Ha hatásos az oltás akkor miért félnek a beoltottak az oltatlanoktól és miiért lesz 4. hullám, ha az oltás véd?
Sztem összekevered a gyk-t a guglival.
Személy szerint én már elmagyaráztam minimum 5dzör,5 külön kérdés alatt hogy ez miért van, és mások is megtettek már, nem csak én. Milliószor el lett mondva.
Nem nehéz olvasni, saját magad kikutatni, hogy mi miért történik. Mondhatni pont ebben van a tartás, nem pedig abban hogy az egész világ előtt beismered hogy a szádba kell rágni mindent.
Ez nem egy ennyire bináris dolog, hogy az oltás vagy véd, vagy nem. Ha be vagy oltva, akkor sokkal kisebb eséllyel leszel beteg, de megeshet, hogy oltás mellett is bajod lesz.
Konkrét példa: ha egy oltott és egy oltatlan találkozik egy fertőzött emberrel (aki nem visel maszkot, leköhögi stb.) akkor az oltatlan tuti hogy meg fog fertőződni, amíg az oltott szinte biztos hogy nem. De ha mind a ketten találkoznak ötszáz fertőzött emberrel, akkor már egész nagy esély van arra, hogy az oltott is el fogja kapni a fertőzést.
Tehát, ha be vagy oltva de lépten-nyomon fertőzöttekkel találkozol akkor könnyen elkaphatod. És ha sokan nem oltják be magukat, akkor be fog robbanni a negyedik hullám és pont ez fog történni.
Arról nem is beszélve, hogy az újabb variánsok egyre jobban le tudják birkózni az oltást. Jelenleg a vuhani variáns már nem is tud terjedni, mert az még annyira "gagyi", hogy egy oltott hiába találkozik ezer vuhani variánssal fertőzött emberrel, nem fogja elkapni. Sajnos a delta és a brit variáns sokkal fertőzőképesebb, ezáltal sokkal nagyobb veszélyt jelent az oltottakra is.
Ha most mindenki beoltatná magát, akkor elejét tudnánk venni annak is, hogy egy olyan variáns fejlődjön ki, ami ellen egyáltalán nem véd az oltás - hiszen ha alig vannak fertőzöttek, a vírus is nehezebben tud mutálódni.
Ugyan már! Egy nagy faszt annak aki ezt a sok marhaságot benyeli! Már hónapok óta tömegével, százezrével oltanak, mégis van variáns, mégis igérik az újabb hullámot. Nincs itt semmi mint ijesztgetés és az egész arra megy, hogy mindenkit össze vissza oltogassanak a kisérleti löttyeikkel. Emberirtás szép lassan. A gyógyszeriparnak, politikusoknak meg jó pénz!.
Már mindegyik oltoanyagrol kiderült valami turpiisság, mellékhatás, vagy épp hatástalanság , de csak oltassátok magatokat birkák.
8-nak
Ez engem is érdekelne, sokkal enyhébb, "álcázott" kifejezések miatt az én kommentjeimet soha nem engedték át. A válaszadóval egyébként egyetértek.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!