Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mandula és hajhullás?

Mandula és hajhullás?

Figyelt kérdés
24 éves lány vagyok, kb 1 éve hullik a hajam, emellett zsírosodik, korpásodik és gyulladt a fejbőröm. Eddig úgy gondoltam, hogy az összes lehetséges problémát sikerült nálam diagnosztizálni (vashiány, pajzsmirigy) + rengeteget hagytam ott magán bőrgyógyásznál, mégsem szűnt meg a probléma. Igen ám, de a manduláimmal mindig volt gond, az utóbbi években fura váladékot is éreztem a torkomban. A közérzetem is jelentősen romlott, néha olyan, mintha fájna mindenem. El is mentem végül gégészhez,ahol kimutatták a kórokozót, de a 10 nap dupla adag antibiotikum után sem volt változás, ezért most kiveszik a mandulámat. Mennyi esély van arra, hogy emiatt hullik a hajam, és nem valami kezelhetetlen hormonális probléma miatt (ez irányba is vizsgáltak, voltak rossz eredményeim, de helyrejött azóta, a ciklusom pedig mindig pontos) vagy "csak úgy"? Tartok tőle, hogy ez sem fogja megoldani, valakinek elmúlt a hajhullása mandulaműtét után?

2015. nov. 18. 13:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
Hát tényleg csúnya a mandulád!Ki kell vetetni minél előbb!Csinálhatnál olyan képet amin mindkettő látszik,ha jól látom vannak mandulakövek is vagy genny! Nekem már évek óta ilyen ronda a torkom,majd teszek fel több képet is! Gégészetre holnap megyek,este 7-re kaptam időpontot,teljes torok vizsgálatot akar csinálni a dokinő!Majd szombaton megírom mi lett az eredmény és mutatom a többi torok képem.
2015. nov. 19. 18:53
 12/75 A kérdező kommentje:
Oké, majd teszek fel (egyébként gennyes valóban, a doki is mondta) :) Holnap megyek én is hozzá megbeszélni a továbbiakat. Sok sikert!
2015. nov. 19. 20:34
 13/75 A kérdező kommentje:
Itt van a kép mindkét "gyönyörű" mandulámról :D [link] Megkaptam a doki telefonszámát,aki műteni fog. Sajnos menthetetlen a helyzet.
2015. nov. 20. 13:28
 14/75 anonim ***** válasza:

Néztem a képet,hát valóban indokolt kivenni a manduláidat!

Nagyok,gennyesek,lyukacsosak és a hátsó garatfalon is vannak hólyagok,dudorok.Arra mit mondott a doki,olyanok nekem is vannak.

Ma voltam gégészeten!Majd holnap írok és teszek fel képeket is.

2015. nov. 20. 21:54
 15/75 anonim ***** válasza:

Hát tegnap én is voltam a gégészeten és egy nagyon jó orvost fogtam ki.Rengetegszer voltam már ott,de ilyen alaposan még soha nem vizsgálták meg a torkom,igaz elég kellemetlen volt.A doktornő szerint nagyon ronda a garatom.Megnyomkodta a manduláim és a jobb oldaliból genny jött!Hát ezért volt a sok torokgyulladás.Írt fel egy rakás gyógyszert,amitől elméletileg rendbe kell jönnie,de ha nem,nekem is kiveszik a manduláimat,majd tavasszal.Én mindenképp szeretném kivetetni!Gégetükörrel lenézett a gégémbe is,többszöri próbálkozás után sikerült csak mert nagyon öklendeztem,mikor ledugta a tükröt.(Te hogy bírod az ilyesmit?)Szerencsére ott minden rendben van!Nos,ezek az új fejlemények!Neked mikor lesz a műtét?

És itt vannak a képek,nézd meg...elég undi!!

[link]

[link]

[link]

Nos,mit szólsz?Mi a véleményed?

Jobbulást Neked!

2015. nov. 21. 14:48
 16/75 A kérdező kommentje:

Örülök neki, hogy minden jól ment :) Én magánorvosnál voltam, mert már elég sürgősnek éreztem a dolgot és elegem lett belőle, hogy mindenhonnan elküldenek. Egyébként utálom, ha a számban/torkomban turkálnak, de olyan profin csinálta ez a doki, hogy a tükröt kb. meg sem éreztem :) A hólyagokra nem mondott semmit. A műtétet mondjuk altatásban szeretném, mert iszonyatosan be tudok pánikolni, nem bírnám szerintem. Ha genny jön a manduládból, akkor mindenképp gáz van, meg látszik is, hogy tényleg csúnyán gyulladt. Az antibiotikum hatásosságára ne vegyél mérget, nálam csak azt érték el, hogy kb. 5 félére rezisztens lett tőle a baci. A gennyből vettek tenyésztésre mintát? Nekem azt magyarázta a doki, hogy azért nyomkodta agyon a manduláimat, hogy abból vehessen mintát közvetlenül, ami onnan kijön (tehát nem a torokból).

Sajnos még nem tudom, mikor lesz a műtét, tegnap nem sikerült elérnem az orvost. Remélem hétfőn lesz előrelépés, mert már nagyon türelmetlen vagyok. Egyrészt nem akarok nő létemre megkopaszodni (így is a béka feneke alatt az önbizalmam), másrészt unom már ezt a levertséget, ízületi fájdalmat, vakarózást az ekcéma miatt (kb akkor jött elő, amikor a torokproblémáim kezdődtek).

2015. nov. 21. 15:27
 17/75 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy én is elmegyek magánorvoshoz,már keresgéltem a neten.Az az érdekes,nen is érzem hogy gond lenne a manduláimmal,csak a torkom fáj,de az nagyon,alig tudok nyelni.Gargalizálok,szedem a gyógyszertde ne lett jobb.Állandóan nézem a torkom a tükörben,de hát nagyon ronda,láthattad a képeken is.Ha nem javul,hétfôn visszamegyek a gégészetre.Pdig 2hét múlva kéne visszamennem garattükrözésre.A doki be akar nézni a garatívek alá,a nyelvcsap mögéNeked csinálták már ezt? Na,az sem lesz kellemes!
2015. nov. 21. 16:54
 18/75 A kérdező kommentje:
Meddig kell szedned a gyógyszert? Nekem sem hatott, semennyire sem, csak rosszul voltam tőle, de szerintem érdemes megvárni a végét (addig a dokik is csak azt mondják, hogy legyél türelmes, tapasztalat). Elég mélyre néztek nekem, de pontosan nem tudom, a leleten a gégémről, a hangszálaimról meg az algaratomról van infó, a mandulán kívül :)
2015. nov. 21. 17:00
 19/75 anonim ***** válasza:

10 db van a,dobozban,mind be kell szedni és utána visszamenni vizsgálatra.És kamillával gargalizálni 3x naponta.De így is nagyon fáj a torkom!A gégémig nekem is megnézték,jó mélyen csak az orrgaratot nem mert öklendeztem mikor az uvulámhoz ért.Az fogják majd csinálni!

Leírom mi van a leleten!

2015. nov. 21. 17:25
 20/75 anonim ***** válasza:

A leletem:

vérbô garat,erôsen gyulladt garatívek,aszimetrikus tons.,kissé megnagyobbodott uvula,nedves nyelv,enyhén megemelkedett nyelvgyök,ép gégeviszonyok,jól mozgó gége,a hangrés nyitott kellôen tág,ép algarat,átl.erôsebb garatreflexek,a beteg nehezen vizsgálható

Ectomy javasolt

Hát ennyi!

Bocsi a hibákért,telefonról írtam,valami gond van a gépemmel!

2015. nov. 21. 17:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!