Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon súlyos kóros álmodozásb...

Nagyon súlyos kóros álmodozásból muszáj kigyógyulni legalább részben, vagy lehet élni vele úgy hogy közben a valódi életed nagyon szar?

Figyelt kérdés

2020-ban a karantén alatt jöttem rá hogy nagyon durván kóros álmodozó vagyok. De tényleg a legdurvább változata

Addig nekem ez nem tűnt fel, mert teljesen természetes volt.

A legdurvább része az az hogy élőben nem tudok kapcsolatot kialakítani, mert nekem kizárólag álmodozás szintjén működik ez a dolog.

Nagyon szar családból jövök, plusz mellé még nagyon művészi hajlamú is vagyok és ebből lett az hogy filmeket csinálok magamnak a fejemben, amikbe aztán “belépek” és transzállapotba kerülök tőle…

Ezt sajnos nem tudom jobban leírni, csak az értheti aki átéli.

Olyan mint a drogosoknak a heroin.

Nem túlzok, de kb Hollywoodban szerintem tudnék dolgozni, olyan filmeket, jeleneteket, karaktereket tudnék írni, rendezni, létrehozni…

A lényeg hogy rendkívül nehezen megy nekem az élet, a munka, az iskolát büszke is vagyok rá hogy egyáltalán el tudtam végezni

De a legnehezebb a randizas, olyan szociális fobiam van, hogy a szemkontaktust nehéz tartanom, már sokszor próbálkoztam, de nem tudtam tovább menni, olyan gyomorgörcs lett a vége.

Viszont ha belegondolok hogy egyedül kell lennem majd 40 évesen is, lehet már kb hajléktalanként, miközben lehetne elvileg férjem is, akkor jön a pánikrohamos depresszió, ami viszont a pokol…

Sajnos már nem tini vagyok, hanem lassan 30… és meg midig nem nőttem ki ezt…

Kérdésem hogy melyik irányba kellene elmenni, próbálkozni a normális élettel, vagy törődjek bele hogy az igazi élet borzalom de csinálhatom a filmeket a fejemben és itthon egyedül transzba és hetek tőlük?

#depresszió #álmodozás #Maladaptiválmodozás
2024. jan. 25. 17:29
 121/168 anonim ***** válasza:
0%

En csak azt tudom hogy ez az allando almodozas nem vezet sehova

Mert reggel beleébredek a valoságba es mar rosszul vagyok tole

Megint munkába menni a sok idiota barom kozé

Nagyon nehezen birom én ezt mar

Es hiaba mennék at masik munkahelyre folyamatosan ugyanaz a szar ismetlodik

Jo lenne ha mar vége lenne ennek az egésznek mert igy semmi értelme

aug. 28. 07:12
 122/168 anonim ***** válasza:
32 tanulj fényképezést, filmezést, utána be tudod állítani magadnak a helyszíneket hogy a hétköznapiból olyan profi legyen mint a filmen. Pl olyan szoba, fények, zene, minden körülmény, beteszed az aktuális kiszemelted és voila megszépül mint egy sztár. Csak reggel ne húzd ki a függönyt ha nem bírod, nagy különbségek vannak, de néha épp a napfelkelte vagy naplemente szépít meg, ha ennyire rá vagy kattanva kipróbálhatnád. Plusz tökéletesítsétek magatokat más módokon nagyon sok módszer van. Egészségesek is.
aug. 28. 09:11
 123/168 A kérdező kommentje:

121 nézd nekem eleve nem lesz hosszu életem… kizárt, hogy ennyi mentális problémával kihúzzam sokáig

Ráadásul régóta munkaképtelen vagyok, de ha bekerülök majd a szar munka korforgasba egyszerűen fel fogja adni az agyam a szolgálatot…

Azért is lettem többek között ilyen súlyos álmodozó mert valamilyen nagyon fontos embernek akartak nevelni

Ez nyilván ennyire betegen nem jött össze, ezért is almodozom….

Az ember megérzi ha nem lesz hosszu élete… én tudom, főleg a covid óta

Egyébként sem viselnem el az öregedést, de ha közben még takarítóként kellene dolgoznom, hát fixen bele fogok bolondulni….

Elmenni a szar munkahelyedre, majd hazamenni az üres lakásba testvér barátok és pár nélkül…. Most ahogy írom is kezdem a sírást.

Közben tönkremegy a külsőm… biztos hogy nem fogom bírni.

Amilyen családba születtem, sajnos fixen nem lett nekem hosszu élet szánva. Ez olyan mint a 27-esek klubja… az sem véletlen

aug. 28. 09:30
 124/168 anonim ***** válasza:

En mar azert is utaltam meg a munkat, mert egy rabszolganak erzem magam , akinek a munkahely odavet egy kis penzt nehogy ehenhaljon, aztan termelje neki a lóvét

Igy az egesz eletnek semmi ertelme ha azert elek hogy dolgozni jarok, elmegy a hetvege 2 mp alatt es semmi ertelme az egesznek

aug. 31. 18:37
 125/168 A kérdező kommentje:

Nyilván nincs értelme

De a sok rabszolga azért itt marad ebben a szar körforgásban

Viszont sajnos nagyon nehéz az öngyilkosság

Bárcsak könnyebb lenne

Már nagyon rég megtettem volna

De főleg most így 30 felett

A xanax miatt meg fel sem fogtam hogy elmúlt

De szinte biztos vagyok benne hogy el fog vinni valamilyen betegség

Vagy végleg bekerülök a pszichiátriára

Képtelen leszek elviselni majd a szar robot munkát úgy hogy közben a külsőm is tönkremegy

Vannak emberek akik alkalmatlanok az életre

Ezzel nem lehet mit kezdeni

aug. 31. 19:01
 126/168 anonim ***** válasza:

Arra lennék kíváncsi, hogy ez a profi szintre kidolgozott, eufóriát okozó álmodozás, összefüggésbe hozható-e a "belső emigrációval".

Mi az a "belső emigráció"? Miben tér el ettől a jelenségtől?

szept. 1. 11:15
 127/168 A kérdező kommentje:

Eddig fogalmam sem volt hogy mi az a belső emigráció, pedig elég tájékozott vagyok, de nem értem hogy miért pont ezzel kell párhuzamba hozni.

Bár valóban nem vagyok alkalmas az élet hivatalos részére sem, még munka alatt is hajlamos voltam inkább nem átnézni az e-mailt amit küldtek nekem arról hogy minden rendben van e a túlórákkal, csakhogy ne kelljen ezzel foglalkoznom….

Volt hogy az anyámnak utaltattam át a fizetésem mert nem akartam azzal foglalkozni hogy milyen számlaszámok, meg kódok meg a fax tudja mik kellenek az utaláshoz, neki meg mar rég megvolt a kártyája és jobban tudta.

Persze utólag mindig szorongasom van emiatt mert utólag félek hogy nem kaptam meg vmi pénzt, de amikor benne vagyok akkor gyűlölök ezzel foglalkozni. Gyűlölök, rosszul vagyok a papiroktol, a hivataltól, vízumtól, útlevéltől, mindentől.

A politikától hányni tudnék

szept. 1. 20:55
 128/168 anonim ***** válasza:
47%

Saját problémáidat nem tudod megoldani es nem akarsz magadnak más problémákat

Velem is ez van

Annyira el vagyok fogalalva a sajat problémáimmal, hogy semmi kedvem máséval foglalkozni, de mar ez gyerekkorom ota igy van

szept. 30. 07:57
 129/168 A kérdező kommentje:

Hat őszintén nekem egy másik félben aki végre tud tetszeni élőben is az utolsó dolog lenne ami zavarna hogy neki is bánnak problemai…

Nyilván egyke emberként önző vagyok de ez fixen nem lenne a legnagyobb gondom

szept. 30. 09:35
 130/168 A kérdező kommentje:

Jó hír hogy kb egy hete totál leálltak az érzékszerveim, nem érzek semmilyen vonzalmat és ilyenkor egyáltalán nem álmodozok

Kb egy hete így vagyok, most jutott eszembe a kérdés

Ez a kulcsa a kóros àlmodozásnak…

Ha így tudnék maradni, akkor soha többé nem lenne ezzel bajom

Bár bevallom hogy hiányzik is mert ilyenkor amikor a depresszió miatt lent vagyok a pokolban akkor nem tudok abba menekülni hogy az épp aktuális kiszemeltem karjaiba menekülök álmodozás közben.

Szóval ennyi a hátránya, de legalább megvan a megfejtés. Nulla érzelemmel leáll az álmodozás

nov. 2. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!