Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mandula és hajhullás?

Mandula és hajhullás?

Figyelt kérdés
24 éves lány vagyok, kb 1 éve hullik a hajam, emellett zsírosodik, korpásodik és gyulladt a fejbőröm. Eddig úgy gondoltam, hogy az összes lehetséges problémát sikerült nálam diagnosztizálni (vashiány, pajzsmirigy) + rengeteget hagytam ott magán bőrgyógyásznál, mégsem szűnt meg a probléma. Igen ám, de a manduláimmal mindig volt gond, az utóbbi években fura váladékot is éreztem a torkomban. A közérzetem is jelentősen romlott, néha olyan, mintha fájna mindenem. El is mentem végül gégészhez,ahol kimutatták a kórokozót, de a 10 nap dupla adag antibiotikum után sem volt változás, ezért most kiveszik a mandulámat. Mennyi esély van arra, hogy emiatt hullik a hajam, és nem valami kezelhetetlen hormonális probléma miatt (ez irányba is vizsgáltak, voltak rossz eredményeim, de helyrejött azóta, a ciklusom pedig mindig pontos) vagy "csak úgy"? Tartok tőle, hogy ez sem fogja megoldani, valakinek elmúlt a hajhullása mandulaműtét után?

2015. nov. 18. 13:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/75 A kérdező kommentje:

A dudorok a doki szerint hegszövet... Nincs semmi baja a torkomnak, megnézték azóta.

A hajhullást nem biztos, hogy meg lehet szüntetni. Járok hormongátló kezelésre június óta és gyógyszert is szedek szintén azóta. Semmi eredménye. Most írtak fel egy erősebb gyógyszert azt még megpróbálom, ha nem hat akkor nem igazán tudok már mást csinálni.

2016. dec. 10. 16:20
 72/75 anonim ***** válasza:

Jó,hogy a torkod rendben van,örülök neki.A hajhullás okára talán rájönnek és az is megoldódik.

Az én torkom is rendben van,már múlik a köhögés is.Azért majd fél évenként elmegyek a gégészetre megnézetni a torkom.

Kellemes Ünnepeket Kívánok!

2016. dec. 13. 09:56
 73/75 A kérdező kommentje:

Kellemes Ünnepeket :)

Tudjuk a hajhullás okát, de nagyon nehezen van egyáltalán nem kezelhető. Nem baj, vannak jó parókák meg leborotválva is biztos vagány lenne :D

2016. dec. 13. 14:01
 74/75 anonim ***** válasza:

Kérdező, itt vagy még? Leírnád azóta mi van veled?

Sajnos én is ott tartok, hogy paróka, de sírógörcsöt kapok, ha csak rá gondolok :(

2017. szept. 7. 00:26
 75/75 A kérdező kommentje:

sajnos nem oldódott még meg a probléma, de már tudom, hogy nagyrészt mi okozza. az autoimmun pajzsmirigy alulműködésem miatt csomókban hullik, a velem született mellékvese túlműködés miatt (túl sok férfi hormon) meg nem nő vissza, ami kihullott.

Glutén érzékeny is vagyok :(

Már kaptam új gyógyszereket és pár hónapja sokkal jobban vagyok, majd meglátjuk a hajhullás mérséklődik-e

2018. máj. 23. 12:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!