Mandula és hajhullás?
Néztem a képet,hát valóban indokolt kivenni a manduláidat!
Nagyok,gennyesek,lyukacsosak és a hátsó garatfalon is vannak hólyagok,dudorok.Arra mit mondott a doki,olyanok nekem is vannak.
Ma voltam gégészeten!Majd holnap írok és teszek fel képeket is.
Hát tegnap én is voltam a gégészeten és egy nagyon jó orvost fogtam ki.Rengetegszer voltam már ott,de ilyen alaposan még soha nem vizsgálták meg a torkom,igaz elég kellemetlen volt.A doktornő szerint nagyon ronda a garatom.Megnyomkodta a manduláim és a jobb oldaliból genny jött!Hát ezért volt a sok torokgyulladás.Írt fel egy rakás gyógyszert,amitől elméletileg rendbe kell jönnie,de ha nem,nekem is kiveszik a manduláimat,majd tavasszal.Én mindenképp szeretném kivetetni!Gégetükörrel lenézett a gégémbe is,többszöri próbálkozás után sikerült csak mert nagyon öklendeztem,mikor ledugta a tükröt.(Te hogy bírod az ilyesmit?)Szerencsére ott minden rendben van!Nos,ezek az új fejlemények!Neked mikor lesz a műtét?
És itt vannak a képek,nézd meg...elég undi!!
Nos,mit szólsz?Mi a véleményed?
Jobbulást Neked!
Örülök neki, hogy minden jól ment :) Én magánorvosnál voltam, mert már elég sürgősnek éreztem a dolgot és elegem lett belőle, hogy mindenhonnan elküldenek. Egyébként utálom, ha a számban/torkomban turkálnak, de olyan profin csinálta ez a doki, hogy a tükröt kb. meg sem éreztem :) A hólyagokra nem mondott semmit. A műtétet mondjuk altatásban szeretném, mert iszonyatosan be tudok pánikolni, nem bírnám szerintem. Ha genny jön a manduládból, akkor mindenképp gáz van, meg látszik is, hogy tényleg csúnyán gyulladt. Az antibiotikum hatásosságára ne vegyél mérget, nálam csak azt érték el, hogy kb. 5 félére rezisztens lett tőle a baci. A gennyből vettek tenyésztésre mintát? Nekem azt magyarázta a doki, hogy azért nyomkodta agyon a manduláimat, hogy abból vehessen mintát közvetlenül, ami onnan kijön (tehát nem a torokból).
Sajnos még nem tudom, mikor lesz a műtét, tegnap nem sikerült elérnem az orvost. Remélem hétfőn lesz előrelépés, mert már nagyon türelmetlen vagyok. Egyrészt nem akarok nő létemre megkopaszodni (így is a béka feneke alatt az önbizalmam), másrészt unom már ezt a levertséget, ízületi fájdalmat, vakarózást az ekcéma miatt (kb akkor jött elő, amikor a torokproblémáim kezdődtek).
10 db van a,dobozban,mind be kell szedni és utána visszamenni vizsgálatra.És kamillával gargalizálni 3x naponta.De így is nagyon fáj a torkom!A gégémig nekem is megnézték,jó mélyen csak az orrgaratot nem mert öklendeztem mikor az uvulámhoz ért.Az fogják majd csinálni!
Leírom mi van a leleten!
A leletem:
vérbô garat,erôsen gyulladt garatívek,aszimetrikus tons.,kissé megnagyobbodott uvula,nedves nyelv,enyhén megemelkedett nyelvgyök,ép gégeviszonyok,jól mozgó gége,a hangrés nyitott kellôen tág,ép algarat,átl.erôsebb garatreflexek,a beteg nehezen vizsgálható
Ectomy javasolt
Hát ennyi!
Bocsi a hibákért,telefonról írtam,valami gond van a gépemmel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!