Az mennyire súlyos,hogy amint megeszek egy tábla csokit elkezd durva bűntudatom lenni és legszívesebben inkább meghalnék mert félek hogy ettől elhizok?
10 évvel ezelőtt evészavaros voltam aztán sikerült fel épülnöm,de azóta sok rossz dolog történt amik miatt még inkább maximalista lettem.Jó kaják,kevesebb étel,sport.Figyelek rá hogy ne egyek túl sokat mert félek hogy elhizok,de van hogy heti 1x-2x iszonyatosan kívánok egy sütit vagy egy tábla csokit és jót tesz a lelkemnek miközben eszem De utána iszonyat bűntudatom van és már egyből a tükörben nezegetem magam.
Ma is megettem egy tábla csokit meg még pluszban egy pudingot és egy kókusz rudat és emiatt borzasztóan utálom magam hogy ilyen gyenge vagyok és elfogok hizni.
Tudom,egy alkalomtol nem lehet,de ez már a sokadik alkalom heti 1-2x hogy eszek vagy egy sütit vagy pár darab csokit utána a többi napon persze vissza fogom magam de nem bírok így élni,úgy érzem ki csinál ez a maximalizmus.7 éve ez van és nem tudom meddig bírom még és hogy milyen segítség kellene.Most vagyok 25 éves.
Heti 1 csoki belefér, az teljesen elfogadható.
Hogy inkább megelőzd a csokievést, leírom az én módszerem.
Egy nagy dobozt körberagasztottam úgy, hogy nem kinyitható, de vágtam rá egy akkora lyukat, hogy legfeljebb egy csoki beférjen és amikor kapok csokit, akkor nagyon-nagyon gyorsan beledobom. Azért fontos a gyorsaság, hogy ne kezdjem el magam győzködni, hogy ezt még megeszem, és majd csak holnaptól fogyózom, merthogy korábban hosszú ideig mindig"holnaptól" fogyóztam. Szóval mindig azt mondtam, hogy majd holnap kezdem.
Ha te nem fogyózol, akkor nem kell annyira szigorúnak lenned, időnként tényleg megeheted azt a csokit, mondjuk minden hétvégén, vagy találd ki magadnak, hogy mikor van lazább napod ilyen szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!