Miért van az hogy mostanság az oltatlanok/oltást nem kérők szinte szabadságharcosként tekintenek magukra? (tisztelet a kivételnek)
Az egészségügyben dolgozók látták, hogy tényleg tele voltak a kórházak és tényleg voltak bent 20-40 év közöttiek, kőkeményen betegen, lélegeztetőgépen vagy akár meg is haltak. DEEE nem kell hinni nekik, neeem.
Volt munkatársam párja eü-s. A munkatársam végig maszkot hordott az irodában, mert amit a párja mesél, az sokkoló, durva.
Na mindegy.
Egy példával tudnám szemléltetni azt, miért vagyok allergiás arra, ha az emberek a saját ismerősi körük alapján formálnak véleményt.
Van 10.000 kis golyó. 9.000 darab fehér. 500 darab zöld. 490 darab sárga. 10 darab piros.
A fehér reprezentálja azokat, akik nem kapták el a kórt, a zöld, akik kigyógyultak, sárga, akik poszt-COVID-osak lettek és piros, akik elhunytak. Nem teljesen jó arányok, főleg a piros, de kb. A lényegen NEM változtat.
Megkérünk embereket, hogy húzzanak 10-20 golyót, majd hobják vissza (=az emberek ismerősi köre plusz ugye egy embert ismerhet több másik, ezért visszadobás).
Sokan lesznek, akik csak fehér golyót fognak húzni. Sokan, akik fehéret és zöldet. Mások sárgát is húznak, akár többet is, sőt, pirosat is.
Akik fehéret és zöldet húznak, azok nem hisznek azoknak, akik sárgát és pirosat is húztak.
Akkor jöjjön a saját nem reprezentatív ismerősi köröm.
1.
Család beoltatta magát (4 embert nevezek családnak magamat is beleértve, MIND veszélyeztetettek vagyunk). Senkinek semmi baja, még oltási reakció is ritka.
Baráti körben csak 1-2 ember NEM oltatott, többi igen, vegyes oltóanyaggal. Oltatott egy várandós kismama is (szép kisfia született pár hete) és egy szoptató anyuka is (a kisfia köszöni, de makk egészséges, az anyukának van teje azóta is).
Egy barátnőmnek felborította a menszeszét a Pfizer, többieknek semmi baja.
A munkahelyemen 87% az átoltottság, senkinek semmi baja.
Míg a COVID.
Kevesen kapták el, én főleg fehér golyót húztam ki.
Viszont aki elkapta, az nagyon megszenvedte, több hétig és kb. fele poszt-COVID-os is lett. Itt nagyon durva sztorik vannak, például: egy hónappal a fertőzést követően 20 percet sétált falunapon, majd úgy elfáradt, hogy le kellett feküdnie aludni! Másik csajszi alig bírta teljesíteni a tavaszi félévet.
Apumnak több munkatársa is elhunyt, közvetlen munkatársak is - nem titok, ez a BKV.
Két volt tanárom elhunyt.
Egy csajszinak az apukája elhunyt.
Nemrég találkoztam egy barátnőmmel, 31 éves ismerősük elhunyt.
Ja, a kerületemben 28 éves politikus elhunyt.
Persze jönnek a csak fehér és zöld golyót húzók, akik nemes egyszerűséggel nem fognak hinni nekem.
Sajnos nem tudom megadni az elérhetőségét annak, aki lefizet engem, mert senki se fizet le... ;)
Megnyugtatlak, ez az ismerősöm biztosan nem és sokkal inkább hiszek neki, mint bárki másnak. :) De igen, nyilván vannak olyanok is, akiket Te mondasz.
Ettől függetlenül nem EÜ-s körben is látom a vakcinák negatív oldalát. Szerintem a covid mostmár nagyon túl van tolva, az elején is túl volt bőven. Kell egyfajta komolysággal hozzáállni, én a maszkolás és fertőtlenítés kombóval amúgy hamarabb egyetértek (persze normális körülmények között, azért az, hogy az utcán mindenhol kell az túlzás), mint a vakcinákkal. Az egész mizériával járó hiszti és diszkrimináció meg egyenesen elutasítandó számomra. Már a WHO is pedzegeti, de mások is mondták már (illetve tudható volt), hogy a covid nem fog eltűnni még ha a hőn áhított "nyájimmunitás" meg lesz, akkor sem.
Itt marad évekig még a vírus, mutálódik majd szépen el kezd lecsengni teljesen, esetleg szezonális(abb) marad. Inkább a fertőzés következtében kialakulható szövődményeket kellene sikeresen tudni kezelni, mint most játszani a "megelőzés" huszárkodást kevésbé jól működő vakcinákkal. Amíg ez meg lenne és világszinten több időt és pénzt fordítva az EÜ-re kikupálni azt, addig a vakcinákat lehetne sikeresre fejleszteni, hogy kevés vagy elhanyagolható mellékhatásaik legyenek maximum.
Az a baj, hogy a vírus hatására többféleképpen is meg tud nyomorítani a saját immunrendszerünk.
Vagy citokinvihar és meghalunk (vagy lélegeztetőgép és beszéd újratanulása), vagy poszt-COVID, ami baromi gyakori.
Kell a maszk is, fertőtlenítés is, oltás is.
Vagy mit csináljunk?
144
Arra nem gondolsz, hogy azért csak 10% kapja el, mert korlátozások vannak világszerte?
A fele tartós egészségkárosodást kap, 2-3% meghal a fertőzötteknek, ez utóbbi növekedne, ha még ennél is jobban leterhelné a covid az egészségügyet világszerte!!
146 egy alternatív valóságban talán... De hol a bizonyíték, hogy így lenne? Hm?
Amúgy meg az arány az arány, max a nominális érték változik.
És hiszti nélkül mi lenne? Azon gondolkodtatok már?
147
A multivitamin izék meg egyéb agymosó immunerősítőnek hazudott izék korábban is feleslegesek/károsak voltak.
148
Volt nálunk olyan, hogy annyira TÚLterhelték csak a covidosok a kórházakat, hogy ideiglenes intenzívosztályokat kellett kialakítani. Túlterhelt kórházak más országokban, sőt, földrészeken is voltak. Keress rá angolul akár.
Akkor mi lenne oltás, kézfertőtlenítő, home office nélkül? Na vajon?
149 persze persze
Rengeteg ember meghalt a kórházban, akkor mi értelme volt kórházba vinni öket? Mi lenne? Egy picit optimálisabb létszámú populáció.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!