Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Autizmusom is lenne epilepszia...

Autizmusom is lenne epilepszia és vízfejűség mellett?

Figyelt kérdés

29 éves epilepsziás férfi vagyok, shuntöm is volt 10 éves koromig vízfejűség miatt, amit kivettek és nem kellett többé. Sosem voltam nyitott, mindig zárkózott voltam, de azért sok barátom volt és tartós, régi barátságaim is vannak, de inkább ők látogatnak és kezdeményeznek többnyire, nem annyira én. Rendesen jártam iskolába mint más, érettségiztem, főiskolán mérnök-informatikusnak tanultam és webszerkesztőnek.

Szeretem a magányt, egyedül érzem jól magam. Nem tartom magam tipikus embernek, én például nem értem mi a jó a szaporodásban és bár élek szexuális életet mikor nagyon kívánom, de nem alapítanék családot, mert nem látom az értelmét.

Nem szeretek másokat hallgatni ha beszélnek, de szeretem ha én beszélhetek másokhoz, de tudom fékezni magam és így képes vagyok társalgásba részt venni természetesen. Viszont elég hamar idegesít és zavar ha valaki más sokat beszél nekem.

A napi rutinomban ha változtatni kell, feszült leszek, szorongok, könnyen dühbe jövök. Ha valami nem sikerül úgy ahogy akartam, éjjel aludni sem bírok,ideges vagyok. Ez néha 2 napig is tart.

Ismétlődő cselekvéseket, mozgásokat is végrehajtok.

Általában minden nap 1 zenét hallgatok és azt órákig ismételve szoktam, ha másik zene jön ideges leszek és zavar, rögtön rakom vissza, ami aktuálisan kellemes az agyamnak.

Éjjel 2-ig sosem alszok és ideges vagyok ha korán kell kelnem, akkor egész nap hányingerem van és rosszul érzem magam.

Itthonról dolgozom, nincs munkahelyem mint másnak, hogy bejárnék. Kevés pénzt kapok, de a családom segít, mert tudja, hogy valami nincs velem rendben.

Epilepsziára diagnosztizáltak régen, arra semmit se szedek már, mert nem volt nagyrohamom, csak kisebbek fordulnak elő.

Viszont autizmusra nem vizsgáltak és evgy autista sráccal beszélgettem, akinek pont ezek a szokásai és "tünetei" . Magamra ismertem :/ Szerintetek? Vagy lehet nálam inkább epilepszia okozza? Régen nem voltam ilyen, de zárkózottabb voltam.

tegnap 21:30
 1/2 anonim ***** válasza:
0%
Te..., én elég buta ember vagyok, de annyira nem, hogy itt kérjek egészségügyi tanácsot, hanem egy orvostól.
tegnap 21:46
 2/2 Katona Dius ***** válasza:
100%
Nem tudom, mi okozza, nem tudom, mi ennek a hivatalos neve. Nincs epilepsziám, de amiket felsoroltál, az kb 90%ban igazak rám is. Én is gondolkodtam már autizmuson, de annyira sose zavart, hogy orvoshoz is forduljak vele.
tegnap 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!