Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valaki írja már le, hogy a...

Valaki írja már le, hogy a kényszergondolatok hirtelen hogy érkeznek és ijesztik meg az embert, és miért jönnek ?

Figyelt kérdés
És magától miért nem tudnak el múlni ? És lehet az is az oka, hogy a szeretteidet annyira szereted és félted, hogy ez a szorongás ezt váltja ki, hogy ilyen kényszergondolatok jönnek? Félek attól is, hogy nehogy ilyen pszichopata valamivé alakuljak át.. bár ez hülyeség nem?
aug. 30. 23:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 A kérdező kommentje:
De ezt már nem szedem nagyon nagyon rég, mondtam csak azért szedtem, mert sokáig azt hittem van valami baj a szívemmel és ez nugytatott, ez évekkel ezelőtt volt
szept. 1. 06:58
 22/71 A kérdező kommentje:
És hatott akkoriban
szept. 1. 06:58
 23/71 anonim ***** válasza:
a xanax? vagy mit ertesz "ezt" alatt?
szept. 1. 09:20
 24/71 anonim ***** válasza:

ugy jon a szorongashoz a kenyszergondolat, hogy az OCD egy szorongasos betegseg, tehat szorongsz

vannak mas szorongasos betegsegek, fobiak, panikzavar, generalizalt szorongas, szorongas okozta alvaszavar es meg sok mas

ha attol szorongsz, hogy valakiben kart fogsz tenni, az altalaban OCD, de jobb, ha ezt diagnosztizalja egy klinikai szakpszichologus vagy pszichiater, lehet, van mellette mas is, pl. depresszio

a psziches betegsegek kozul ALTALABAN a legkonnyebben a szorongast lehet kezelni (ha mas nincs), de a szorongasok kozul az OCD-t a legnehezebb

ha ugy erzed, hogy mar nincsenek olyan orak, amikor ez valamilyen formaban ne okozna problemat, akkor kozepesen sulyosnak, ha mar sok mindent nem tudsz megtenni, dolgozni, vagy baratokkal talalkozni, vagyis rendesen funkcionalni, akkor sulyosnak soroljak be, altalaban (szabaly szerint, de ez sokkal bonyolultabb)

szinten keplekenyebb, de ha napi 2 oranal tobbet szorongsz, akkor fel lehet allitani az OCD diagnozist (ez azert fontos, mert egy-egy hulyeseg mindenkinek eszebejuthat, aztan elhessenti es elfelejti, vagy valaki minden ajtot, zarat, gazsutot adott sorrendben ellenoriz lefekves elott, max. 2 perc, az nem OCD).

szerintem tobben leirtuk privatban is, hogy menj el szakemberhez, mert mi nem ertunk hozza, es neked eleg komolynak tunik ez. nem fog magatol elmulni.

gyogyszer: vannak, akik komolyabb OCD-re javasolnak antidepresszansokat, erre fel kell keszulnod. vannak, akik nem. Szerintem a Xanax nem hat OCD-re, de ezt sem tudom. Lehet, hogy ki kell probalni. Nekem pl. az OCD-m kozepesen sulyos volt, es csak a pszichoterapiatol mult el - ami nyugtatot kaptam, az az OCD-re nem hatott (inkabb csak jobban aludtam). De mindenki mas. Mindenkeppen menj szakemberhez, mert az ido megy, es mar miota sokkal jobb eleted lenne, ha mindjart az elejen elmentel volna. Ne szenvedj tovabb, de ne altasd magad, hogy a gyakorin majd segitenek es megoldjuk, ehhez szakember kell.

szept. 1. 09:24
 25/71 anonim ***** válasza:

ja igen, minden szorongas onmagat gerjeszti, van erre egy sema / rajz, ezt egy pszichoterapeuta el is mondja neked: magyarul minel jobban felsz, annal jobban fogsz felni. Ezt az ordogi kort kell megtorni. Magatol nem mulik el, terapiafajtatol fugg, hogy mivel tanitjak meg az agyadat, hogy enyhuljon, pl. hogy mit mondj magadnak, amikor elojon.

Amikor mar kialakult a kenyszerbetegseg, akkor minden kivalthatja, akar az is, hogy nyugtazod magadban, "ma meg nem szorongtam", es mar jon is. Borzaszto nehez es az ember egyre jobban ketsegbeesik. De csak azt tudom ismetelni, hogy bar neked nagyon idegen, az OCD egyaltalan nem ritka betegseg, azon belul a "harm OCD" szinten gyakori fajta - nagy esellyel a szakember mar latott ilyet es fogja tudni, merre induljon el.

Amit most csinalsz, az is koztudottan ellenjavallt: kerdezgeted, hogy ugye nem lesz ez meg az, ha valaszolunk, egy rovid idore megnyugszol, aztan rosszabb lesz es a tunetek erosebbek. Es teljesen felesleges, hogy legelsore mi volt az oka. A terapia szempontjabol szerintem felesleges. Nem tudjuk, hogy mi okozza az OCD-t.

szept. 1. 09:42
 26/71 A kérdező kommentje:
De nem alakulok át ettől se gyilkossá se pszichopatává se skizofrénné igaz?
szept. 1. 10:02
 27/71 A kérdező kommentje:
23- nem xanax. A valeria termeszetes nyugtato, regen amikor szedtem akkor hatott nekem, hogy meg nyugodjak a szivemmel kapcsolatban.
szept. 1. 10:04
 28/71 A kérdező kommentje:
Akkor most OCD beteg vagyok vagy mi a f* vagyok… mindig történik velem valami.. mindig valami beteg leszek..
szept. 1. 10:04
 29/71 anonim ***** válasza:
menj szichiaterhez ocsem hat mit kell itt kitt-kattozni?
szept. 1. 10:09
 30/71 anonim ***** válasza:
Az OCD nem olyan, mint a nátha, hogy ahogy jön, úgy megy is és egy megmagyarázhatatlan állapotromlás pont nem garancia arra, hogy nem lesz rosszabb és megy át pszichózisba. Az orvosi vizsgálatokat nem helyettesíti a gugli vagy a gyakori. Menj orvoshoz!
szept. 1. 10:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!