23 évesen beadassam a covid elleni oltást?
1 év múlva szeretnék majd gyermeket. Utolsó éves óvónő hallgató vagyok, így nekünk hamarabb be lehet adatni, már áprilisba megkapjuk.
Úgy tudom 18 év alatt nem adják ezt az oltást. Tudom én már 5 éve elmúltam 18.., de sokan a fülembe ültették a bogarat, hogy majd mellékhatása lesz, lehet akár 1 hónap múlva, de lehet 3 év múlva, vagy nem lehet majd gyerekem, vagy beteg lesz a gyerekem.
Szüleim szerint adassam be nyugodtan.
Van aki velem egy korú kb. ? 20-as éveibe jár, (szeretne gyermeket 1-2 év múlva) és beoltatja magát?
Én 26 éves vagyok, már decemberben regisztráltam (Nálam a baba kb. 5 éves tervben van). Nekem meg sem fordult a fejemben, hogy bármilyen káros következménye lehetne a babára nézve. Inkább az oltás, minthogy terhesség alatt kapja el valaki a COVID-ot. Sajnos van olyan barátnőm, aki a várandóssága 11.hetében kapta el és sajnos elvetélt :( .
Egy biztos, ha el is kapnám, Favipiravirt, remdevisirt nem vennék be, de hangsúlyozták is, hogy babavárás előtt álló nőknek nem ezen készítményeket nem ajánlják.
A korosztályomból sokan kinevettek, hogy miért regisztráltam az oltásra.
Nyilván emberfüggő és tiszteletben tartom azok véleményét is, akik nem akarnak oltatni, de számomra sokkal inkább kibírhatóbbnak tűnik egy oltás, mint a COVID vagy annak szövődményei.
Ha jól tudom, az óvónők Pfizert kapnak, szerintem sokan szívesen cserélnének Veled.
Nyugodtan oltasd be magad, nem lesz tőle semmi bajod sem. Már több millió embert beoltottak és az arányok is azt mutatják, hogy
az oltás jó. Én és a testvérem és a szüleim is krónikus betegek, már megkapták az oltásukat, minden rendben volt.
A párom egészséges, így ő nem került sorra, de elkapta a covidot. Ma 9. Napja szenved, a tünetei egyre erősödnek, alig el és ha nem enyhülnek a tünetei holnapig, mentőt kell hívni. Annak ellenére, hogy ilyen állapotban van, én teljesen jól vagyok és a covid tesztem is negatív lett! Nem kívánom senkinek azt, amit most a párom átél!
Én 23 éves vagyok, párom 25. Rendszeresen sportol, nagyon egészséges.
Nem kell mindent elhinni a sok konteósnak, covid van és tény, vannak akiknek enyhe tünetei vannak, de vannak akiknek nem és ez nem attól függ, hogy egészséges e a szervezeted vagy sem! Saját tapasztalatból mondom. Párom is azt hitte, hogy neki semmi baja nem lesz, csak a munkája miatt regisztrált!
Nővérem az év végén szeretne teherbe esni, második baba lenne, beadatta az oltást. A kezelőorvosa is erősen ajánlotta és megnyugtatta, hogy semmilyen káros hatással nem lesz a magzatra. Illetve kismamákat is oltanak.
Utolsó vagyok :
Megkaptuk az oltásunkat*
A szövegből ez nem jött le, hogy én is megkaptam már.
Én második gyerek vállalására készülök, de előtte szeretném beoltatni magam, Pfizerrel vagy Modernával, remélem sikerül.
Inkább attól félek, hogy a terhesen elkapott covid, illetve a covid okozta magas, hosszan tartó láz (mint nagyon gyakori tünet) tesz kárt a gyerekemben. Vagy a tüdőgyulladás, vagy a gyógyszer, amit felírnak, pl bakteriális felülfertőződés megelőzésére antibiotikum.
Úgy vagyok vele, hogy egy csomó oltást kaptam csecsemő- és gyerekkoromban. Egészséges lettem, egy szép babát már a világra hoztam. Az utóbbi időben tinilányok ezrei kaptak hpv elleni védőoltást is. Biztos vagyok benne, hogy nekik sem okoz majd ez problémát a családalapításban. Ez csak egy védőoltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!