Mandula és hajhullás?
Köszönöm!
Hát igen,nem sok ember manduláját láttam eddig de az egészséges mandulák nem ilyenek!Nemsokára kiveszik és rendben lesz a torkod!Nekem a trutyi 3 sós vizes gargalizálás után megszünik,csak a torkom érzékeny ,piros mindig.A gégészeten egyszer azt mondták:semmi baja a torkomnak csak bekemépzelem,ha zavar,hogy piros
Bocsi,elrontottam....ha zavar hogy piros,ne nézegessem!A másik doki meg irni akarta a beutalót azonnal mandulamütétre!Na,akkor most mi a helyzet?
Ne izgulj,neked hamarosan rendbe lesz!
Fel a fejjel!😊
Szia
Örölök,hogy túl vagy a műtéten!Gondolom,néhány napig fájni fog a helye,de aztán minden rendben lesz,szép egészséges lesz a torkod.Különben,milyen volt,hogy zajlott a műtét?
Az természetes,hogy hányingered volt,mivel a torkodban túrkáltak.Nekem egy torok vizsgálat után is fél napig hányingerem van.
Mielőbbi gyógyulást kívánok!
Altatás miatt volt hányingerem elvileg, pedig kértem a műtét előtt hányáscsillapítót. Most már minden rendben.
Érdekes volt egyébként. Adtak előtte nyugtatót, de mire jött értem a műtős, teljesen elmúlt a hatása, szóval kb. 200 volt a pulzusom a műtőasztalon. Nem is tudtak egyből bealtatni. Amikor elkezdődött, hirtelen nem éreztem stabilnak a helyzetemet, aztán elkezdett forogni a plafon. Utána már csukott szemmel azt éreztem, hogy a karomon végigfut a zsibbadás, az utolsó emlékem pedig, hogy a homlokom bőre bizsereg :D Műtét után állítólag nagyon nevettem, az ágyamba kerülve meg sírtam :D Na ezután volt a hányinger + bevérzés. 2 óra múlva inni kellett, na az úgy fájt, hogy remegett mindenem, de megfogadtam a doki tanácsát és csak ittam ittam ittam és ittam. Hozták a Cataflamot és igazából azóta nincsenek nagy fájdalmaim , csak kellemetlen, mintha gombóc lenne a torkomban és kicsit kapar.
Örülök,hogy jól vagy,gondolom a műtét helye is kezd már begyógyulni.Jól tetted,hogy kivetetted a manduláidat,nagyok és gennyesek voltak.A rossz mandulák sok bajt okoznak,valószinű a hajhullás is meg fog szünni hamarosan.Szerencséd volt,hogy megcsinálták altatásban,bár egy ismerősömnek nemrég helyi érzéstelenítéssel csinálták,nem fájt úgy sem de mondta,végig öklendezte a műtétet.
Közben én is voltam kontroll vizsgálaton.A váladék vizsgálat negatív lett megint,de alaposan újra megnéztek mindent a torkomban,nagyon kellemetlen volt.Egész jól rendbejött,nem fáj,de piros most is szokás szerint.A manduláimat nem indokolt kivenni,már nem is erőltetem,de azért majd tavasszal megvizsgáltatom a torkom egy magánrendelésen is.
Szerencsére túl vagyok a nehezén. Igazából nem is a műtét utáni 1-2 nap a legrosszabb, hanem kb. az 5. nap környékén kezdtem kaparni a falat. Tényleg borzasztó volt. Most vagyok a 12. napon és már nagyjából eszek rendesen, bár baloldalt néha még fáj (onnan még nem jött le teljesen a lepedék). A 9-10. napon meg a semmiből hőemelkedésem lett... Na jó, talán túl korán kezdtem pörögni, meg hirtelen kevesebb vizet is ittam. Amúgy általánosságban egész jól érzem magam. Valahogy jobb, mintha még ott lenne az a gennytanya a torkomban :/
Remélem a Te problémád is megoldódik most már teljesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!