Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mandula és hajhullás?

Mandula és hajhullás?

Figyelt kérdés
24 éves lány vagyok, kb 1 éve hullik a hajam, emellett zsírosodik, korpásodik és gyulladt a fejbőröm. Eddig úgy gondoltam, hogy az összes lehetséges problémát sikerült nálam diagnosztizálni (vashiány, pajzsmirigy) + rengeteget hagytam ott magán bőrgyógyásznál, mégsem szűnt meg a probléma. Igen ám, de a manduláimmal mindig volt gond, az utóbbi években fura váladékot is éreztem a torkomban. A közérzetem is jelentősen romlott, néha olyan, mintha fájna mindenem. El is mentem végül gégészhez,ahol kimutatták a kórokozót, de a 10 nap dupla adag antibiotikum után sem volt változás, ezért most kiveszik a mandulámat. Mennyi esély van arra, hogy emiatt hullik a hajam, és nem valami kezelhetetlen hormonális probléma miatt (ez irányba is vizsgáltak, voltak rossz eredményeim, de helyrejött azóta, a ciklusom pedig mindig pontos) vagy "csak úgy"? Tartok tőle, hogy ez sem fogja megoldani, valakinek elmúlt a hajhullása mandulaműtét után?

2015. nov. 18. 13:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 A kérdező kommentje:
Most viszonylag jól vagyok, a térdeim fájnak, meg a szokásos trutyi a torkomban. Hírek: december 8-án műtenek altatásban, jövő hétfőn kell bemennem kivizsgálásra. Hát eléggé félek, de remélem nem lesz gond.
2015. nov. 23. 10:59
 32/75 anonim ***** válasza:
Örülök,hogy hamarosan túl leszel a mütéten!Drukkolok majd neked!Ne félj nem lesz gond,de neked muszáj kivenni,a Te manduláid látványosan csúnyák.A trutyi nekem is van néha,de most nincs!Azért majd írd meg,hogy zajlott a műtét.Sok sikert,vigyázz magadra és gyógyulj meg minél előbb!
2015. nov. 23. 12:41
 33/75 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Na ez a gond, hogy nekem a trutyi a lórúgás antibiotikum ellenére sem csökkent egy kicsit sem... Doki csak ránézett a mandulámra és már mondta is, hogy nem kéne halogatni. Jobbulást Neked is!
2015. nov. 23. 16:27
 34/75 anonim ***** válasza:

Köszönöm!

Hát igen,nem sok ember manduláját láttam eddig de az egészséges mandulák nem ilyenek!Nemsokára kiveszik és rendben lesz a torkod!Nekem a trutyi 3 sós vizes gargalizálás után megszünik,csak a torkom érzékeny ,piros mindig.A gégészeten egyszer azt mondták:semmi baja a torkomnak csak bekemépzelem,ha zavar,hogy piros

2015. nov. 23. 17:06
 35/75 anonim ***** válasza:

Bocsi,elrontottam....ha zavar hogy piros,ne nézegessem!A másik doki meg irni akarta a beutalót azonnal mandulamütétre!Na,akkor most mi a helyzet?

Ne izgulj,neked hamarosan rendbe lesz!

Fel a fejjel!😊

Szia

2015. nov. 23. 17:13
 36/75 A kérdező kommentje:
Túl vagyok rajta. Ébredés után nem sokkal hányingerem lett, ezért picit vérzett a seb. Inni nagyon rossz, mintha le akarna szakadni az állkapcsom, de talán megmaradok.
2015. dec. 8. 15:26
 37/75 anonim ***** válasza:

Örölök,hogy túl vagy a műtéten!Gondolom,néhány napig fájni fog a helye,de aztán minden rendben lesz,szép egészséges lesz a torkod.Különben,milyen volt,hogy zajlott a műtét?

Az természetes,hogy hányingered volt,mivel a torkodban túrkáltak.Nekem egy torok vizsgálat után is fél napig hányingerem van.

Mielőbbi gyógyulást kívánok!

2015. dec. 9. 07:39
 38/75 A kérdező kommentje:

Altatás miatt volt hányingerem elvileg, pedig kértem a műtét előtt hányáscsillapítót. Most már minden rendben.

Érdekes volt egyébként. Adtak előtte nyugtatót, de mire jött értem a műtős, teljesen elmúlt a hatása, szóval kb. 200 volt a pulzusom a műtőasztalon. Nem is tudtak egyből bealtatni. Amikor elkezdődött, hirtelen nem éreztem stabilnak a helyzetemet, aztán elkezdett forogni a plafon. Utána már csukott szemmel azt éreztem, hogy a karomon végigfut a zsibbadás, az utolsó emlékem pedig, hogy a homlokom bőre bizsereg :D Műtét után állítólag nagyon nevettem, az ágyamba kerülve meg sírtam :D Na ezután volt a hányinger + bevérzés. 2 óra múlva inni kellett, na az úgy fájt, hogy remegett mindenem, de megfogadtam a doki tanácsát és csak ittam ittam ittam és ittam. Hozták a Cataflamot és igazából azóta nincsenek nagy fájdalmaim , csak kellemetlen, mintha gombóc lenne a torkomban és kicsit kapar.

2015. dec. 9. 15:55
 39/75 anonim ***** válasza:

Örülök,hogy jól vagy,gondolom a műtét helye is kezd már begyógyulni.Jól tetted,hogy kivetetted a manduláidat,nagyok és gennyesek voltak.A rossz mandulák sok bajt okoznak,valószinű a hajhullás is meg fog szünni hamarosan.Szerencséd volt,hogy megcsinálták altatásban,bár egy ismerősömnek nemrég helyi érzéstelenítéssel csinálták,nem fájt úgy sem de mondta,végig öklendezte a műtétet.

Közben én is voltam kontroll vizsgálaton.A váladék vizsgálat negatív lett megint,de alaposan újra megnéztek mindent a torkomban,nagyon kellemetlen volt.Egész jól rendbejött,nem fáj,de piros most is szokás szerint.A manduláimat nem indokolt kivenni,már nem is erőltetem,de azért majd tavasszal megvizsgáltatom a torkom egy magánrendelésen is.

2015. dec. 19. 08:51
 40/75 A kérdező kommentje:

Szerencsére túl vagyok a nehezén. Igazából nem is a műtét utáni 1-2 nap a legrosszabb, hanem kb. az 5. nap környékén kezdtem kaparni a falat. Tényleg borzasztó volt. Most vagyok a 12. napon és már nagyjából eszek rendesen, bár baloldalt néha még fáj (onnan még nem jött le teljesen a lepedék). A 9-10. napon meg a semmiből hőemelkedésem lett... Na jó, talán túl korán kezdtem pörögni, meg hirtelen kevesebb vizet is ittam. Amúgy általánosságban egész jól érzem magam. Valahogy jobb, mintha még ott lenne az a gennytanya a torkomban :/

Remélem a Te problémád is megoldódik most már teljesen!

2015. dec. 19. 20:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!