Azért kérdezem, mert szoktam durva dolgokat csinálni és félek, hogy elfognak valamikor. Átszaladok a piroson, lopok pékárut a boltból, köztéren iszok. Nem szedek gyógyszert, de 10 éve evvel a betegséggel diagnosztizáltak. Amúgy is lökött gyerek voltam. Állandóan verekedtem, meg a lányokat fogdostam. De 18 éves koromban durván meghasadt az elmém, és köztéren levetkőztem, vizeltem, azt hittem kivették a vesémet. Nagyon durva volt. Egyszer kihívták rám a rendőröket, de a Nyírőbe vittek instant. Nem tudom most mi lenne... Kicsit más vagyok már mint akkor, de még mindig nem érzem magam egészségesnek. Igaz nem kattanok úgy be mint régen. Csak azért lopok, hogy egyek.
Ugyanúgy felelősségre vonhatnak érte, mint bárki mást. A flepni nem ment fel a számonkérés alól.
ma 10:48
2/10 AzImi válasza:
Ez engem is érdekelne.
ma 11:14
3/10 anonim válasza:
Mindenki érdekében elmegyógyintézetben lenne a helyed, ahol kaphatnál megfelelő ellátást, kezelést, és nem veszélyeztetnél másokat.
ma 11:21
4/10 anonim válasza:
Egy szkizofrén akkor nem büntethető, ha az adott cselekményre nézve nem volt meg a belátési képessége. Pl. megtámad valakit, mert az a téveszméje, hogy az illető követi őt és meg akarja ölni. Ezért nem büntethető, de mivel erőszakos cselekményt követett el, ezért bizonyára kényszergyógykezelésre küldik.
Ha csak leordítja azt az illetőt, akiről a téveszméi miatt azt gondolja, hogy követi őt és valami rosszat forral ellene, akkor még kényszergyógykezelésre se fogják küldeni ezért.
Ha egy mentális beteg mondjuk bolti lopást követ el, de ez nincs közvetlen kapcsolatban a betegségével (nem hallucináció vagy téveszme miatt lopott), akkor úgyanúgy büntethető, mint bárki más.
ma 11:24
5/10 A kérdező kommentje:
Valamit azért nekem is ennem kell. Ma is loptam, hogy meglegyen a reggelim. Azért figyelembe kéne venni, hogy munkaképtelen vagyok. Mit kéne tennem? Nem tudok dolgozni, túl fáradt vagyok hozzá, egész nap fekszem.
ma 12:24
6/10 anonim válasza:
Ha csövezel és lopsz, akkor senki nem fogja figyelembe venni a betegségedet. Ha nincs viszonylag friss diagnózisod, akkor nem is fogják elhinni, hogy beteg vagy. Orvosi ellátásra és gyógyszerre lenne szükséged. Megfelelő kezeléssel javulhatna az állapotod és munkát is tudnál vállalni.
ma 12:59
7/10 MTamas2 válasza:
Ezt az igazságügyi elmeszakértő véleménye fogja eldönteni.
ma 13:02
8/10 anonim válasza:
Bolti lopás esetén nem fognak igazságügyi szakértőt kirendelni.
ma 13:07
9/10 MTamas2 válasza:
8-as, az igaz.
ma 13:14
10/10 anonim válasza:
Élemiszer lopás az szabálysértés, nem tudom mit tudnának kezdeni veled azon túl, hogy pár napra bezárnak a fogdába, gondolom a bírságot nem tudnák behajtani, közmunkára sem tudnak fogni.
Ha erőszakos bűncselekményt kötvetsz el, akkor megvizsgálnak, ha beszámítható vagy, börtönbe mész, ha nem, börtönpszichiátriára vagy kényszergyógykezelésre, zárt osztályra, szóval mindenképp bezárnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!