Az USA-ban miért van ennyire elterjedve a körülmetélés? Miért nincs majdnem minden 2 vagy 3 embernek fitymája?
Közép-kelet európában pont fordítva van. Itt az a furcsa, ha valaki metélt, mert ahhoz vannak szokva. Igaz emiatt kevesebben is vállalják, félnek az idiotizmusból fakadó megbélyegzéstől, illetve szülők többsége sem foglalkozik vele, sőt többségnek fogalma sincs. Urológus ismerősöm szerint katasztrofális a helyzet, nyugaton élő ismerősöm mondta, hogy annyi szűkületes faszt még nem látott máshol mint ami nálunk van. Én bármilyen orvossal beszéltem eddig, közhiedelemmel ellentétben nem ellenzik a korai metélést, mert nem nagyon lehet felhozni semmi negatívat. Az már más dolog, hogy nálunk bonyolultabb megoldani a korai metélést sajnos, mert nem ‘elfogadott’, de be kell látni, hogy egy ilyen beavatkozással
legalább felnőttként nem lesz semmi fitymás probléma.
#140-#141 Ez erosen kulturafuggo.
Ahol rutinbol metelnek ott a meteletlent apolatlannak tartjak es a mindenfele szukuletre meg vegkepp ugy tekintenek, hogy nagyon elhanyagolt, igenytelen.
Ahol meg nem metelnek ott sokszor barbarsagnak tartjak, egyes orszagokban (foleg Eszak-Europaban, de mashol is) probaljak betiltani. Mindenfele elmeletet kiagyalnak, hogy ilyesmit csak vallasi okokbol szoktak csinalni, es azonnal zsido vagy muszlim leszel tole, es hasonlo baromsagokat.
Akiknek orvosi okokbol kell azok is sokszor mindenfele reszleges dolgot akarnak ami ugyan ronda, de a gazdajat lenyugtatja, hogy nem lett metelt.
141
jézus ... kíváncsi lennék az arányokram, de engem hála istennek elkerültek eddig még csak az ilyen látványok is.
145
igen, nekem is van 2 ismerős, aki kiköltözött, tizenéves fiúval, és mindkettő megcsináltatta, mert kinézték a többiek.
144 Így van
146 Doki szerint és ez csak a fitymaproblémákról szól, kb minden 3. embernek van problémája (bármi) nálunk és ezekből akiknek van problémája kb. minden 15-20. jut el
orvoshoz. Legviccesebb sokan felnőtt fejjel sem tudják, hogy gondjuk van. Sokan még ott sem, ahol soha nem látta a tulajdonosa a makkját. Tehát, ha ezt nézzük kb.33% osnak kellene lennie a metéltek arányának. Nálunk jócskán 1 % alatt van jelenleg. Még ha túlzó is szám, akkor is rettentő alacsony és siralmas a mostani.
147
huh, ez elég kiábrándító. de tényleg ennyire nagy számban van gond? én azt hittem, ezek csak kivételes esetek.
na meg mi az, hogy felnőtt fejjel se látja a saját makkját??? és az meg hogy? és hogy mossa? hogy szexel? áhh nem értem
#148 Sajnos van aki azt hiszi, hogy nincs is makkja es, hogy mindenfele kezimunka segitsegevel nemzeni a gyereket az normalis.
Itt egy eleg furcsa tortenet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!