Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?
te itt sok mindent keversz!
"Ha valakit megalázó módon vizsgálnak meg,mások előtt,amikor szó szerint nincs rajta egyetlen ruha darab sem. "
Az a tény hogy meztelenül vizsgálnak vkit (mert rendesen vizsgálni csak úgy lehet), még nem jelent egyben megalázást is. Csak itt olyan fantasztikusan sikerül összemosni mindent, hogy lassan már teljesen abszurd ez a témakör itt. Abban nincs semmi kifogásolnivaló, ha 6-7-8-asával mennek be egynemű fiatalok a vizsgálatra, mert másképp nem megy ugye pl egy napi 300-as létszámnál. Nem is nagy baj, ha a fiúk hatalmas önérzetét kicsit helyre teszik néha .... pont a hasonló gondolkodások miatt, hogy jaj mi lesz velem, meglátott a haverom ruha nélkül... Most őszintén, szted ez normális?
És ez messze nem egyenlő a durva stílussal, hogy ledagadtozunk vkit, természetesen ez nem elfogadható sehol. Viszont egy meztelen emberi test látványa még nem ok a nagy cirkuszra, én úgy gondolom. Csak páran túl nagy feneket kerítenek a nagy semminek (egyébként nálunk is volt olyan eset, hogy valakin példázva történt a bemutatása a szőrtelenítésről való lebeszélésnek, de itt se láttam túl nagy problémát, mert csak egyneműek voltak bent). Ismétlem: az egész vizsgálat nincs több 5 percnél, na ennyit évente tán kibír egy fiatal ruha nélkül. Vagy nem? Tényleg ennyire elpuhányultak a mai fiatalok?
Ha,ha ha,és tényleg ennyire elpulultak a felnőttek is?ők hogy-hogy nem csoportosan akarnak vizsgálatra menni akkor fordítsuk meg egy kicsit másképp az egész történetet?Vagy tényleg ennyire elpulultak az orvosok is hogy nem akarják hogy a kollega orvos előtt vizsgálják meg őt?
Bocs,de egyszerre nem szoktak 300 embert vizsgálni diákoknál,hanem osztályok vannak kiírva időpontra,tehát egy nap sokszor 1 max két osztály van kiírva,nem egyszerre több száz.Sima általános vizsgálatra meg nincs szükség vetkőzésre sem.Egy szem vizsgálatnál mért kellene vetkőzni?
Te csak a saját fantáziádat éled ki itt!
Ott van előtted a lehetőség ha te így szereted magad vizsgáltatni,de rájöttem ki vagy,mert más százalékon korábban már írkáltál és ott is hol ez hol meg az voltál.
De legalább van kivel dumálni.
lehet hahaha, rendkívül értelmes hozzászólás, de jó lenne, ha inkább észérveket hoznál fel.
Arra már nem reagálok, hogy nyilván csakis kamuzhatok, ha nem azt írom, amit olvasni szeretnél, bár sztem eléggé keversz vkivel. De ettől eltekintve, még mindig nem vagy képes felfogni h más egy szakrendelős vizsgálat, ahova egyedül, időpontra bemegy a beteg, és megint más egy tömeghely, ahol oké, legyen igazad, és legyen csak 3-4 osztály 1 napra beosztva, na de és akkor kiszámoltad, mennyi idő jut 1 emberre, ha netán nagyobb létszámú osztályok?
Ezen kívül, ezek komplex szűrővizsgálatok, azaz emiatt se érdemes hasonlítani egy adott szakterületen történő vizsgálathoz, amikor is az illető elmegy pl a szemészetre vagy a haematológiára ...
A felnőttek egymás előtti blabla perverziód nyilván neked érdekes, de szintén alaptalan.
1, már említettem az időfaktort, egyszerűen fizikai képtelenség egy délelőttre szépen, egyesével könyörögve mindenkinek, hogy tán méltóztatik levetkőzni, hogy meg lehessen vizsgálni
2, ezt is írtam már korábban, hogy ne hasonlítsunk már felnőtt, meglett embereket tizenéves kistökösökhöz! Ez nem azt jelenti, h őket meg kell alázni, csak te kapásból valahogy ráerőszakolod a megalázás fogalmát az egészre, csak mert mondjuk 6-7-en együtt mennek be az orvoshoz, időtakarékossági okok miatt. Én nem gondolom, h egyneműek között (!!) ez akkora gyalázat lenne, hogy ilyen cirkuszt kellene belőle csinálni. Ráadásul nem vadidegenek előtt vannak, hanem egymás közt, azaz osztálytársakkal, haverokkal, évfolyamtársakkal, mikor hogy.
Természetesen azt én is felháborítónak tartom, amikor lányokat akarnak fiúkkal együtt vizsgálni (mert olvastam ilyen panaszt is), na de hogy csak fiúk között mégis mi lenne a megalázás, ezt fel nem foghatom. Bár én már semmin se csodálkozom, mióta többen is írták, hogy ők nem hajlandók tesi után tusolni, mert úr isten, meglátja a haverja a lógóját, és akkor bizony összedől a világ és az milyen megalázó. Ezek után sztem nem is kell nagyon több indok az egész vizsgálat-ellenes cirkusz képtelenségére. Egyszerűen agyatlanok, nem tudok mást mondani. ha nekik jobban tetszik végig ülni a napot leizzadva, tök büdösen, hát tegyék, biztos nagyon izgalmas. Érdekes, hogy az én időmben igenis mindenki tusolt, merthogy ez a természetes. Csak sajnos a mai tizenévesek annyira túlzásba viszik már ezt a fene nagy érzékenységüket, és hogy persze nekik mindenhez joguk van, hogy ez már minősíthetetlen. A mi időnkben kérlek szépen, a tesi tanár bejött az öltözőbe óra után, és ellenőrizte h tusolunk-e, ugyanis egyszerűen kötelező volt, na meg egy magára kicsit is igényes embernek ez alap. ha valaki nem volt hajlandó (100-ból 1 kb), azt meg lehordta a sárga földig, és legközelebb már az is tusolt.
Na kérem, ilyen egyszerű ez. És persze nálunk olyanról se hallottam, hogy vki cirkuszolt volna, mert orvosi vizsgálat volt, és jaj mennyire meg lett alázva, mert le kellett vetkőzni. Komolyan, egyszerűen hihetetlen ez az egész hozzáállás.
Javaslom, nézd meg a youtuben azt a kis bemutató filmecskét, ahol a doki egy öltözőben mutatja meg egy srácon, hogyan kell a herezacskót vizsgálni, hogy maguk is el tudják időnként végezni. Ott miért nem akadt ki a többi 30 srác, hogy jaj mi lesz, nincs rajta ruha és meglátják a többiek? Ez valami speckó magyar betegség? vagy mi?
Most megint ki lehet forgatni minden mondatot, és megint lehet jönni azzal, h kamuzok itt össze-vissza mert az nekem olyan jó, de azért legyünk már kicsit észnél!
Bocs azt a videot láttam,mert megy ez a sorozat a tv-ben is,de amit írsz az hül yeség,ott a srác maga vállalkozott a vizsgálatra,sőt abba az orvos sorozatba,maguk vállalkoznak az emberek a vizsgálatokra és maguk dönthetnek hogy minden láthat a néző,vagy éppenséggel kitakarják a felvételt.
Más ahol magad vállalkozol vizsgálatra hogy rajtad mutassák be a társaknak és más amit te hoztál fel példának.Más egy sport egyesület és más egy iskolai közösség.Sport egyesületbe szinte mindenki haver,iskolába nem.De sport egyesületbe,diákoknál sem szokták a vizsgálatot egymás előtt csinálni,de amit láttál az egy műsor,ott ezt maguk vállalták be és ez más helyzet.Nem lehet a kettőt összehasonlítani.
Tusolás téma,ott az bibi,hogy sok helyen nincsenek zuhanyzok sem,vagy nem működnek éppenséggel és van hogy nem is adnak rá időt,előbb ezt kellene megoldani és utána lehetne az iskola rendbe behozni a zuhanyzást.
Induljunk ki abból hogy volt télen iskola,ovi amit be kellett zárni,mert fűtésre sem volt pénz és városi iskolák voltak.Sajnos anyagilag sok gond van,előbb ezeket kellene megoldani.
Véletlenül se arról a sorozatról beszéltem, de nyilván jobban tudsz mindent. Ez egy fiú tornaöltözőben történik, de tudom, melyikre gondolsz, viszont egyikkel sincs gond sztem.
Ahogyan már említettem, egyneműek közt vannak, a mienk akkoriban még le is cseszte az egyik osztálytársat, amiért leborotválta, és igen, jól gondolod, lehet így is nézni, hogy "rajta példálózott", de nem értem, mi ebben a gond. Csak elrettentő példaként szánta, hogy aztán kipattogzik a bőr és stb.
De mindig elkanyarodunk valami extra nagy hülyeség felé, és még mindig ott tartunk, hogy tehát egy diák se hal bele abba, ha évente 5 percet meztelenül áll és megvizsgálják. Ezt a fokozott szorongást pedig sztem kezelni kellene már sokaknál, és tudom, hogy lehetne így meg úgy, hogy csak ennél és annál a vizsgálatnál ezt levenni aztán amazt levenni, de értsd meg, hogy nincs idő cicázni, amikor ott van sokszor 6 osztály beosztva egy délelőttre. Levetkőzik,. aztán bemegy, és lezavarnak minden vizsgálatot. Most lehet ezt szidni, hogy milyen bunkóság, és a vérnyomásméréshez meg a szemvizsgálathoz miért kell vetkőzni, de úgyse fogod megérteni. Elég nehézkes és időhúzó, ha pl van egy szemészet, utána asztalra felfekvéshez megint vetkőzés, aztán felöltözés mert ugye szted vérnyomásméréshez minek, aztán utána megint vetkőzés a nemi szervek vizsgálatához és stb stb. Na nem, aztán 2 hétig ott lenne az évfolyam, ha ennyit tökölnénk mindenkivel. Gondolj csak kicsit bele logikusan, nem egyszerűbb és gyorsabb, ha levetkőznek, és lezavarnak egyszerre minden vizsgálatot? Nehogy már könyörögni kelljen .... Tényleg nem értem az ilyen embereket.
Ha,ha én téged nem értelek:
Általában az alap vizsgálatokkal kezdenek az orvosok,ahova lazábbra vetkőzve(nadrág,poló),vagy alsóneműbe megy be az illető,aki szégyenlősebb és csaj azokon ott van még a poló alsóneműre vetkőzés esetén is,megy a magasság,súly,vérnyomás,lúdtalp tehát ezekkel kezdenek és utána gerinc vizsgálatkor,vagy stetoszkopos vizsgálatnál kell a felsőt levetni,addig nem.
Hiába menne be ahogy te jónak tartanád 10 gyerek egyszerre az orvos eggyel tud foglalkozni egyszerre,tehát egy bemegy a másik várakozik kicsit odébb.Normál,nem elmaradott helyen ez így megy.
Ha az orvos példálozni akar akkor példálozon magán vizsgálatnál.
Nagyon okos vagy ezzel az állandó haha-zásoddal, de fárasztó már.
"Hiába menne be ahogy te jónak tartanád 10 gyerek egyszerre az orvos eggyel tud foglalkozni egyszerre,"
én is erről beszélek. többszáz gyereknél nincs idő egyesével mindegyik kis lelkecskéjével is foglalkozni. ahogy írtad, kint levetkőznek, bejönnek 10-en, és 5 perc alatt megvan minden vizsgálat egyben. majd gondolod, egyesével fogok ott könyörögni, hogy tán ha netán méltóztatna levenni a ruháját, hogy meg tudjam vizsgálni? Azért gondolkodjunk már ... A nagy frászt ... bejönnek 10-en, és sitty-sutty, minden megvan 10 perc alatt a 10 gyerekre vetítve és jöhet a következő brigád. Nyilván az ilyeneket, hogy testsúly és szem és vérnyomás, a nővérke szokta végezni, na de hidd el, ő is látott már épp elég ruhátlan testet ahhoz, hogy nem fog sikítófrászt kapni, ha a mérlegre áll előtte egy ruhátlan gyerek.
Te tényleg nem akarsz érteni hogy miről dumálok.
Egy méreg van és egy magasság mérő,a nővér vagy asszisztens is csak egy gyerekkel tud folalkozni,nem tud egyszerre 10 gyereket lemérni sem magasságra,sem súlyra ,egyszerre nem tud 10 gyereket olvastatni stb.Tehát attól hogy ott áll 10 másik nem fog gyorsabban menni a vizsgálat.Akár orvos,akár nővér,ápoló van ott az csak egy gyerekkel tud foglalkozni.
és írtam nem egyszerre több 100 gyereket zavarnak le,hanem egy nap van hogy egy vagy hogy két osztályt kapnak meg.
Sőt van hogy két részletben megy a vizsgálat,erről is olvastam,van ahol az egyik nap lezajlik a vizsgálatok többség,alap vizsgálatok,súly,vérnyomás,magasság,hallás,látás,gerinc és másnap mennek fogorvoshoz,vagy más vizsgálatra,oltást kapnak másnap például.De az is ritka hogy 10 gyereket hívnának be egyszerre eleve nem túl nagy a rendelő,el sem férnének normálisan.
Alsóneműbe meg lehet jeleni az orvos,ápoló előtt,de vizsgálatkor ott más diáknak nincs keresni valója itt erről van szó.
Csak te írsz ennyire sok számot,hogy 300 diák vizsgálata egy nap,meg 10-sével vizsgálni,ez elvétve van,ahol több diák ment be ott is 3-om ment be és nem több száz diákot zavartak le egy nap alatt.
Ezeket a csoportos vizsgálatokat csak te szeretnéd,csak a te vágyálmod!
Ja amúgy az orvos kap időt akár még több napot is a gyerekekre,és pénzt is.
Ahogy más ember nem hibázhat munkája során és tapintatosnak kell lennie,úgy ez az orvosra is vonatkozik(tudod tanították őket is az embereket megillető jogokra vizsgálatoknál).
miért lenne az én vágyam? nekem az miért jó szted? hihetetlen, milyen emberek vannak ...
"Alsóneműbe meg lehet jeleni az orvos,ápoló előtt,de vizsgálatkor ott más diáknak nincs keresni valója itt erről van szó. "
Ja értem, és akkor ha torna óra után tusolnak, akkor is szigorúan mindenki egyesével menjen be, a többi addig kint várjon a folyosón, aztán majd meglesznek 2-3 óra alatt. Kb ehhez tudnám hasonlítani. Szted ez így akkor tényleg reálisan megvalósítható? csak hogy értsd miről beszélek ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!