Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Az USA-ban miért van ennyire...

Az USA-ban miért van ennyire elterjedve a körülmetélés? Miért nincs majdnem minden 2 vagy 3 embernek fitymája?

Figyelt kérdés
Európában, vagy legalábbis Magyarországon az tűnik fel, hogy sokkal ritkább. A környezetemben egyedül 1 közeli haveromromról tudom, hogy nincs fitymája.

2023. dec. 27. 23:52
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/218 anonim ***** válasza:
81%

Közép-kelet európában pont fordítva van. Itt az a furcsa, ha valaki metélt, mert ahhoz vannak szokva. Igaz emiatt kevesebben is vállalják, félnek az idiotizmusból fakadó megbélyegzéstől, illetve szülők többsége sem foglalkozik vele, sőt többségnek fogalma sincs. Urológus ismerősöm szerint katasztrofális a helyzet, nyugaton élő ismerősöm mondta, hogy annyi szűkületes faszt még nem látott máshol mint ami nálunk van. Én bármilyen orvossal beszéltem eddig, közhiedelemmel ellentétben nem ellenzik a korai metélést, mert nem nagyon lehet felhozni semmi negatívat. Az már más dolog, hogy nálunk bonyolultabb megoldani a korai metélést sajnos, mert nem ‘elfogadott’, de be kell látni, hogy egy ilyen beavatkozással

legalább felnőttként nem lesz semmi fitymás probléma.

aug. 20. 19:00
 142/218 anonim ***** válasza:
100%
Korai metéltként (3 évesen) megerősítem, ovodában és általános iskolában minden barátomnak megvolt a bőr, de elég sokaknak szűk, vagy hosszú ormányszerű túllógós.
aug. 20. 19:21
 143/218 anonim ***** válasza:
76%
142 pont ez a probléma hogy ezek felnőtt korban is általában megmaradnak vagy még rosszabb lesz az állapot és biztos, hogy problémát fog okozni. Sokan azt gondolják, hogy fitymával akkor van gond ha szűk, közben az is probléma ha relatív szűk, túl hosszú, vastag, rövid a fék. Egyeseknél hajlamos gyulladást okozni az állandó hugy, bxo stbstb. Ezért érdemes korán megszabadulni tőle…
aug. 20. 21:36
 144/218 anonim ***** válasza:
100%

#140-#141 Ez erosen kulturafuggo.

Ahol rutinbol metelnek ott a meteletlent apolatlannak tartjak es a mindenfele szukuletre meg vegkepp ugy tekintenek, hogy nagyon elhanyagolt, igenytelen.

Ahol meg nem metelnek ott sokszor barbarsagnak tartjak, egyes orszagokban (foleg Eszak-Europaban, de mashol is) probaljak betiltani. Mindenfele elmeletet kiagyalnak, hogy ilyesmit csak vallasi okokbol szoktak csinalni, es azonnal zsido vagy muszlim leszel tole, es hasonlo baromsagokat.

Akiknek orvosi okokbol kell azok is sokszor mindenfele reszleges dolgot akarnak ami ugyan ronda, de a gazdajat lenyugtatja, hogy nem lett metelt.

aug. 21. 10:00
 145/218 anonim ***** válasza:
81%
Haveromék kint éltek sokáig aztán nemrég jöttek haza, amit mondott, hogy kezdjek el gondolkodni rajta, mert neki mielőtt kiköltöztek a szülei csináltatták, meg az öccsének is és nekik nagyon bejött. Most felnőttként azt mondja sokkal kevesebb gondja van, tiszta a szerszám, bármikor szopathat.
aug. 21. 10:30
 146/218 anonim ***** válasza:
76%

141

jézus ... kíváncsi lennék az arányokram, de engem hála istennek elkerültek eddig még csak az ilyen látványok is.

145

igen, nekem is van 2 ismerős, aki kiköltözött, tizenéves fiúval, és mindkettő megcsináltatta, mert kinézték a többiek.

aug. 21. 11:36
 147/218 anonim ***** válasza:
64%

144 Így van

146 Doki szerint és ez csak a fitymaproblémákról szól, kb minden 3. embernek van problémája (bármi) nálunk és ezekből akiknek van problémája kb. minden 15-20. jut el

orvoshoz. Legviccesebb sokan felnőtt fejjel sem tudják, hogy gondjuk van. Sokan még ott sem, ahol soha nem látta a tulajdonosa a makkját. Tehát, ha ezt nézzük kb.33% osnak kellene lennie a metéltek arányának. Nálunk jócskán 1 % alatt van jelenleg. Még ha túlzó is szám, akkor is rettentő alacsony és siralmas a mostani.

aug. 21. 14:54
 148/218 anonim ***** válasza:
100%

147

huh, ez elég kiábrándító. de tényleg ennyire nagy számban van gond? én azt hittem, ezek csak kivételes esetek.

na meg mi az, hogy felnőtt fejjel se látja a saját makkját??? és az meg hogy? és hogy mossa? hogy szexel? áhh nem értem

aug. 21. 15:56
 149/218 anonim ***** válasza:
66%

#148 Sajnos van aki azt hiszi, hogy nincs is makkja es, hogy mindenfele kezimunka segitsegevel nemzeni a gyereket az normalis.

Itt egy eleg furcsa tortenet:

[link]

aug. 21. 16:13
 150/218 anonim ***** válasza:
52%
147 Nálunk sajnos ennyire. Bármelyik csaj ismerősömmel beszélek, akik képben vannak ezekkel a dolgokkal, mind mondják, hogy totál kiábrándító a helyzet. Ugyanígy pl twitteren ha meglát egy lathatóan szűkebb faszt, egyből tudja hogy magyar lesz...és tényleg. Tőlünk nyugatra jobb helyzet, dél-keletre meg muszlim miatt fokozatosan nő az arány. Valahogy mi és az északi országok vannak a legrosszabb arányban, igaz ott nem kell éveket várni az állami ellátásra.
aug. 21. 20:31
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!