Ki mire szavaz vírus kapcsán? Mi lesz szeptembertől?
Úgy bírom hogy itt /meg úgy összességében is mindneki okosabbnak képzeli magát az orvosoknál.
Lehet itt viccelődni a mutáns szóval is. Meg kiparodizálni.
De ez csak annak vicces aki a büdös életbe nem tanult sejtbiológiát, biokèmiát.
Középiskolás biológia?
Jártál te gimnáziumba?
Szerintem az oltatlanok között kitör a járvány, és részleges lezárások lesznek az iskolákban.
A veszélyeztetettek kapnak még egy plusz 3.oltást.
Szerintem átfogó lezárás nem lesz többet.
De Görényék tovább protestálnak.
Persze, mert az oltatlanok járnak 60-65 ezres, teltházas stadionokba, felelőtlenül, maszk nélkül, külföldiekkel (akiknek nem kell csak pcr teszt) vegyítve, őrjöngve. :D Még ha az oltás részben véd is, biztosan volt a 60.000 ember között olyan, akinek tényleges védelme nem alakul ki, ellenben ki tudja melyik mutáció ellene melyik oltás mennyire véd "biztosan".
Könnyű mindig mindent az oltatlanokra fogni, akik eddig egy csomó helyről "ki voltak tiltva". Bár mostmár feloldják a tiltások nagy részét, sem maszk, sem kártya nem kell a legtöbb helyre (de ez már várható volt kb 1.5 hónappal ezelőtt, mert jön az EU-s kártya is júliusban, valamint külföldön nincs ilyen diszkriminációs kártyázgatás..., úgyhogy az oltatlanok egy része külföldre fog menni, ami a magyar gazdaságnak még véletlenül sem jön jól). Így persze majd megint csak lehet kenni a 4. hullámot az oltatlanokra, mert arra nem lesz, vagy másított statisztika lesz, hogy "védettként" hányan fertőződtek meg és lettek kicsit vagy komolyabban betegek.
Valószínűleg lesz ősszel (október közepe után talán) újabb hullámzás, az oltottak mehetnek x+1-dik oltásért majd megint csak, különben ránk r*had. Aztán kezdődik megint elölről az oltottak vs oltatlanok harca meg a többi.
35
Az oltás általában véd, néha nem.
De te oltatlanként nem mész sehova, át barátokhoz, teraszra etc?
Megyek de akikhez járok szinte mind felvette az oltást, tehát akkor ők "védettek" ugyebár.
Ellenben honnan tudod, hogy általában véd? Az általában elég tág fogalom, 10 emberből 6 is általában, meg 9 is. Ezen felül még az eredeti, nem mutálódott vírus ellen sincs teljeskörű garancia a védelemre, nemhogy a mutációkra nézve.
Ha másra nem is, de arra jó volt az oltás megint, hogy megossza az embereket. Tisztelet a kivételnek de sokan fújnak az egyikre, mert oltatott vagy nem oltatott. Sajnos én úgy vettem észre, hogy az oltottak az oltást követően elszállnak maguktól (itt is tisztelet a kivételnek) és egyből ők a hősök, mások védelme miatt oltatták magukat meg ilyenekkel jönnek. Aki meg nem oltat, az szerintük felelőtlen, meg még rosszabb.
Persze az oltatlanok között is vannak szélsőséges nézeteket valló emberkék de igazából semmi értelme fújni egymásra az oltás "felvétele/fel nem vétele" (elég h*lyén hangzik) miatt.
A covid víruska visszatér a nyaralásból pont szept. 1-jén, mint tavaly. Újra maszkőrület, boltokban megint mindenféle szabályok. Szállodák, fodrászok, stb bezárnak.
Aki be van oltva, kitalálják, hogy menjen el újra, kapjon még 2 oltást. Persze ugye nem véd meg a vírustól, de azért kell.
Én is beoltattam magam, de minek? Meg lettünk fenyegetve, hogy sehova nem lehet menni, se strand, semmi. Erre tessék. Ez a 🐵 majompofájú disznó 🐷 kitalálta, hogy az oltatlanok is nyomoroghatnak mindenhol. 😹😃🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!