Az USA-ban miért van ennyire elterjedve a körülmetélés? Miért nincs majdnem minden 2 vagy 3 embernek fitymája?
#100 Az, hogy sok orvos inkompetens abban, hogy hogy kell rendesen feszes metelest csinalni felnottnek nem jelenti azt, hogy nem is lehet. Europaban sokszor 'funkcionalis' metelest csinalnak (levagjak a szuk reszt aztan oszefercelik valami baromi rondan) ami a fitymaszukuletet megoldja de nem lesz valami szep latvany. Emellett fivat a fitymafeket nem rendesen leszedni hanem hagyni, hogy valami felig levagott csonk ott fityegjen ami szinten eleg csunya tud lenni.
Olyan letezik, hogy felrangatja a tokeit meg a szemeremszorzetet a penisz szarara mert talalomra vagdostak sajnos, de ez nem szuksegszeru.
Sokszor a paciens is olyasmit ker ami anatomiailag lehetetlen (peldaul olyan nincs, hogy a bor valamennyire nem mozgathato, mert nincs szorosan odanove az alatta levo szovetekhez mint a test tobbi reszen, de megis ezt kovetelik mert a feszes a 'divat') aztan eleg 'erdekes' eredmenyek szuletnek.
Rengeteg jo pelda is van pont a Redditen, mint mondtam a legnagyobb kulonbseg, hogy felnott korban tobbnyire marad valamennyi hegesedes nem lesz csak egy csik ahol elvagtak (bar ha az orvos nagyon jo es a beteg gyogyulasi hajlama is jo akkor sokszor tenyleg alig kulonbozik attol akit kiskoraban meteltek).
Nekem nagy a meretvaltozas, es megis teljesen feszesre van csinalva, bar valamivel alacsonyabb mint az amerikai de kifejezetten nagyon kenyelmes. Ez nem olyan heg van rajta mintha lancfuresszel lett volna leszedve a bor.
#104 Sajnos nagyon sok a rossz pelda. Iszonyatosan heges, racsos mintazat a tulhuzott varratoktol, nem jo szabasminta (tul laza vagy tenyleg tul sok bort szednek le es aztan a herezcskot huzza fel). Aztan persze, hogy sokan meg vannak rola gyozodve, hogy a korulmeteles mennyire szornyu dolog.
De ez olyan mintha tiszta ronda bortontetovalast latna csak valaki es az alapjan eldontene, hogy tetovalni csak rondan lehet.
Szerintem nagyban javitana a korulmeteles elfogadottsagat ha odafigyelnenek ra, hogy rendesen nezzen ki, kenyelmes legyen legyen, a feket rendesen leszednek (mert a cafrangos az ronda) es figyelembe vennek a paciens kereseit (legalabb a nem extremeket).
Egy jol megcsinalt korulmeteles sokat javit az ember ferfiassagan es nagyon pozitiv hatassal lehet valakinek az onertekelesere mig egy rondan megcsinalt vagy esetleg problemakat is okozo az nagyon elkeserito tud lenni.
#108 Ahhoz nagyon extrem alacsonyra kell csinalni, hogy tenyleges kart okozzanak. Problema abbol szokott lenni, ha belavagdalnak a koszoruarokba. A makktol olyan 4-5mm-nel nem szabadna kozelebb vagni es a fek kornyeket nem szabadna osszekaszabolni csak szep simara leszedni.
Annal kozelebb van ra esely, hogy megsertenek valami ideget, bar van olyan orvos aki kivansagra megcsinal extrem alacsonyat is (peldaul a teljes belso bort leszedi es a makkhoz varrja a kulso bort) de ez tenyleg nem szokvanyos.
Igazabol alacsony metelest nehezebb jol csinalni mig a legtobb 'hagyomanyos' (peldaul vallasi, stb. okobol nem orvosok altal vegzett meteles) az magas eredmenyt ad.
#109 Nem tudom, hogy a szuleteskori metelessel ki lehet-e kerulni teljesen az alkati kerdeseket. Ha valakinek sokat megy ossze akkor az ugy van, es mindegy, hogy mikor metelik. Amit lehet csinalni, hogy aszerint valasztani a feszesseget es a magassagot, hogy ne takarjon.
Nekem peldaul nagyon sokat valtozik a meretem, es egy jo 'kozepes' magassagban van a vagas (kb. 1cm a makktol) es csak annyi bor van meghagyva, hogy merevedeskor ne legyen kenyelmetlenul feszes. Igy pont nem takar osszemenve sem (viszont nem lehet huzogatni rajta a bort).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!