Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mandula és hajhullás?

Mandula és hajhullás?

Figyelt kérdés
24 éves lány vagyok, kb 1 éve hullik a hajam, emellett zsírosodik, korpásodik és gyulladt a fejbőröm. Eddig úgy gondoltam, hogy az összes lehetséges problémát sikerült nálam diagnosztizálni (vashiány, pajzsmirigy) + rengeteget hagytam ott magán bőrgyógyásznál, mégsem szűnt meg a probléma. Igen ám, de a manduláimmal mindig volt gond, az utóbbi években fura váladékot is éreztem a torkomban. A közérzetem is jelentősen romlott, néha olyan, mintha fájna mindenem. El is mentem végül gégészhez,ahol kimutatták a kórokozót, de a 10 nap dupla adag antibiotikum után sem volt változás, ezért most kiveszik a mandulámat. Mennyi esély van arra, hogy emiatt hullik a hajam, és nem valami kezelhetetlen hormonális probléma miatt (ez irányba is vizsgáltak, voltak rossz eredményeim, de helyrejött azóta, a ciklusom pedig mindig pontos) vagy "csak úgy"? Tartok tőle, hogy ez sem fogja megoldani, valakinek elmúlt a hajhullása mandulaműtét után?

2015. nov. 18. 13:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:
Sajnos ehhez már nem tudok hozzászólni!Szerintem legyél türelmes,lehet tényleg kell néhány hónap,hogy rendbe jöjjön.
2016. jan. 10. 16:51
 52/75 A kérdező kommentje:
Köszi!
2016. jan. 10. 17:09
 53/75 anonim ***** válasza:
Bocsi,csak most vettem észre a képet!Az egyenetlenségek a mandulák helyén nem vészes,valószínű le fog idővel simulni,de ne felejtsd el,két hatalmas gennyes mandulát távolítottak el.Igazán nagyon szép lett a torkod.A képen sem látszik pirosnak.Most egészséges!
2016. jan. 22. 08:07
 54/75 A kérdező kommentje:

Igen, a torkommal már nincs semmi baj, nem gyulladt, nem fáj. Vírusos betegségem volt kb. 3 hétig, de most már rendben vagyok :) A dudor még ott van az egyik oldalon, de nem okoz gondot, úgyhogy "békén hagyom".

Amúgy kiderült, hogy vannak hormonális gondjaim, a hajam amiatt nem javul valószínűleg. (De legalább már csak ez az egy gondom maradt)

2016. jan. 22. 15:33
 55/75 anonim ***** válasza:

Járj utána,nem szerencsés ez a hajhullás,de biztos lesz rá megoldás.Esetleg nézesd meg újra a fogaidat is. A torkoddal azért vigyázz ebben a hidegben,már nincsenek manduláid,a garatod,gégéd,hangszálaid gyulladhatnak be most a mandulák helyett és az sem kellemes.

Minden jót kívánok!

2016. jan. 24. 09:11
 56/75 A kérdező kommentje:

Köszi :) Amúgy sokkal jobb mandula nélkül, ízületeim pl. már nem fájnak.

Amúgy a hajamon is tuti segített a műtét, nem hullik már marokszámra, de mégsem olyan, mint régen. Olvastam, hogy konkrétan kopaszodáshoz is vezethet a hormonális probléma, ezért úgy döntöttem, kezeltetni szeretném (amúgy más téren nem nagyon zavar be)

Fogaimmal sosem volt semmi gond és félévente járok kontrollra.

2016. jan. 24. 20:34
 57/75 anonim ***** válasza:

A hormonális problémádat mindenképpen kezeltesd!Hogy jobb-e mandulák nélkül,te már tapasztalatból tudod,bár ahogy néztem a képet,a hólyagok a torkodon most is ott vannak.Ilyenek időnként nekem is vannak,lehet mindenkinek ilyen a torka.Talán nekem is jobb lenne mandulák nélkül,mert a kényes,túlérzékeny garatom miatt,mindig sok gondom volt.Beszedtem a vitaminokat,naponta gargalizálok szorgalmasan és holnap megyek vissza a gégészetre kontrollra.Kiváncsi vagyok mit mondanak,mi lesz a manduláimmal,megmaradnak vagy kiveszik tavasszal.Különben egy másfél hónapja nem fáj a torkom és nem is annyira piros.

Most ilyen:

[link]

/mandul_im_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerinted? Kivetessem? Mi a véleményed?

2016. jan. 26. 09:46
 58/75 A kérdező kommentje:

A hólyagok normálisak, azt hiszem a nyirokrendszer részei (ha jól emlékszem) :) Sajnos a képet nem látom, hibát ír ki. Elvileg akkor veszik ki, ha megnagyobbodott, gennyes, antibiotikum szedése után is kitenyészthető a kórokozó, más problémákat is okoz (pl bőr, ízület, rámegy más szervre stb). Kíváncsi vagyok, mit mondanak. Nem vagy allergiás? Esetleg reflux? Nincs krónikus arcüreggyulladásod? Egyik ismerősömnek amiatt volt folyton gyulladt a torka, ahogy csorgott le a váladék, nemrég mondta... Viszont az tök jó, hogy most nem olyan rossz.

Amúgy nem írtam, de nekem ízérzékelési zavarom lett a műtét után, pl. a kenyérféléket keserűnek éreztem :D Most kezd javulni.

Voltam orvosnál, megtalálták a hormonproblémám okát is. Genetikai betegségem van, aminek régebben is voltak jelei, csak ugye nem tudtuk, hogy emiatt van... Nem súlyos, lehet kezelni :)

2016. jan. 27. 05:40
 59/75 anonim ***** válasza:

Örülök,hogy megtalálták nálad a probléma okát.Kezeltesd,hogy minél előbb rendbe jöjjön de a manduláid is gond volt.Szerencsére az már megoldódott.

Voltam a gégészeten,a dokinő mindent megvizsgált a torkomban.A manduláimnak semmi baja,ezért nem fogják kivenni.A hátsó garatfalon a hólyagokra nekem sem mondott semmit,bár most csak kis dudorok vannak.Lehet,mindenkinek olyan.Allergiám,refluxom nincs,de krónikus garatgyulladásnak néz ki,ami egy régebbi nem kikezelt torokgyulladás után maradhatott vissza.Ha nem fáj a torkom,ne foglalkozzak vele,ha begyullad,menjek vissza hozzá.Kerüljem a túl erős,csípős ételeket és főleg ne igyak hideget. Gégetükörrel lenézett a gégémbe,ott minden rendben van,a hangszálhurut is rendbejött.Megnézte a nyelvem,túl fehérnek találta,több folyadékot kéne innom.

Végül beecsetelte a torkom valami keserű,sárga löttyel,majdnem elhánytam magam.Szerencsére csak pár másodperc volt,de olyan mélyen ledugta,hogy öklendeztem tőle.Hát nálam ennyi az új fejlemény,de egy időre vége!

A képet felteszem megint,remélem most nem lesz hiba.

[link]

2016. jan. 28. 09:07
 60/75 A kérdező kommentje:
Nem néz ki vészesen szerintem :) Nekem a hólyagokra a doki mondta, hogy micsodák. Megkérdeztem, mert már engem is nagyon foglalkoztott... Örülök, hogy jobban vagy. Ha odafigyelsz arra, amit a doki mondott, akkor rendben leszel :) Nekem még mindig ott van a dudor egyik oldalon, szerintem lehet, hogy bennhagytak egy kis maradványt, de addig nem érdekel, amíg nincs begyulladva és nem okoz problémát. Nem fogok minden apróság miatt dokihoz futkosni. Amíg megvolt a mandulám, a nyelvem sárg
2016. jan. 30. 07:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!