Milyen szakmberhez fordulhatok, milyen terápiát vehetnék igénybe, ha elsősorban a nárcizmusom szeretném kezelni?
Klinikai szakpszichológus, pszichiáter stb.?
Egészséges önértékelést, fejlettebb érzelmi intelligenciát szeretnék, és képes szeretnék lenni a szeretetre, jól érezni magam az emberi kapcsolatokban, a kapcsolatokat önmagukért értékesnek tartani, ráhangolódni a másikra, szeretném a környezetem terheit enyhíteni, jobb emberré válni.
Van olyan pszichológus/pszichiáter, aki hajlandó és képes narcisztikusokat kezelni, és nem "menekül" az ilyen problémás betegtől, aki lehúzza lelkileg?
Milyen munkamódszerek várhatók ilyenkor, hogy néz ki, miből állhat a terápia?
Jártam már sématerápiára, de számomra elviselhetetlen volt az, hogy a klinikai szakpszichológus munkamódszerként néha a szüleim habitusát, szavajárását másolta, tükrözte felém. Ennek a megközelítésnek mi a terápiás haszna, célja?
Úgy érzem, hogy tisztában vagyok vele, ezek a minták milyen károsak, elégszer láttam, felismerem, ha én ezeket csinálom, de jó példát szeretnék látni-kapni, hogy én ne olyan legyek, ne úgy viselkedjek, ne úgy álljak másokhoz. Annyi minden van, amit nem tudok a kapcsolatokról, miért így kell ezt?
29. Nézelődöm, de még nem döntöttem.
30. Nem nehéz, csak kellemetlen, unalmas, lehúzó.
Egyszerűen csak nem szeretnék megint olyan terapeutát választani, aki ilyen beteget nem vállal szívesen, és látom az arcán, hogy a pokolba kíván. Azzal nem segít rajtam.
Iszonyatosan nehéz szakembert választani, mert félek tőle, hogy úgyis ez lesz a vége.
Egy kérésm van: ne utánozza a szüleimet. Nagy dolog?
32. Hát... szerintem meg akart szabadulni tőlem, azért csinálta. Végül is bejött neki.
Köszönöm, nagyon hasznosak voltak a hozzászólásaid! Igazad van, hajlamos vagyok túl tudálékoskodni a dolgot, ez is teher lehet. Egyelőre nem tudok magamra nem betegként gondolni, de tudom, hogy ebben is igazad van.
Összeszedem maga, és választok újabb segítőt végre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!