24 éves lány vagyok, kb 1 éve hullik a hajam, emellett zsírosodik, korpásodik és gyulladt a fejbőröm. Eddig úgy gondoltam, hogy az összes lehetséges problémát sikerült nálam diagnosztizálni (vashiány, pajzsmirigy) + rengeteget hagytam ott magán bőrgyógyásznál, mégsem szűnt meg a probléma. Igen ám, de a manduláimmal mindig volt gond, az utóbbi években fura váladékot is éreztem a torkomban. A közérzetem is jelentősen romlott, néha olyan, mintha fájna mindenem. El is mentem végül gégészhez,ahol kimutatták a kórokozót, de a 10 nap dupla adag antibiotikum után sem volt változás, ezért most kiveszik a mandulámat. Mennyi esély van arra, hogy emiatt hullik a hajam, és nem valami kezelhetetlen hormonális probléma miatt (ez irányba is vizsgáltak, voltak rossz eredményeim, de helyrejött azóta, a ciklusom pedig mindig pontos) vagy "csak úgy"? Tartok tőle, hogy ez sem fogja megoldani, valakinek elmúlt a hajhullása mandulaműtét után?
Igen,én is azt hallottam másoktól,hogy 2-3 hét után rendbe lesz a műtét helye,eltünik a lepedék is.Azért még vigyázz magadra!
Úgy tünik nekem is egész jól rendbejött a garatom.Gargalizálok szorgalmasan Listerine szájvízzel,jól bevált.A manduláim nincsenek begyulladva kicsit piros még a torkom de nem érzékeny egyáltalán.Azért fél évenkénti gégészeti vizsgálatra el fogok menni.Eddig is voltam,akkor is ha nem fájt a torkom.
2015. dec. 21. 07:19
42/75 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy jobban vagy! Én most megjártam, hörghurutom lett, de a sebem szépen begyógyult. Remélem lassan végetér ez a rémálom. A hajhullásból is már nagyon elegem van...
2016. jan. 1. 16:35
43/75 anonim válasza:
Hát igen,a manduláknak az a szerepe,hogy védjenek a baciktól,de ha rosszak,ki kell venni.Lehet,ezután majd könnyebben begyullad a torkod,gégéd,hangszálaid.Ebben a hidegben sokaknak van hörghurut,lehetőleg ne szájon át vedd a levegőt.A hajhullás biztos hamarosan meg fog szünni.A torkod teljesen rendben van,begyógyult a mandulák helye?Mutasd meg milyen lett.Jobbulást!
2016. jan. 8. 10:12
44/75 A kérdező kommentje:
Hajam javul, de még nem az igazi (vagy csak én nem emlékszem, milyen volt ezelőtt) :D. Vissza fogok menni a dokihoz, mert nem múlik a köhögésem és az egyik mandulám helye nem sima, hanem kis kiemelkedések vannak ott. Látszólag nincs begyulladva, meg lehet hegszövet is, de én inkább megmutatnám. Majd valamikor teszek fel képet is. Amúgy köszi a jótanácsot :)
2016. jan. 8. 19:17
45/75 anonim válasza:
Voltál dokinál? Hurutos köhögésre van egy jó szirup,a neve:PROSPAN,1700 ft körül van az ára.Én mindig ezt használom ha köhögök.Ha gondolod próbáld ki.
Hogy nem sima a mandulád helye,nem hinném,hogy gond lenne,nemrég vették ki.Biztos fog még változni.Bár én nem tudom milyennek kell lenni,nem is nagyon láttam olyannak a torkát,akinek nincsenek mandulái.A lényeg,hogy már nincsenek a torkodban azok a nagy gennyes mandulák.
2016. jan. 10. 09:31
46/75 A kérdező kommentje:
Hétfőn reggel hívom fel a dokit, ha addig még köhögök. Köszi a tippet! A hajam sajnos mégsem javul valószínűleg, csak én képzeltem be. Lehet, hogy mégis a fejbőr problémám miatt hullik, amit viszont nem sikerül negszüntetni (az én formám).
2016. jan. 10. 13:29
47/75 anonim válasza:
Hát a hajhullásra még tippem sincs!Gyulladás szokta okozni,de manduláid már nincsenek,a fogaid rendben vannak ahogy írtad a múltkor,a köhögés miatt esetleg a torkod lehet gyulladásban de azt meg tudod nézni.Esetleg bőrgyógyászati probléma lehet.Váltsál sampont,próbáld ki a Baba sampont.Vagy várni kell még,hogy észrevehető legyen a változás.Az én torkom nem fáj,de változatlanul piros mint mindig.Gondot nem okoz,ezért nem foglalkozom vele.Azért tegyél fel egy képet a torkodról.
2016. jan. 10. 15:44
48/75 A kérdező kommentje:
Sokan mondják, hogy több hónap, amíg rendbejön a haj... Bőrgyógyászhoz rendszeresen járok, de semmi nem használ, kivéve egy baromi erős gyógyszert, amit nem szeretnék örökké szedni, mert mellékhatásként hajhullást is okozhat. Bár 9 hónapja már hullott, amikor először kipróbáltam, és miközben szedtem, fényesebb lett a hajam,egészséges lett a fejbőröm és sok pici hajszálam nőtt. Szóval fene tudja... Elmegyek még endokrinológushoz, hormonokkal voltak problémáim,de szeptemberben a leletek alapján úgy tűnt, hogy rendben vagyok... Hátha mégsem.
2016. jan. 10. 16:35
49/75 A kérdező kommentje:
Bocsi, a kép lemaradt. Nem fáj a torkom és már kevésbé köhögök. Az az egyenetlenség a mandula helyén is mintha egyre kisebb lenne. Azért még szerintem megmutatom a dokinak. [link]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!