Milyen szakmberhez fordulhatok, milyen terápiát vehetnék igénybe, ha elsősorban a nárcizmusom szeretném kezelni?
Klinikai szakpszichológus, pszichiáter stb.?
Egészséges önértékelést, fejlettebb érzelmi intelligenciát szeretnék, és képes szeretnék lenni a szeretetre, jól érezni magam az emberi kapcsolatokban, a kapcsolatokat önmagukért értékesnek tartani, ráhangolódni a másikra, szeretném a környezetem terheit enyhíteni, jobb emberré válni.
Van olyan pszichológus/pszichiáter, aki hajlandó és képes narcisztikusokat kezelni, és nem "menekül" az ilyen problémás betegtől, aki lehúzza lelkileg?
Milyen munkamódszerek várhatók ilyenkor, hogy néz ki, miből állhat a terápia?
Jártam már sématerápiára, de számomra elviselhetetlen volt az, hogy a klinikai szakpszichológus munkamódszerként néha a szüleim habitusát, szavajárását másolta, tükrözte felém. Ennek a megközelítésnek mi a terápiás haszna, célja?
Úgy érzem, hogy tisztában vagyok vele, ezek a minták milyen károsak, elégszer láttam, felismerem, ha én ezeket csinálom, de jó példát szeretnék látni-kapni, hogy én ne olyan legyek, ne úgy viselkedjek, ne úgy álljak másokhoz. Annyi minden van, amit nem tudok a kapcsolatokról, miért így kell ezt?
1. Köszönöm szépen!
2. Akkor mit csináljak, húzzam le magam a wc-n?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!