Mandula és hajhullás?
Igen,szerintem sem vészes a torkom.Sokszor volt rondább.Nem fáj,nem kapar és a hólyagok sem látszanak annyira.Az állandó gargalizálással úgy látom sikerült helyrehoznom az idült garat gyulladást.Én sem futkosok mindennel rögtön dokihoz,ezért is alakulhatott ki a mostani probléma,egy elhanyagolt torokgyulladás miatt.Meg kellemetlen is mikor a torkunkban túrkálnak,én halogatom mindig ameddig csak tudom.Néztem a nyelvem,szerintem ennyire másoknak is fehér,bár egész hátul,a nyelvgyökön gyakran van lepedék,le szoktam kaparni,akkor napokig nincs,de mindig újratermelődik.Ez nálad is előfordul?
A hajhullásod tuti biztos,hogy a manduláid okozták,de kell még egy kis idő,hogy teljesen megszünjön,hidd el.Legyél kicsit türelmes!
Jó,hogy már kezd rendbejönni a hajad,meg fog majd szünni a hajhullás.Gondolom fog erősödni is.A manduláid miatt lehetett.
Tudom,hogy hátul a nyelvünkön normális az a lepedék,mindenkinek olyan,de ha nincs tisztítva,rossz leheletet okozhat.Időnként én is lekaparom,kevés kis sárgás trutyi szokott lejönni.A kiskanál homorú oldali élével szoktam.A fogkefe nem vált be,hányingert okoz,de kanállal le tudom tisztítani a nyelvgyököt is,attól nem öklendezek.A tél ellenére a torkom teljesen rendben van,de máskor nem fogom elhanyagolni,és inkább fél-1 évente megnézetem.Eddig csak akkor mentem dokihoz,ha már muszáj volt...vagy akkor sem.Te milyen időközönként szoktál menni gégészeti kontroll vizsgálatra?
Igen,én is úgy gondolom,hogy akinek kényes,túlérzékeny a torka,fél évenként érdemes elmenni gégészeti vizsgálatra,akkor is ha nincs semmi gond.Nekem most úgy tünik teljesen rendben van.Egyenlőre nincs miért dokihoz menni,de néhány hónap múlva azért elmegyek.Remélem javul a hajad és hamarosan teljesen megszünik a hajhullás is.
Vigyázz magadra.Jó egészséget kívánok!
Szia!
Hogy vagy?Lassan 1 éve,hogy kivették a manduláidat,most mi van a torkoddal,rendbejött teljesen?Milyen most?Csatolhatnál képet,megnézném neked milyen lett a garatod azóta.Remélem a hajhullás is megszünt teljesen.
Én hónapokig gargalizáltam sós vízzel,majd kamillával és naponta ecseteltem a torkom Glycosepttel.Megszünt, úgy tünik az évekig tartó idült garatgyulladás,panaszmentes vagyok.Tegnap voltam gégészeten,alaposan megvizsgáltak,megtükrözték a torkom,gégém.A dokinő szerint rendben van.6 hónap múlva megyek kontrollra.A manduláimat nem veszik ki,a doki szerint nem indokolt.
Nekem most ilyen a torkom:
szia, bocsi hogy csak most néztem ide :) itt a kép: [link]
egy hónapja műtötték ki az egyik bölcsességfogamat is, mert nem nőtt ki és gyulladást okozott. Beteg viszont nem voltam a mandulaműtét óta, most a vérvétel szerint lappanghat bennem valami, de érezni nem sokat érzek belőle :)
A hajam sajnos csomókban hullik továbbra is, sajnos hormonális okok miatt. Ez van.
Szia! Örülök,hogy válaszoltál és ,hogy nem voltál beteg a műtét óta.Nagyon szép lett a torkod,de a jobb oldali mandulád helyén vannak kis dudorok,gondolom mindenkinek olyan ha kiveszik a mandulákat.Voltál azóta gégészeti vizsgálaton?Ne hanyagold el!A hajhullást mindenképpen meg kéne szüntetni valahogy.Valóban kellemetlenek ezek a szájüregi,fog,torok problémák.
Nekem is indokolt már a fogorvos,de januárra halasztom.Igen,a torkom úgy tünik rendbe jött,megszünt az idült garatgyulladás,bár most kicsit köhögök.Szedem a szirupot,de ha pár nap múlva nem múlik el,elmegyek gégetükrözésre.A torkom nem fáj,nem is piros,de nem hanyagolom el még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!