Az USA-ban miért van ennyire elterjedve a körülmetélés?
Miért nincs majdnem minden 2 vagy 3 embernek fitymája?
Figyelt kérdés
Európában, vagy legalábbis Magyarországon az tűnik fel, hogy sokkal ritkább. A környezetemben egyedül 1 közeli haveromromról tudom, hogy nincs fitymája.
van neki, hogy megcsinálták -e már dátummal. Tudom, hogy soha nem fog lesz elfogadott ez olyan helyen ahol nem megszokott. Riogatnak mindennel meg vallási vonulatot is belekevernek, csak, hogy ne kelljen megcsinalni, miközben nem megcsinálni hülyeség tekintve az előnyeit.
okt. 13. 13:27
202/218 anonim válasza:
Ha ezt nálunk is megcsinálnák a fórumok és a gyakori kérdés férfi-egészség alatt kb. 70-75%-al kevesebb kérdés lenne.
okt. 13. 13:30
203/218 anonim válasza:
persze, ezt csak csecsemőkorban jó végezni. ha későbbi akkor az már ne lesz olyan. lehet majdnem tökéletes, de csak majdnem vagy ahhoz közeli.
200
gondold el, a háziorvosi törzskartonno nálunk is egy kulön kérdés lenne, ahogy sorban, cukros-e, magasvérnyomásos-e, metélt-e, stb ... itt magyar közegben, na meg amilyan az eü-adatvédelem, már eleve ez is egy nagy visszatartó erő. pedig igazából szerintem abszolút nem kellene szégyellni.
okt. 13. 15:00
204/218 anonim válasza:
203. Korai (3-7 év körüli, de még pubertás előtt) sem rossz eredményt ad felnőttként. Mindegyik megoldás jobb mint felnőttként ‘végigszenvedni’. De valóban a csecsemőkori a legjobb minden szempontból, főleg ha traumát is nézzük.
okt. 13. 16:09
205/218 anonim válasza:
#204: igazából sose túl korai, sose túl késő. Én 35 évesen voltam önkéntes, de ismerek olyanokat is, akik 50, illetbe 55 évesen voltak önkéntesek. A legjobb persze az általános, rutinszerű újszülöttkori körülmetélés lenne, de az óvodás-iskolás kori se rossz. A kamaszkorral, a nemi éréssel egyedidejű körülmetélésnek meg van egy férfivá avatása hangulata.
okt. 13. 16:37
206/218 anonim válasza:
205 így is fel lehet fogni, de ha szigorúan orvosi szempontból nézzük a kamaszkori beavatkozás és eredmény szempontjából nézve már felnőtt metélésnek számít minden hátrányával. Lassabb gyógyulás, esetleges szakadás, nagyobb rizikó és esztétikailag sem lesz olyan felnőttkorban mint a korainak..
okt. 13. 19:07
207/218 anonim válasza:
#206: talán nem jött át, de én egyértelműen az általános újszülöttkori metéés híve vagyok. bár nekem 30 felett volt meg.
okt. 13. 20:48
208/218 anonim válasza:
Nekem 3 évesen. De már az is elég késő.
okt. 13. 21:02
209/218 anonim válasza:
207 átjött, de reagáltam kamaszkori és a sosem késő dologra amit megemlítettél.
okt. 13. 21:27
210/218 anonim válasza:
Amerikában még mindig kb. általános a dolog, bár volt pár év (évtized), amikor az orvosi szervezetek azt mondták, hogy nem indokolt, de ez a dolog azóta változott, s a mostani álláspont szerint az elónyök meghaladják a hátrányokat. Egyes liberális aktivisták erősen támadják a rutinszerű újszülöttkori körülmetélést, mint ami gyerekjogokat sért, főleg Kaliforniában. Az USA nagy részén még mindig az újszülöttek nagy többségét körülmetélik. Egy távoli unokatestvérem él ott, neki három fia van, a kisebbek olyan 8-10 évesek, s azoknak is megvolt újszülöttként. A latinamerikai bevándorlóknál még mindig ritka, de ahogy integrálódnak, talán ott is nőni fog az arányszám.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!