Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Az USA-ban miért van ennyire...

Az USA-ban miért van ennyire elterjedve a körülmetélés? Miért nincs majdnem minden 2 vagy 3 embernek fitymája?

Figyelt kérdés
Európában, vagy legalábbis Magyarországon az tűnik fel, hogy sokkal ritkább. A környezetemben egyedül 1 közeli haveromromról tudom, hogy nincs fitymája.

2023. dec. 27. 23:52
 191/218 anonim ***** válasza:
100%
190 Nem olyanra metélik, hanem a újszülött/korai szimpla ‘minimál’ metélés egyszerűen olyan lesz. Igaz ez is egyénenként változik, ráadásul van akinek 2 színű viszont van ahol annyira elhalványodik a vágás és a belső bőre is természetes bőr színű lesz, hogy ilyen szempontból nem is lehet látni hogy metélt, csak azt hogy mintha soha nem lett volna fitymája…
okt. 7. 13:41
 192/218 anonim ***** válasza:
100%
189 - persze. tapasztaltam én is épp eleget. volt egy haveri társaság, ott egyetlen metéletlen srác volt, hát ez állandó téma volt, és ha nem is cikizték, de nem értették a dolgot, míg aztán a srác megcsináltatta magának. pedig ő canadai volt, igaz, usa-i környezetben.
okt. 7. 14:23
 193/218 anonim ***** válasza:
100%
#192: ezek szerint te is metélt vagy, s az USA-ban születtél. Érdekes, amit írsz, hogy kanadai volt a metéletlen srác. A hatvanas-hetvenes években még USA arányok voltak a kanadaiaknál is, szóval kb. minden srác metélt volt, a kanadai angolok biztos, a franciákat nem tudom. Én egy kanadai srácot láttam, az második generációs ottani magyar volt, de nem tudott magyarul, viszont metélve volt, nagyon feszesre.
okt. 8. 15:31
 194/218 anonim ***** válasza:
100%

igen, a kanadai haveri körében is ő volt az egyetlen metéletlen, ez tény. és mondjuk nála befolyásoló tényező eléggé, hogy latin szülei vannak, még csak második generációs. a latinok pedig ugye tuti nem csinálják meg, ők nagy barbárságnak tartják a mai napig. és azt hiszem, ő torontói.

de őszintén szólva, nem is tudom, a kanadai vagy az usa-i eü-rendszer a borzalmasabb pénzügyi szempontból. természetesen minden van és azonnal, de az árakról ne is beszéljünk ... kegyetlen

okt. 9. 14:16
 195/218 anonim ***** válasza:
100%
194. Későbbiekben nincs is ezzel gondjuk, semmilyen téren. Nem felnőttkorban kell metélgetni, meg hetekig, vagy hónapokig gyógyulgatni, az eredményről meg ne is beszéljünk, soha nem lesz olyan mint a korai metélés esetében. Gondolkodás is más mint általában a (katolikus) európában. Latinoknál is inkább vallási vonulata van, amiért élből elutasítják.
okt. 9. 18:19
 196/218 anonim ***** válasza:
100%

Azért az érdekes, hogy mennyire prűdek elvileg az amerikaik, ha a nemi szervekről vagy azok tisztán tartásáról van szó, de közben a fiú újszülöttet simán hagyják az újszülött fiaikat 1-2 naposan körülmetélni, akik úgy nőnek fel, hogy gyakorlatilag a fitymát nem is ismerik és nem is nagyon látják a környezetükben, hiszen 80%-ban mindenki átesik rajta. Szerintem ez azért lett elfogadtatva, hogy egységesítsék a minden nációból érkező népeket. Hozzáteszem, hogy ettől még ugyanúgy meg kell tanítani megmosni a fütyijüket a kisfiúknak, csak így kényelmesebb a szülőknek.

A világháború után árván maradt ifjakat is átvitték ugyan letelepedni Kanadába vagy Ausztráliába, de szinte mindig elvárás volt, hogy körülmetéljék a még ebből kimaradtakat. Egyszerűen része volt a beutazással és letelepedéssel kapcsolatos egészségügyi elvárásoknak.

Az is egy csavar, hogy Dél-Koreába éppen ők vitték be, ahogy az ott állomásozó pásztorórákra vágyó körülmetélt amerikai legények ugyancsak bejöttek a koreai hölgyeknek. Ugyanakkor a japánoknál ez annyira nem terjedt el, mert eleve rövidebb a fitymájuk és a nemek szerinti fürdőkben is hátra húzva illik tartani.

Régen a körülmetéltség is egy csoporthoz, egy valláshoz tartozás külső jele volt, amit elég nehéz lett volna letagadni. Pl. a rómaiak szedtek adót a körülmetélt népektől, ha jól tudom, így elég volt csak előkapni bizonyítéknak, hogy "igazi" római-e vagy pedig adófizető-e az illető. Mintha Josephus Flavius írt volna erről részletesebben.

Muszlim ismerőseim is el sem akarták hinni, hogy mennyi körülmetélt keresztény van. Tehát a hitetlenek elleni (értsd körülmetéletlenek) érvelés ezen a téren megbicsaklott.

okt. 10. 01:15
 197/218 anonim ***** válasza:
100%
196 Ez már nem csak vallási és társadalmi normák és elfogadásáról szól. Erősen gazdasági érdek is. Ha metélnek az jó, mert nem tesz extra terhet későbbiekben egészségügyi rendszerre, ha nem azzal magánban szépen lehet keresni. Ha azt nézzük, hogy mi a legjobb akkor, az ami usa-ban van. Megcsinálják és nincs később gond…
okt. 10. 02:48
 198/218 anonim ***** válasza:
100%
Bizony, a legegyszerűbb és a legkevésbé traumatikus az újszülöttkori körülmetélés. Egy magyar gyereksebész írta nekem, hogy az újszülöttek a szülőcsatornán átsegítő, stresszkezelő hormonok még működnek a születés után kb. 2 hétig, így akkor a legkevésbé stresszes az akció, sőt, egy héttel a születés után, tehát a nyolcadik napon a legerősebb. Megint a zsidóknak van igaza ...
okt. 10. 12:24
 199/218 anonim ***** válasza:
100%
198 És még folytathatnám előzőt azzal, hogy a gyógyulás is iszonyat gyors néhány napról beszélünk nem hónapokról mint felnőtt korban ( nem kell varrni, nincs sebszakadás és felnőttkorban a legjobb esztétikai állapotot adja). Tehát eltekintve a vallási társadalmi oldalától, ezen fenti érvek és az egészségügyi előnyök után (még ha nem is várható felnőttként szűkület), ha valaki ezt ellenzi, az konkrétan hülye.
okt. 10. 17:20
 200/218 anonim ***** válasza:
100%

Akkor sem lesz elfogadott egy nem körülmetélő társadalomban...

Amerikaiknál pedig valahogy megmaradt családi hagyománynak is. Egy kórházban dolgozó nővér mesélte, hogy a kiságyak végére tett gyerekkartonokon meg szokták jelölni piros C betővel (circumcised), hogy melyik babát vitték el már körülmetélni és hogy gyakorlatilag az ő osztályán minden fiú átesett rajta és 100%-os volt ez a mutató.

okt. 13. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!