Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » 23 évesen beadassam a covid...

23 évesen beadassam a covid elleni oltást?

Figyelt kérdés

1 év múlva szeretnék majd gyermeket. Utolsó éves óvónő hallgató vagyok, így nekünk hamarabb be lehet adatni, már áprilisba megkapjuk.

Úgy tudom 18 év alatt nem adják ezt az oltást. Tudom én már 5 éve elmúltam 18.., de sokan a fülembe ültették a bogarat, hogy majd mellékhatása lesz, lehet akár 1 hónap múlva, de lehet 3 év múlva, vagy nem lehet majd gyerekem, vagy beteg lesz a gyerekem.

Szüleim szerint adassam be nyugodtan.

Van aki velem egy korú kb. ? 20-as éveibe jár, (szeretne gyermeket 1-2 év múlva) és beoltatja magát?

2021. márc. 31. 23:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:
Leírnád majd, hogy döntöttél? Ha beolttattad Magad, elmesélnéd az oltás menetét? Hogy érzed Magad, ilyesmi? Ha pedig nem, leírod, hogy miért döntöttél úgy?
2021. ápr. 16. 07:55
 62/71 A kérdező kommentje:

Na itt vagyok, természetesen leírom!

Végül beadattam, nagyon nehéz volt eldönteni és máig nem vagyok biztos a döntésemben, kicsikét félek, hogy esetleg lesz -e mellékhatása a későbbiekben, hisz szerintem nem mondok nagy dolgot, hogy szeretnék sokáig, egészségesen élni. Kis korom óta 100 év a célom:):D

Úgyhogy elmentem egy kedves bácsi fogadott, aki végig beszélt hozzám mi közben beadta és észre se vettem, kicsit sem fájt. Utána 20 percet ültem, nem volt semmi.. hazajöttem.

Kb. Rá fél órára mostanáig..fáj az egész bal karom. Vagyis egy zsibbadó, feszítő érzést érzek, gyenge vagyok..

2021. ápr. 16. 16:30
 63/71 A kérdező kommentje:

Majd még leírom holnap is, hogy van -e még panaszom.

Két csoporttársam is beadatta. Egyikőjük lázas második napja, másik pedig láb izületére panaszkodott.

Szóval nekem még mindig ambivalens érzéseim vannak.. de már beadattam nincs visszaút.

2021. ápr. 16. 16:32
 64/71 anonim ***** válasza:
Nyugi, jó döntés volt, így nem tud károsítani a covid. Egy covid utáni tüdőkárosodás vagy szívizomgyulladás nem a 100 éves kor receptje...
2021. ápr. 16. 16:53
 65/71 anonim ***** válasza:

18-as vagyok. Gratulálok :)! Remélem, 1-2 nap alatt túljutsz a mellékhatásokon. A különböző fájdalmak, láz, fáradtság nem ritkák, de általában gyorsan elmúlnak.

Érdekes, hogy te 23 évesen megkaptad, pedig nem írtad, hogy lenne krónikus betegséged. Láttam másik oltott huszonévest is a hozzászólók közt. Én meg tűkön ülök 32 évesen, hogy mihamarabb jöhessen a következő baba. Mert nem biztos, hogy rögtön sikerül, és sürget a kor, mert idősebben kockázatosabb a gyerekvállalás :/. Na mindegy, nem tőletek irigylem, csak na... :)

Lehet hogy írtad, csak átsiklottam fölötte, de melyik vakcinával oltottak?

2021. ápr. 16. 17:01
 66/71 A kérdező kommentje:

Engem a pfizerrel oltottak!

Azért kerültem 23 évesen sorra, mert óvónőnek tanulok és vannak ovis gyakorlataink. Az egyetemi oktatók írtak nekünk, hogy ha akarjuk adjuk meg a taj számunk és a pedagógus oltásra behívnak minket, ami most zárult le, hogy 19.-től tudjanak dolgozni legalább már 1 oltással.

De amúgy igen sokan meglepődnek miatta, hogy én hogyan.. anyukám 47 éves és várja már más fél hónapja az oltást, akkor regisztrált. Őt elvileg jövőhéten fogják behívni, azt mondta a házi orvosa, mert felhívta őket. Úgyhogy szerintem még sajnos egy kis türelemmel kell lenned. :(

De májusra talán már biztosan megkapod remélem te is, ha szeretnéd.

Igen én is csak abban bízom, hogy ezek a mellékhatások jobbak. Amiatt is megijedtem, hogy testvérem 26 éves munkatársa, aki egészséges, mint akárcsak én is.., elkapta a covidot. Szegénynek 5 fele tüdőgyógyszert kell szednie és elvileg a mája súlyosan károsodott a gyógyszerektől.

Utólag ő is oltatna, pedig gyógyszergyárban dolgozik. :/

2021. ápr. 16. 18:10
 67/71 anonim ***** válasza:

#66 Ahaaa, mostmár értem! Csodálkoztam is, hogy honnan lett annyi pedagógus, mert még ahhoz képest is sok vakcinát szántak rájuk, hogy a többi (nem pedagógus) iskolában/oviban/bölcsiben dolgozót is belevették. Hát így, hogy a tanulók is... Végülis oké.

Az a bajom csak vele, hogy az ilyen kivételezett csoportokat mind Pfizerrel oltják, pedig vannak köztük bőven, akik elfogadnának mást is, sőt egyenesen mást szeretnének inkább. Ránk meg tukmálják a Szputnyikot meg a kínait, amiről a kis köcsögképű Gulyás képes és belehazudja a kamerába, hogy az úgyis sokkal jobb. Pfizer az nincs, ne válogassá' paraszt.

Most olvasom, hogy bejelentették, hogy a következő előrevett oltási csoport a papoké. A papoké! Ezen azért már kiakadtam. És fogadjunk, hogy ott is beszervezik majd az utolsó egyházi titkárnőt is, és nem a "sokkaljobb" kínait kapják. Mert mostmár ömlik a Pfizer, el kell sózni, de nehogy az átlagszavazónak jusson, nehogy a köznapi munkások tömegei szembesüljenek vele, hogy a mindig szidott EU igenis küldi a vakcinát, méghozzá mindenkinél többet. Hogy a kib@szott istenük húzná már a f@szára ezt a rohadt k*rv@ kormányt! Várom a következő választást, vésem be az x-et bárhová máshová. Nem mintha eddig fideszes lettem volna, de így nem viszketett még a tenyerem tőlük.

Bocs, csak kipanaszkodtam magam.

Amúgy hiánypótló itt a GyK-n, hogy ilyen lelkesen leírod az oltásoddal kapcsolatos tapasztalatokat, főleg kétkedő létedre. Sok más hezitálónak tanulságos lehet. Az offért meg bocs mégegyszer.

2021. ápr. 16. 22:38
 68/71 A kérdező kommentje:

Igen minket is, hallgatókat is behívtak, akik korábban jeleztük, hogy szeretnénk. Többségünk pfeizert kaptunk, de amúgy van egy csoporttársam, akit astra zeneca oltásra hívták be, amit nem teljesen értettem, hisz elvileg azt hamarosan ki akarják vonni vagy én már semmit sem értek miért oltanak még mindig vele. Persze megvásárolta a kormány és felakarja használni, ez az egy indok talán, amit el tudok képzelni mást nem..

Ő elfogadta végül. Én nem fogadtam volna el. :/

Igazad van, ez szerintem is kicsit jogtalan én is boldog lennék, ha tudnám, hogy anyukámat is pfeizert kap és nem mondjuk astrát. :( de ő "csak" bolti eladó, pedig nagyon ki van téve ő is sajnos.

Egy barátnőm mesélte viszont, ő ápolónő, hogy náluk minden ápolót és minden orvost a kórházban pfeizerrel oltottak. Ő is mondta, hogy ez gyanus, hogy ha mind jó lenne akkor mindenki mindenfélét elfogadott volna.

Amit még Neked szerettem volna írni, hogy engem ma Szombathelyen oltottak. Nagyon sok név volt még felírva, de sokan nem mentek el. Szerintem maradtak fenn pfeizer oltások. Bár te nem tudom hova valósi vagy, de bízom benne, hogy amik fenn maradtak, mert x, y nem ment el, majd megkapja aki ezt szeretné.

Én igen sajnos most is kicsit húzom a szám az oltás miatt. Annyira fáj a karom, hogy nem normális, elaludni se merek miatta. Sose éreztem ilyen rossz érzést. Aztán google mit dob fel elsőként?? Hogy minden halottat boncolni kell, aki 1 hónapon belül oltást kapott és meghalt. És ilyenkor olyan ideges leszek. Nem hiába szerintem, hisz óriási fájdalmat érzek és tudom, hogy nyilván az lett volna a legjobb, ha nem kapom meg az oltást és a vírust se kapom el, hanem a fenekemen ülök egy evig vagy kitudja meddig míg ez nem szűnik meg..

2021. ápr. 16. 23:55
 69/71 anonim ***** válasza:
Na, hogy vagy, megvagy még? Elmúltak a tüneteid? Vagy esetleg lettek újabbak?
2021. ápr. 17. 20:26
 70/71 A kérdező kommentje:
Belázasodtam, gyenge lettem, hányinger, szédüles, hidegrázás ezek sajnos társultak még, de rubofent bevettem és nagyjából elmúltak egy -két óra múlva. Majd még egyet beveszek elalvas előtt és bizakodom, hogy holnap már nem leszek lázas es gyenge és végre haladhatok a sulis dolgaimmal, mert ma semmit se tudtam csinálni..
2021. ápr. 17. 20:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!