Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon súlyos kóros álmodozásb...

Nagyon súlyos kóros álmodozásból muszáj kigyógyulni legalább részben, vagy lehet élni vele úgy hogy közben a valódi életed nagyon szar?

Figyelt kérdés

2020-ban a karantén alatt jöttem rá hogy nagyon durván kóros álmodozó vagyok. De tényleg a legdurvább változata

Addig nekem ez nem tűnt fel, mert teljesen természetes volt.

A legdurvább része az az hogy élőben nem tudok kapcsolatot kialakítani, mert nekem kizárólag álmodozás szintjén működik ez a dolog.

Nagyon szar családból jövök, plusz mellé még nagyon művészi hajlamú is vagyok és ebből lett az hogy filmeket csinálok magamnak a fejemben, amikbe aztán “belépek” és transzállapotba kerülök tőle…

Ezt sajnos nem tudom jobban leírni, csak az értheti aki átéli.

Olyan mint a drogosoknak a heroin.

Nem túlzok, de kb Hollywoodban szerintem tudnék dolgozni, olyan filmeket, jeleneteket, karaktereket tudnék írni, rendezni, létrehozni…

A lényeg hogy rendkívül nehezen megy nekem az élet, a munka, az iskolát büszke is vagyok rá hogy egyáltalán el tudtam végezni

De a legnehezebb a randizas, olyan szociális fobiam van, hogy a szemkontaktust nehéz tartanom, már sokszor próbálkoztam, de nem tudtam tovább menni, olyan gyomorgörcs lett a vége.

Viszont ha belegondolok hogy egyedül kell lennem majd 40 évesen is, lehet már kb hajléktalanként, miközben lehetne elvileg férjem is, akkor jön a pánikrohamos depresszió, ami viszont a pokol…

Sajnos már nem tini vagyok, hanem lassan 30… és meg midig nem nőttem ki ezt…

Kérdésem hogy melyik irányba kellene elmenni, próbálkozni a normális élettel, vagy törődjek bele hogy az igazi élet borzalom de csinálhatom a filmeket a fejemben és itthon egyedül transzba és hetek tőlük?

#depresszió #álmodozás #Maladaptiválmodozás
2024. jan. 25. 17:29
 151/168 anonim ***** válasza:
Ami abbamaradt álmodozás 1 hét után múlt hét kedden egy bizonyos személlyel, pár napig nem is gondoltam rá, most hajnalba ismét csak úgy eszembejutott, szerintem egy hétig megint csak o fog járni a fejemben
nov. 4. 08:05
 152/168 anonim ***** válasza:
Amíg alkalmazott az ember addig egy kocsog rabszolga, tokmindegy hogy gyári munkás, programozó vagy mérnök
nov. 4. 10:13
 153/168 anonim ***** válasza:
Kérdező, te a depressziód miatt vagy munkaképtelen és szélsőségesen pesszimista. Azt tudom ajánlani, hogy vegyél igénybe gyógyszeres kezelést, mert az néhány hónap alatt javíthat az állapotodon. Nagyon súlyos állapotban vagy, az álmodozás a legkisebb probléma összességében.
nov. 4. 11:14
 154/168 anonim ***** válasza:

Amugy 2 fele ongyilkossag van, az egyik amikor fizikai test pusztul el akkor vege mindennek, megszunik minden

A masik amikor a mostani nezopont pusztul el es 180 fokos fordulat kovetkezik be

Csak az a baj hogy a halalfelem mindkettonel ugyanolyan es nehez legyozni

nov. 5. 07:06
 155/168 A kérdező kommentje:

153

Igen, csakhogy megvan az okom a súlyos depresszióra.

És nem csak az van, hanem szorongás, ocd, pánikroham, soroljam még?

Ami a LEGTÖBB embernek totál termesztés, az nekem egy másik világ

Szerelmes lesz, kapcsolatban van, van munkája(vagy eltartják, megtehetném, de ugye…)

Ha szar munkája van azt is elfogadja.

Erre itt vagyok én, kamaszkorig még csak az sem volt elég hogy egy tökéletes félistent találok majd és arról álmodozom, kb 8 éves koromtól egy tündér-triológia volt a fejemben totál kidolgozva és akkor csak az elégített volna ki, ha az jött volna létre

Talán csak azzal maradt abba, hogy jött az akkori legnagyobb függőségem, a Vámpírnaplók és Klaus(aki tudja tudja) és akkor évekig csak ő volt a mérce.

Hány olyan nőt ismersz, akinek 18 éves koráig egy kidolgozott tündér-triologia él a fejében és ezért azt sem tudja hogy milyen egy kamasz randi pl?

Na ugye hogy csak engem így virtuálisan.

És ez egyre rosszabb lesz mert egész nap a neten vagyok és látom a sok párt, sikeres nőt. Én meg megértem hogy elbaszott lettem, ebből a családból nem jön ki más(látnád az apám testvérét, 50 felett van már, egy percig nem lehet kibírni mellette, 20 éve egyedül, egész nap bőg, a kutya, macska már a padlóra szarik, az sem érdekli…, rám is ez vár) de azt hogy ENNYIRE elbaszott, azt nem… ehhez már kell az ezoteria és egy kőkemény átok.

Pont irtam hogy elmúltak az érzelmeim, mivel most menstrualok valamennyire visszajött az álmodozás mert nézek újra egy olyan műsort amiben tavaly is tetszett valaki, de nagyon enyhén…

Talán magatol elmúlik, viszont ilyenkor egy kavics érzelmi szintjén vagyok, azt meg egy hónapig sem bírja az ember….

nov. 8. 16:49
 156/168 anonim ***** válasza:

155.: Azt írod, hogy hány olyan nőt ismersz, akinek egy kidolgozott tündér trilógia él a fejében és nem tudja, milyen egy kamasz randi. Nos, én ilyen voltam. A kamaszfiúk sose érdekeltek, én felnőttként kezdtem randizni. Kamaszként regényeket, novellákat írtam, többek közt tündérekről is. Ma van működő párkapcsolatom, nem is az első. Én nem bánom, hogy a kamaszszerelmek kimaradtak az életemből. Álmodozásra én is hajlamos vagyok, felnőttként is volt egy-két reménytelen szerelmem, de akkor már tudtam, mind véget ér egyszer a kiélés nélkül is és egy szép emlék lesz. Így is történt. Nekem a reménytelen szerelmeim voltak a legnagyobbak, de nem véletlen, mert az álomvilág szebb, mint a valóság. Mégis megéri a valóságban élni. Ajánlom neked, ismerkedj, lépj ki a valóságba. Akkor is megéri egy valódi kapcsolat, ha nem éri el azt az érzelmi túlfűtöttséget, amit egy álmodozós-idealizálós nem valós kapcsolat.

Leírásod szerint a családod erősen terhelt mindenféle pszichés betegséggel. Valószínűleg te is ezért szenvedsz ilyenekben. De ez nem egy balvégzet, amit tehetetlenül kell szemlélni, hanem egy genetikai örökség, amivel lehet valamit kezdeni. Pszichoterápia és gyógyszeres kezelés kombinációja tudna rajtad segíteni.

Ha fiatalon én is belesüppedtem volna abba, hogy jaj, én mindig plátói szerelmes leszek és nem lesz senkim, valamint másokhoz hasonlítgattam volna magam, akkor én is tönkrementem volna. Cselekedni kell. Kilépni a világba, az életbe.

nov. 8. 17:45
 157/168 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy már megszoktuk a tökéletességet az álomvilágba, a valódi világ csak szürke másolata annak
nov. 8. 21:13
 158/168 anonim ***** válasza:
157.: Próbáljatok valahogy leszállni a valóságba. Tökéletesség nem létezik, nem érdemes hajszolni.
nov. 8. 21:18
 159/168 anonim ***** válasza:
Minek foglalkozzak a valosaggal, ugyis mindig ghostingolnak. Nekem ehhez már nincsen turelmem
nov. 9. 04:07
 160/168 A kérdező kommentje:

Ajánlom neked, ismerkedj, lépj ki a valóságba. Akkor is megéri egy valódi kapcsolat, ha nem éri el azt az érzelmi túlfűtöttséget, amit egy álmodozós-idealizálós nem valós kapcsolat.

Jelen pillanatban ott tartok hogy hónapokig nem szoktam feloltozni, csak a 2 fürdőköpenyt valtogatom, amikor már értem hogy nagyon mosni kell az egyiket akkor felveszem a másikat és ennyi

Tekintve hogy a feloltozes is nehezen megy, sőt valamiért az HSP is sokkal intenzívebb lett az elmúlt pár évben és nem bírom elviselni magamon a textilt…

Tehat te is belátod, hogy az ismerkedés számomra nem opcio.

Nekem meg nem volt kapcsolatom, meg csak a közelébe sem voltam mert amint említettem, eleve szokoevente találok olyat aki tetszik, de mivel körülötte nem lehet egy izgalmas körítés mint álmodozás közben, igy nem tud belőlem érzelmet, vonzalmat kiváltani egy élő férfi

Pedig 20as éveimben extrém mennyiségű lehetőségem lett volna és mégsem találtam egyet sem….

Azt meg hogy legyek olyan pasival aki nem váltja ki belőlem ezt az extrém vonzalmat és intenzív érzelmeket, ne kérd, mert próbáltam fejben treningelni magam, de olyan undor fog el, hogy itt halnék meg…

De azt garantálom, hogyha nem lenne az álmodozás és az eufória akkor már olyan drog es vagy alkohol függő lennék hogy már nem is élnék…

Mint ahogy többen voltak súlyos alkohol fuggok, az anyámnak is alkohol problémái vannak.

Hogy beteg a családom?

Hat nem csak beteg, hanem személy szerint számomra nehéz elhinni hogy van ilyen “család” mint a miénk, ahol ennyi minden, ennyire intenzíven van jelen, az nem tudom hogy nem halt már ki.

Egyébként velem ki fog ez a legdurvább ág, hála az égnek.

Ezt kellene megértenie mindenkinek hogy van olyan beteg vérvonal eredménye mint én, akin nem lehet segíteni.

Meglátnád az anyámat hogy mekkora egy toxikus kva, hogy rajtam vezeti le a nyomorát amit férfiak okoztak neki, az apám kb a mintapéldánya a kretén életképtelen nárcisztikus elmebetegnek, a testvére már elmondtam hogy mi van vele, tovább nem sorolom….

Pedig még lenne mit

Más meg beleszületik az idilli anyuka apuka helyzetbe, 2-3 testvér, mindenki jól van, fogalmuk sincs hogy nekem milyen az élet….

nov. 9. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!