Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Betegnyugdíjaztak valakit...

Betegnyugdíjaztak valakit súlyos Adhd miatt ?

Figyelt kérdés
Felnőttkorban diagnosztizáltakra gondolok. Ugyanis 3 fokozata van, enyhe, közepes es súlyos
tegnap 18:09
 1/4 anonim ***** válasza:
75%

Nincs olyan, hogy beteg nyugdíj.

Adhd miatt nem valószínű, hogy rehabilitációs járadékot kapna valaki is, másfelől sok beteg azért nem kap semmilyen ellátást, mert nincs meg az előírt bejelentett munkaviszonya 5-10-15 éven belül.

tegnap 18:27
 2/4 anonim ***** válasza:
83%

És, hogy nem vették észre eddig, ha olyan súlyos, hogy dolgozni sem tud?

Vannak orvosi papírjai?

tegnap 18:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, kivizsgálás után vannak papírok. Nem ömdiagnózis. Folyton munkanélküli volt, szűntek meg a munkái emiatt
tegnap 19:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem az ADHD fogyatékosságnak számít hivatalosan. Nem tudok arról, hogy emiatt valakit leszázalékoltak volna.

Ez szerintem elkerülhető azzal, ha pl. önfoglalkoztató lesz valaki. Másrészt kitanulhat valami kézműves szakmát, pl. virágkötést, bizsukészítést, stb., ahol nem egy főnök irányítása alatt dolgozik és akkor az ADHD kevésbé zavarja a munkát.

Olvastam, hogy az ADHD tünetei csökkenthetők gyógyszeres kezeléssel. ha ezt vállalja valaki, valószínűleg csökkennek a tünetek olyan mértékben, hogy nem fog többet hibázni, mint egy nem ADHD-s.

tegnap 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!