Az USA-ban miért van ennyire elterjedve a körülmetélés? Miért nincs majdnem minden 2 vagy 3 embernek fitymája?
210
latin-amerikai soha. még a többedik generáció se. nekik ez olyan barbárság, hogy a hideg is kirázza őket, és kizárt. ismerek mexikoi srácot, aki most középiskolás, az osztályukban egyedül ő metéletlen, és már-már poénos a helyzet, mert a többi fiú állandóan próbálja rábeszélni, de ő tuti nem. barbárságnak tartják és itt pont, lehetetlen meggyőzni őket.
a latinok másképp működnek ...
213
ezt honnan veszed? én éltem is egy ideig Kolumbiában, aztán most az USA-ban, de ismerem erről a véleményüket. Amint felmerül a téma, nagyon hülyén néznek, hogy ugyan miért kellene ilyen barbárságot csinálni és kizárt. és pedig abszolút felsőosztálybeli 20 éves srácot is ismerek, ugyanezt mondja.
konkrétan a közép-amerikai régióban nem tudom, egyedül Costa Ricát ismerem, de náluk is uganúgy kizárt.
Most az USA-ban van 16 srác az osztályban, és komédia már a dolog, mert a mexicoi srácot sokszor délutánonként, órák után együttesen próbáljáűk rábeszélni, már sokat nevettem ezen, már lerajzolták neki, megmutatták neki, de mindig sikítva rohan el, hogy ő aztán biztos nem :) Pontosabban mexicoit kettőt ismerek közelebbről, a másik is abszolút előkelő családból, de nagyon csúnyán nézett rám már akkor is, ha csak a téma előkerül, nemhogy őt metélni.
Félre ne érts, szerintem is nagyon előnyös dolog, de én latinoknál nem látom, hogy ez változna a fiatalok körében. Olyat is ismerek, aki Kanadában él, ott is ő az egyetlen az egész haveri körében, aki metéletlen, erről már mindenféle poénvideokat is készítettek, de akkor se. Pedig ők is nagyon jómódúak, a srác pedig most 19, de ha erre terelődik a szó, azonnal átvált agresszívba, és közli, hogy na nála ezt biztos nem.
Hát érdekes kérdés na ... Többször hallottam olyat, hogy ez állatias és őt ne akarják vagdosni, hiába tudja, hogy minden más haverja metélt.
De te úgy tapasztaltad, hogy pl Guatemalában, Hondurasban, Salvadorban szokás? mert igaz, nem ismerek sokat közülük, de azért 1-2 akad mindenhonnan, és nagyon meglepődnék, ha így lenne.
216 Úgy láttam a spanyolországban most olyan 12% körül van lakosságarányosan, ami amúgy nem rossz nyugat Európát tekintve, átlag. Van spanyol ismerősöm neki megcsinálták, mert álladóan gyulladt (bxo-balanitis), de ha előjön a téma a korai metélésről (újszülött vagy pubertás előtt) egyből elkezd ellenkezni, amit nem értek,
mert felnőttként elég sokat szenvedett fityma miatt és a műtét sem sikerült jól neki. Volt korrekción de így sem az igazi.
érdekes, én elhiszem neked, de én sokkal nagyobb arányra tippeltem a saját tapasztalataim alapján. mikor naturista partszakaszra mentünk, a helyi srácok kb mind metélve voltak, a külföldiek pedig nem. ez volt az első szembetűnő küölönbség :) igaz, ez már eléggé Délen volt, bár madridi ismerősök is többségük metélt.
akkor passz, nem tudom, mi lehet az oka és hogyan megy náluk, csak azt tudom, hogy a latin-amrikaiaknál iszonyat nagy az ellenállás akár a fiatalok akár az idősebbek körében. nagyobb, mint a spanyoloknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!