Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogyan vegyem rá, hogy beoltas...

Hogyan vegyem rá, hogy beoltassa magát?

Figyelt kérdés

A 19 éves fiam nem akarja magát beoltani. Nem tudom hogyan vegyem rá, pedig tudja, hogy így később a saját jövőjét teszi tönkre, mert előbb utóbb sehova se mehet, ha nincs beoltva. Tudom nem szép dolog, de próbálkozzak esetleg érzelmi zsarolással? Férjemmel már beszéltük, és ő szerinte ez jó megoldás lenne, hisz semmivel mással nem tudunk rá hatni.

Az meg, hogy nem oltatja be magát, arról nem is akarok hallani, mert a fiamat nagyon féltem, és nem fogom ennek a vírusnak kitenni őt.

Szerintetek ez a módszer beválhat? Ti mivel vennétek rá?

2021. ápr. 24. 21:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
41%

Lehet hülye kérdés, de nem úgy van, hogy 18 éves kor felett jogilag nem lehet kötelezni senkit semmilyen oltásra?

Amúgy meg mire eljutunk odáig, hogy kötelező legyen, hátha lesz egy kis fogalmunk a hosszútávú hatásokról is.

2021. ápr. 24. 22:39
 22/75 anonim ***** válasza:
54%

Gondolom azt akarta mondani, hogy más az életét teszi arra, hogy a hasonló járványok ellen melózzon, erre jönnek a fotelprofesszorok és megmondják, hogy ez nem vírus hanem baktérium, a covid igazából a tüdőt gyógyítja, a sok oxigén megöl...

És nekem, mint a lefizetett gyilkos egészségügyisnek meg megy fel a vérnyomása, amikor a közeli rokon szerint már biorobot vagyok és egy éven belül meghalok az oltástól.

A diplomám is kidobhatom mert ott hazudnak!!! Minden orvostudomány hazugság és az emberek meggyilkolása a cél. A gyógyszerek is mind mérgek, de vmi hipóoldatot meg isznak, mert az fény. Sádlá.

2021. ápr. 24. 22:43
 23/75 anonim ***** válasza:
33%
Egyébként jelenleg úgy tűnik, hogy a covid elég súlyos hosszútávú tüneteket tud okozni. A vakcina ha okoz is valamit, ennél biztos enyhébb lesz. Akinél a vakcina gondot okoz, azt valószínűleg maga a vírus minimum kórházba juttatja.
2021. ápr. 24. 22:49
 24/75 anonim ***** válasza:
69%

Semmivel. Felnőtt, saját maga dönt az életéről.

Ne érts félre, pontosan értem az aggodalmadat, nekünk is három gyerekünk van, bár ők még kicsik. Értem, hogy aggódsz érte, és jogos is az aggodalom, de igazából helyette már nem dönthetsz. Sem jogilag, sem másképpen.

Tulajdonképpen miért nem akarja beoltatni magát? Mi az érv?

A zsarolást, fenyegetést, kényszerítést semmiképpen nem javasolnám, kontraproduktív.

Esetleg mutasd meg neki a facebook-on a Gondolatok egy biológustól című oldalt. Egy igen csinos, fiatal biológus leányzó nagyon pontos szakmai magyarázatokkal ír posztokat. A tévhiteket nagyon jól megcáfolja, és még a stílusa is jó.

Nem dönthetsz helyette. Én a 10 évesemtől is megkérdeztem, hogy ha majd lesz lehetőség az oltásukra, akkor szeretné-e. Mivel nemrég húnyt el egy rokonunk pár nap alatt, ezért eléggé testközelből találkozott a problémával. Gondolkodás nélkül mondta, hogy igen, mindenképpen kérné az oltást. A két kisebbet értelmetlen lenne megkérdeznem, ők semmilyen szinten nem tudnának dönteni, de én az eddig beadatott ajánlott oltásoknak csak a pozitív hatásait láttam, amint a Pfizer vizsgálatait befejezik az ő korosztályukra is, viszem őket is.

Mi már mindketten régen oltva vagyunk a párommal, nem volt semmi gubanc. Azóta sincs.

2021. ápr. 25. 00:39
 25/75 anonim ***** válasza:
44%

#24 Előre mondom, én zöldet nyomtam a kommentedre, át tudom érezni a dolgot...

Viszont mivel elárultad, hogy egészségügyes vagy, számíthatsz rá, hogy a háromdiplomás kőművesek lepontoznak nullára. Ez itt így megy. Legközelebb ne írd meg, hogy eü-s vagy, akkor csak 20%-ra pontoznak le. A GYIK az IQ csilliárdosok gyűjtőhelye :-D

2021. ápr. 25. 00:43
 26/75 anonim ***** válasza:
23%

Kamu kérdés, hogy a sok gődényista fogyatékos birka hisztizhessen. Sőt valószínű egy oltásellenes nyomorék tette fel a kérdést.

Alap dolgokat nem fognak fel biológiából...de próbálnak fontoskodni, igazi tanulatlan, műveletlen csürhe.

Na pontozzatok le, aztán hisztizzetek tovább az oltás témán. :)

2021. ápr. 25. 01:02
 27/75 anonim ***** válasza:
49%
"És nekem, mint a lefizetett gyilkos egészségügyisnek meg megy fel a vérnyomása, amikor a közeli rokon szerint már biorobot vagyok és egy éven belül meghalok az oltástól." Engedd el. Nehéz. Ezek boszorkányt is égetnének, ha tehetnék. Helyi csoportban egy kopasz szteroidtömő barom gyilkosozta, fenyegette a posztoló orvost. Egy mondatot nem tudott helyesen leírni. Ez már tényleg a véglényi szint.
2021. ápr. 25. 01:05
 28/75 anonim ***** válasza:
81%
29: én pont oltáspártiaktól olvastam, hogy lágerekbe kellene zárni az oltatlanokat, meg hasonlók.
2021. ápr. 25. 06:53
 29/75 anonim ***** válasza:
28%
"Egyem azt az ostobika lelkedet, te komolyan azt képzeled, hogy ér valamit ez a szar a vírus ellen? Inkább hallgass a fiadra, ő az egyetlen gondolkodó ember a birkuci családodban." Hú micsoda észérvek. Ez a ti nagy érvetek. BIRKA. Közben bújjátok a mindegybenblogot, beszoptok minden szar álhírt. Bár lehetett látni a gődényes tüntetésen is, hogy milyenek ezek az ostoba birkázók...elhízott háziasszonyok és sörhasú alkeszek mászkáltak a Hősök terén, meg fotózkodtak az istenükkel. Annyira szánalmas, hogy egy sima járvány mögött is valami konteo-t sejtetek. Sok volt a barátok közt...pontozzátok le ezt is. Agymosott gődényisták.
2021. ápr. 25. 11:03
 30/75 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ez alatt a kérdés alatt nem az a lényeg, hogy ki mit gondol a vírusról, hanem hogy mit képzel magáról ez a két szülő akik mocskos eszközökkel kényszerítenék a gyereküket az oltásra...
2021. ápr. 25. 11:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!