Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogyan vegyem rá, hogy beoltas...

Hogyan vegyem rá, hogy beoltassa magát?

Figyelt kérdés

A 19 éves fiam nem akarja magát beoltani. Nem tudom hogyan vegyem rá, pedig tudja, hogy így később a saját jövőjét teszi tönkre, mert előbb utóbb sehova se mehet, ha nincs beoltva. Tudom nem szép dolog, de próbálkozzak esetleg érzelmi zsarolással? Férjemmel már beszéltük, és ő szerinte ez jó megoldás lenne, hisz semmivel mással nem tudunk rá hatni.

Az meg, hogy nem oltatja be magát, arról nem is akarok hallani, mert a fiamat nagyon féltem, és nem fogom ennek a vírusnak kitenni őt.

Szerintetek ez a módszer beválhat? Ti mivel vennétek rá?

2021. ápr. 24. 21:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:
78%

Talan kene elobb egy teszt, amibol kiderul atesett e mar rajta ;)

Az oltott is fertozhet csakmondom....

Par evvel vagyok csak a fiadnal idosebb, tunetmentesen estem at rajta, bar valoszinu en hoztam haza a munkabol...a parom pedig "csak" izles es szaglas vesztessel. Biztos ami biztos alapon, tovabb voltunk itthon mint a hivatalos karanten mert hiaba jart le -nem tudtuk fertoznenk e meg vele az idosebb rokonokat.

Ez alapjan, koszonjuk mi nem oltatunk, az immunrendszerunk elbirt vele.

Majd ha bebizonyosodik, hogy az oltott nem fertozheti meg a nagyszuloket akkor atragom magam azon melyik vakcina jo az en eu allapotomnak, es melyik vakcina hogyan hatott az ismeroseimen.

Az erzelmi zsarolassal magadat minosited, felnott ember el tudja donteni mit tesz a testevel. Lehet mar reg atesett rajta csak nem tudja, ebben a korosztalyban ez gyakori dolog , ezert lenne jo kivizsgalni🤷🏽‍♀️

2021. ápr. 25. 21:32
 52/75 anonim ***** válasza:
29%
A kérdésre is válaszolva egyébként szerintem lehet bele kéne keverni a kajájába, vagy szokott az is segíteni ha bezárod a hordozó ketrecébe és letakarod akkor megnyugszik. Utána már gyorsan letudható.
2021. ápr. 25. 21:41
 53/75 anonim ***** válasza:
27%

Sok hozzászóló szerint az a helyes magatartás a szülő részéről, ha hagyja hogy a 19 éves felnőtt fia szabadon döntse el, hogy maga rendelkezik a saját és más egészsége felett. Ez részben igaz. De részben a szülő vállalta a gyermekét, és igenis felelős érte, még akkor is ha a magyar jognak megfelelően elérte azt a kort, amikor már felnőttnek számít.

Azoknak akiknek a járvány előtt finguk sem volt, hogy mi az antitest, antigén, oltás típusok stb. azok osztják nagy hangon az igazukat, hogy hülye a szülő.

Birkáznak össze vissza, de mit láthattunk a teraszok nyitásakor? Sajnos ez hasonlított egy birjanyájra, kinyitották a kaput és kiözönlöttek.

Majd meglátjuk mi lesz 2-3 hét múlva, bízzunk a legjobbakban.

2021. ápr. 26. 06:15
 54/75 anonim ***** válasza:
67%

„Azoknak akiknek a járvány előtt finguk sem volt, hogy mi az antitest, antigén, oltás típusok stb“

Nem azért, de amire az átlagembernek szüksége van, annyit általános alsóban is tudtam. (Antitest, funkciója, védőoltás mechanizmusa. Az antigénről mindjuk akkoriban nem hallottam)

Pedig még csak eü irányba sem mentem. Csak megnéztem hetente Kudlik Julit, meg van gyerekeknek is könyv, ami játékosan elmagyarázza.

Szóval akinek a 8 általános megvolt, illene legalább tudni róla.

2021. ápr. 26. 06:24
 55/75 anonim ***** válasza:
25%
Amúgy utolsó, nyugodj meg, a legtöbb embernek halvány fingja sincs, csak szajkózza hogy megváltoztatja a Déjenesét a vakcina és hogy csimpánz lesz tőle. Ilyenkor lehet Orbán rájön hogy basszus az oktatásra is kéne költeni nem csak a yachtra
2021. ápr. 26. 10:26
 56/75 anonim ***** válasza:
34%
55 szerintem ezek azok akik max a gazdasszonyképzőbe mentek.
2021. ápr. 26. 10:29
 57/75 anonim ***** válasza:
93%
Felnőtt ember! Mi a garancia arra, hogy az a jó döntés, hogy oltat? A ti félelmeteket rá vetítitek! Ha 10 éves lenne, döntesz. De ő felnőtt ember!Érzelmileg zsarolni? Érdekes szülők vagytok...
2021. ápr. 26. 11:34
 58/75 anonim ***** válasza:
79%
Ezek nem szülők, hanem kártékony rabszolgatartók..
2021. ápr. 26. 22:47
 59/75 anonim ***** válasza:
79%
Ilyen szülők mellett nem lehetett könnyű a gyerekkor sem, ami ugye nagy befolyással van a felnőttkorra.
2021. ápr. 26. 22:48
 60/75 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. A régi 19 éves önmagamból kiindulva csak mégjobban befeszül majd a szülői zsarolástól. Főleg ha az passzív agresszív manipulálós érzelmi zsarolós módon történik. Sokkal jobbat teszel a jövőbeli kapcsolatotoknak, ha ezt most ráhagyod. Akkor is ha szerinted nem jól gondolja. 19 évesen nyugodtan szembesülhet a döntései következményeivel, pl. nem mehet bulizni. Ha nem erősködtök semmit, talán épp magától meggondolja magát.
2021. máj. 8. 06:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!