Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mandula és hajhullás?

Mandula és hajhullás?

Figyelt kérdés
24 éves lány vagyok, kb 1 éve hullik a hajam, emellett zsírosodik, korpásodik és gyulladt a fejbőröm. Eddig úgy gondoltam, hogy az összes lehetséges problémát sikerült nálam diagnosztizálni (vashiány, pajzsmirigy) + rengeteget hagytam ott magán bőrgyógyásznál, mégsem szűnt meg a probléma. Igen ám, de a manduláimmal mindig volt gond, az utóbbi években fura váladékot is éreztem a torkomban. A közérzetem is jelentősen romlott, néha olyan, mintha fájna mindenem. El is mentem végül gégészhez,ahol kimutatták a kórokozót, de a 10 nap dupla adag antibiotikum után sem volt változás, ezért most kiveszik a mandulámat. Mennyi esély van arra, hogy emiatt hullik a hajam, és nem valami kezelhetetlen hormonális probléma miatt (ez irányba is vizsgáltak, voltak rossz eredményeim, de helyrejött azóta, a ciklusom pedig mindig pontos) vagy "csak úgy"? Tartok tőle, hogy ez sem fogja megoldani, valakinek elmúlt a hajhullása mandulaműtét után?

2015. nov. 18. 13:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/75 anonim ***** válasza:
Majd a mandulakivételt követően kiderül. Ha megmarad a probléma akkor érdemesebb a demodex szőrtüsző atka irányában keresgélni.
2015. nov. 18. 13:57
 2/75 A kérdező kommentje:
olyanom nincs (nézettem), de azért köszi!
2015. nov. 18. 14:33
 3/75 anonim ***** válasza:
Nekem gócos volt a mandulàm, ezért hullott a hajam ( nagyon durván!). Műtét után kb fél évvel kezdett rendbe jönni.
2015. nov. 18. 16:05
 4/75 A kérdező kommentje:
köszönöm a megnyugtató választ! sajnos az biztos, hogy nagy gondok vannak a mandulámmal, mert a 2 hétig szedett dupla adag antibiotikum is olyan volt, mint halottnak a csók. remélem hozzád hasonlóan én is rendbe jövök majd.
2015. nov. 18. 17:10
 5/75 anonim ***** válasza:
Majdnem biztos,hogy a gyulladt manduláid miatt hullik a hajad!Ha a gégész javasolja,vetesd ki minél előbb,a rossz mandulák sok bajt okozhatnak! Nekem is ki akarták venni,akkor elsumákoltam és a végén lett egy krónikus garatgyulladásom.Évek óta állandóan piros,érzékeny a torkom,két havonta megyek gégészetre torokgyulladás miatt!
2015. nov. 19. 07:30
 6/75 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ! sajnos nekem is mindig érzékeny pontom volt a torkom/mandulám, többször feküdtem vele 2 hétig magas lázzal. Mostanában pedig bár magas lázam nincs, állandóan levert vagyok, fájnak az ízületeim/izmaim, "kapar" a torkom és állandóan váladékot érzek ott. A gégésznek az a feltétele volt, hogy pozitív legyen a tenyésztés antibiotikum után, sajnos az lett, úgyhogy kiveszik. Én is sumákoltam, pedig már néhány éve érzem, hogy nem oké valami.

Ha jól értem, Neked még megvan a mandulád?

Jobbulást!

2015. nov. 19. 12:48
 7/75 anonim ***** válasza:

Köszi és jobbulást neked is! Tőlem is vettek többször is garatváladékot,nem mutatott ki semmit.De jobb lett volna ha akkor kiveszik a manduláim,most is duzzadt a jobb oldali és állandóan be van gyulladva a torkom,bár mandulagyulladásom már elég régen nem volt.Mindig másik dokihoz megyek de mind csak kotorászik a torkomban,tükrözi a gégém,aztán nem mond semmi lényegeset.Ma is megyek du. gégészetre,úgy fája torkom,hogy alig tudok nyelni.Mutatok neked egy képet a torkomról,nézd meg,nekem mindig ilyen.Te is tegyél fel képet,megnézném neked milyen.Talán kiokoskodunk valamit.

[link]

2015. nov. 19. 14:11
 8/75 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy nem baktérium okozza neked, hanem mondjuk más, pl vírus? Persze nem értek hozzá, de elég piros a torkod, látszik, hogy gyulladt. A manduláid viszont nem tűnnek nagynak, mondjuk ez nem jelent semmit. Az enyém ilyen (érzékeny gyomrúaknak nem ajánlom :D ): [link]
2015. nov. 19. 17:53
 9/75 anonim ***** válasza:
8# ez elég csúnya. Szerintem 100% hogy ettől hullik a hajad :-$
2015. nov. 19. 18:03
 10/75 A kérdező kommentje:
Remélem én is, hogy ettől van és meg fog oldódni. Amúgy volt ennél nagyobb és csúnyább is :(
2015. nov. 19. 18:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!