gyógyszert olvastam hogy ez a 2 a legjobb megoldás.
Pszichoterápia ugye az magán fogalmam sincs hogy mennyit segítene...
Mit mondana nekem? Hogyan tudna segíteni?
*ja igen, valahogy segítenem kell magamon de nem csak gyógyszerrel ezért 3 éve is leírtam ezeket a kényszergondolatokat amik gyötörtek egy füzetbe és szándékosan azért hogy magam jöjjek rá hogy ezek csak az agyam által kreált gondolatok.
most újra elkezdtem ezt csinálni hogy ha a kényszergondolat "kétségbeesést" okoz mert sajnos ezt okoz állandóan akkor kiírjam és bebizonyítsam magamnak hogy a valóság az teljesen más.
nem vagyok pszicológus, nem tudom, mit mondana.
De saját magadon kell "dolgoznod", aktívan részt kell vegyél a munkafolyamatban, hogy kikerülj ebből.
Tehát ne a csodára várj, hanem tevőlegesen vegyél részt a folyamatban.
szinte nincsennek emberi kapcsolataim
ha mégis akkor elrejtem
persze megy az ellenőrizgetés de ezt mindig tudom úgy csinálni hogy ne legyen feltűni/más ne lássa
Milyen ellenorizgetes?ezt nem ertem, ne haragudj
Amugy szerintem ez nem gaz, ezne tartson vissza semmitol,foleg ne a. Asokkal valo ismerkedestol
az OCD lefolyása röviden:
1.,Kényszeres/Rögeszmés gondolat
2.,Szorongás,Stressz,Feszültség
3.,Kényszeres viselkedés (PL.: ellenőrzés,számolás, ezek mindig, állandóan visszatérnek
4.,Átmeneti megkönnyebbülés (ilyenkor úgy hiszem hogy vége van ennek a betegségnek nincs tovább.) Pedig ez egy "biciklihez" hasonló
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!