Az USA-ban miért van ennyire elterjedve a körülmetélés? Miért nincs majdnem minden 2 vagy 3 embernek fitymája?
Figyelt kérdés
Európában, vagy legalábbis Magyarországon az tűnik fel, hogy sokkal ritkább. A környezetemben egyedül 1 közeli haveromromról tudom, hogy nincs fitymája.2023. dec. 27. 23:52
152/218 anonim válasza:
Jelenlegi helyzeten az is sokat segítene, ha a szülők jobban odafigyelnének és bármilyen gond esetén metéléssel orvosolnák a problémát (nem kerülőmegoldásokkal szórakoznának ilyen-olyan 'orvos' tanácsára). Ez igaz a a már fiatalokra és felnőttekre is. Nem célravezető általában a tágítgatás, meg a részleges metélgetés.
153/218 anonim válasza:
Apám révén félig amerikai vagyok, nálunk ez teljesen természetes dolog. Nem is gondolkodik rajta senki mint itthon…
Igaz beszélni se nagyon beszéltünk róla, egyszerűn ez a normál testképünk, hogy nincs rajta előbőr.
Unokatestvéreim akik magyarok néztek egy nagyot amikor észrevették, érdekelte őket, mert nekik fura volt, hogy kint van a feje.
154/218 anonim válasza:
Én ugyan magyar vagyok, de nekem is metélt. Viszont mindkét unokaöcsém fitymás, ráadásul a nagyobbiknak jó nagy mérete is van. Minden nyáron ha együtt nyaralunk mindig jól megnézzük egymást és néha meg is szoktuk kicsit fogdosni egymásnak.
155/218 anonim válasza:
Hátra van húzva a fitymám mindig folyamatosan, érdemes ezt a műtétet ígyis vagy felesleges?
156/218 anonim válasza:
155 ezt neked kell tudni... Korábban volt szó róla, hogy vannak helyek (pl. japán) ahol már gyerekkortól szigorúan hátrahúzva tartatják szülök, serdüléskor így meg tud rövidülni úgy a bőr, hogy felnőttként olyan lesz mintha alacsony stílusban metélt lenne műtét nélkül. Sajnos ez már felnőttkorban nem működik.
157/218 anonim válasza:
153 innen is látszik mennyire nem elterjedt nálunk a metélés. Sokan azt sem tudják, hogy pontosan mit jelent, illetve 'csodájára' járnak, ha látnak ilyet, ami elég nagy probléma. Nyugatra-keletre azért ennyire nem rossz a helyzet.
159/218 anonim válasza:
150
az USA-ban konkrétan olyat tapasztaltam (sokszor voltam táborokban), hogy bármennyire tetszhet egy amerikai csajnak a srác, amint megtudja, hogy metéletlen, már felejtős is, és nem is érti, hogy lehet valaki ilyen. ez szemükben igénytelenség.
157
igen. mi kb 80-90-en edzettünk együtt, össz 2 metélt volt köztünk, hát hogy is mondjam, az összes többi srácnak fennakadt a szeme és nem értették ...
160/218 anonim válasza:
158. Azért rossz ami nálunk van, mert iszonyat magas szűkületesek és egyéb fityma betegségekkel élők száma. Rossz az egész felfogás, ezért sokan el sem mernek menni megcsináltatni. Az már elég gáz, hogy egy endokrinológus küldi a cukorbetegét bxo/balanitis miatt urológushoz és metélésre. Ráadásul elég nagy az államiban a várólista, magánban meg arányaiban elég drága…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!