Hogyan kell kommunikálni egy borderline személyiségzavarral küzdő emberrel?
Figyelt kérdés
Találtam egy ilyen jellegű betegséggel diagnosztizált lányt, szeretnék vele beszélgetni, de félek, hogy instant a nyakamba repülne a tiltás.
Esetleg akinek volt hasonló élménye, tudna tanácsot adni?
Nem szeretném elsietni a dolgokat.
2022. júl. 26. 21:31
71/92 anonim válasza:
En hangulatingadozas alatt olyat ertettem, hogy surun, kisebb dolgok miatt, vagy anelkul, meg nalam triggerszeruek, meg szarul reguralom oket, sot ha tortenik valami helyzetben nemnis erzek semmit, csak utana es keptelen vagyok orakon belul kikapcsolni, hanem napokig is elhuzodhat. pl. nem tudtam magamban helyretenni, h osztalytalin a volt of. figyelmen kivul hagyott, mig masokat nem.
72/92 anonim válasza:
es ez a pelda majdnem falcolasig ment, de csak halvanyan karcoltam az olloval a karom, meg bogtem magamban. es napokba telt helyre tennem
73/92 anonim válasza:
pluszba utalom azt az embert, regebben is gyuloltem
74/92 anonim válasza:
Ajaj, pedig egy hisztrionikus is kaphat dührohamot, ha drámázik. Ezt csak azért írom, mert a hisztrionikusokról hajlamosak azt hinni, hogy ártatlanok.
De nyilván egy B klaszteres az esetek többségében kicsit antiszociális, nárcisztikus, hisztrionikus és borderline is, csak mikor melyik a dominánsabb.
Egy ilyen emberrel már csak egy 10 perces beszélgetés is stresszt okoz. Az együttélés pedig egyenesen idegi károsodást, összeomlást.
75/92 anonim válasza:
#74 minden pszichiátriai kórképpel találkoztál már?
76/92 anonim válasza:
Nem, de rengeteg szakirodalmat olvastam a témában, és sok szakmabeli barátom van, akik rengeteget meséltek a páciensekről. Valamint van egykét diagnosztizált személyiségzavaros ismerősöm (szerencsére csak ismerősök).
77/92 anonim válasza:
Mondjuk megneznem azokat a szakembereket, akik kibeszelik a pacienseiket...
78/92 anonim válasza:
masik, hogy nem itelnek el elore egy szemelyt azert, mert szemelyisegzavaros, hogy 10 percet nem lehet vele kibirni. Undoritoak ezek az altalanositasok. nalam se hiaba nem vette senki eszre, hogy baj van, a barataimat is meglepte, valaki meg amiatt is szkeptikus volt, mert hogy nekem szorongasom van es terapia kell. Csak mert elem az eletemet, nem szartam el a tanulmanyaimat, halad is az eletem, nem vagyok egy idegbeteg egoista barom, aki masokban keresi a hibakat a sajat viselkedesere. Nem hiaba tamogatnak es allnak velem paran, h kontrollba szedjem a bajomat es nekem legyen jo. Nem valasztottam ezt, meg senki nem valasztja. Nyilvan nem az osszes szemelyisegzavarost akarom felmenteni, csak azt akarom mondani, hogy ne vegyel mindenkit egy kalap ala.
79/92 anonim válasza:
Miért ide önti ki minden baját valaki? Semmilyen szinten nem kapcsolodik a kérdéshez. Nem mellesleg ki a búbánatot érdekel?
80/92 anonim válasza:
79, Engem például érdekel más tapasztalata, de eddig csak csöndesen olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!