Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az oltatlanok nem félnek a...

Az oltatlanok nem félnek a deltától?

Figyelt kérdés
Akik még nincsenek beoltva, azok nem félnek, hogy elkapják a vírust és meghalnak?

2021. okt. 11. 09:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 A kérdező kommentje:
38: Az én ismerőseim közül senkinek semmi baja nem lett (legalább 100 emberről beszélünk). Szóval ezek lehetnek akár véletlenszerű egybeesések is, vagy nem. És akkor viszont nagyon sajnálok mindenkit, akinek bármi baja lett az oltástól. De lehet a cukorbeteg ismerősöd jobban járt azzal, hogy "csak" a veséje állt le, mint az, hogy meghalt volna (a cukorbetegek veszélyeztetett csoport, úgyhogy valószínűleg neki nemcsak egy kis náthája lett volna).
2021. okt. 11. 14:08
 42/85 anonim ***** válasza:
25%

# 38

Érdekes, a munkahelyemen a pesti telephelyen 87% az átoltottság, közvetlen csapatomban csak 1 ember nem oltatott, az egyetemen a csoporttársaim közül akikkel jóban vagyok, mindenki oltatott, baráti körömben mindenki oltatott (1 szoptatós anyuka, 1 akkor terhes kismama, azóta megszületett az egészséges fia), szűk családban mindenki oltatott.

Szoktam mondani, hogy az ismerősi kör nem repreztentatív minta, de ez már lassan az, ez már 40-50 ember, akinek ha baja lenne az oltástól, eljutna hozzám a híre.

Ehhez képest 1 barátnőmnek borult fel talán 2 ciklusa, aztán helyre is állt.

Senki másnak semmi.

Ellenben volt, hogy találkoztam ismerősömmel, mesélte, hogy 31 éves ismerőse elhunyt, több volt gimis tanárom elhunyt, apum több kollégája elhunyt, poszt-COVID-ról minden felől hallom a híreket.

2021. okt. 11. 14:11
 43/85 A kérdező kommentje:
40: értelek, de ha logikusan állunk hozzá, akkor ha ÍGY IS ÚGY IS elkapod a vírust - mert el fogod kapni, olyan nincs, hogy nem - akkor mi éri meg jobban? A vírus okozta mellékhatások (ami sok esetben egyenlő a halállal, és te is lehetsz az az egy aki az intenzíven fog fuldokolni és kénytelenek lesznek lélegeztetőgépre rakni), vagy az oltás okozta mellékhatások, amiket valószínűleg meg sem érzel? Gondolj erre úgy, mint a fogamzásgátlóra. Ha védekezés nélkül közösülsz, akkor terhes leszel, de ha fogamzásgátlóval (aminek lehetnek komoly mellékhatásai), akkor viszont nem. Mi érné meg jobban? Egy abortusz, ami több komplikációval jár, veszélyes lehet, vagy a tabletta?
2021. okt. 11. 14:14
 44/85 A kérdező kommentje:
Nem akarok senkit sem rábeszélni arra, hogy vegye fel az oltást, nem azért írom ezeket. Csak próbálok logikusan érvelni mindenféle propaganda hatása nélkül, mert engem nem érdekel a politika. Igenis halnak bele fiatalok a vírusba, akkor miért kockáztatni, ha az oltás mellékhatásairól egyelőre csak elméleti szinten beszélhetünk? Ha pedig lennének is, akkor kétlem, hogy annyira durvák, különben nem engedélyezték volna.
2021. okt. 11. 14:17
 45/85 A kérdező kommentje:
Az vicces, amikor valaki arról ír, hogy nem fél a haláltól, de egy tűszúrástól be van f*sva.
2021. okt. 11. 14:18
 46/85 anonim ***** válasza:
74%

Higgy amiben akarsz, te kísérleti nyuszi.

Én is abban hiszek, amiben akarok, történetesen saját immunrendszeremben, hisz minden egyes nap teszek saját testi és lelki egészségemért, és mivel csak az lesz beteg, aki arra fogékony, ezért nagy valószínűséggel nekem semmilyen problémám nem lesz. Lehet már úgy ment át rajtam, hogy észre se vettem ezt az influenzaszerű, mesterségesen előállított vírust.

Ja, és nem kell térítgetni, érzelmileg manipulálni, mert hatástalan rám nézve. Leszrom a magadfajták gondolkodását, hozzáállását, a 100. emlékeztető oltásból a részemet önként átadom nektek.

Vadászkiállításra bárki mehet, de egy ásványkiállításra nem tudok, de egyidőben van a kettő. Ja igen, a vadászkiállításon nem fertőző a vírus, csak minden máshol. 😒

2021. okt. 11. 14:23
 47/85 anonim ***** válasza:
65%

Ez a posztkovidozás is nevetséges.

A vírusos megbetegedések utáni általános levertség azóta ismert jelenség, amióta a vírusok.

Az miért nem zavart eddig senkit, ha az emberek attól levertek, attól fáj mindenük, hogy 12 órázni, háromműszakozni kell éhbérért?

2021. okt. 11. 14:25
 48/85 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, nem egy tűszúrástól félnek az emberek, b+, (azt hihetné az ember, hogy ettől már tovább lát az ember) hanem senki nem tudja, hogy mi van az oltásban, később milyen következményei lehetnek.
2021. okt. 11. 14:26
 49/85 A kérdező kommentje:

És a halál az kevésbé félelmetes, mint az oltás okozta lehetséges mellékhatások, amik valószínűleg nem is lesznek?

Mindegy, nem akarok senkire sem rábeszélni semmit, én csak az érveimet írom, ne vegyétek magatokra! Tiszteletben tartom mindenki döntését. Csak ne hasonlítsuk a koronavírushoz az influenzát, mert egyáltalán nem ugyanolyan súlyosságú megbetegedést okoz a kettő, másrészt, ha erősebb a vírus, akkor az immunrendszer nem tud eléggé védekezni (pl. HIV, Ebola).

2021. okt. 11. 14:30
 50/85 anonim ***** válasza:
25%

# 47

Én még soha életemben nem voltam vírusos betegség után hónapokig levert, pedig szerintem nem épp megfelelően működik az immunrendszerem.

Pláne nem ment el másfél évre a szaglásom, az ízérzékelésemmel sem történt semmi egyéb vírusoktól, nem kaptam szívizomgyulladást, nem volt ködös az agyam, nem váltam gondolkozásra képtelenné, elhúzódó köhögés ugyan volt, de nem lett heges a tüdőm. Fülzúgás alakult ki valamelyik után, de a többi nem volt nálam más vírusfertőzés után.

A fentiek a COVID után viszont nagyon gyakoriak, szomorúan gyakoriak. Poszt-COVID-ambulanciák léteznek.

Remélem, az immunrendszereden túl a vezetési képességeidben is bízol és nem kötöd be magad az autóban.

2021. okt. 11. 14:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!