Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?
Hogy ne menjen feledésbe a topic, és a bűncselekmény amiről szól.
Egy újabb gyalázatos eset került napvilágra:
Az oldalon persze megjelentek a bér kommentelők, akik szerint ez kamu.
Hozzáteszem, minket is levetkőztettek meztelenre iskolába, akaratunk ellenére, és "vizsgálgattak" minket pucéron egymás előtt.
Hű ez a topic nagyon sok rossz emléket idéz fel bennem.
Én teljes mértékig felháborítónak tartom a meztelenre vetkőztetést, diákok jogainak a semmibe vételét, szerintem az egész rendszer rossz úgy, ahogy van, a meztelenség és az e módon történő vizsgálatról most nem fejteném ki tovább a véleményemet, mert nagyon-nagyon hosszú lenne.
Viszont az én "élményeimet" és következményeit megosztanám Veletek...
Nálunk szerencsére nem volt szó levetkőzésről, bugyi+melltartónál megállt a dolog, viszont az egész vizsgálat menete felháborított. Én sajnos kiskoromban nagyon duci kislány voltam, számos oka volt, anyagcsere probléma, genetika és egészségtelen étkezés. Ugyebár az orvosi vizsgálat része a súlymérés-vérnyomásmérés. No mármost ez nálunk (gondolom máshol is) az egész osztály előtt történt, tehát mindenki egyenként felállt a mérlegre és a védőnő hangosan diktálta a mért súlyt a másik védőnőnek. Amikor rám került a sor sajnos mindig igen magas számot mutatott a mérleg, amit az egész osztály hallhatott, és a védőnők elszörnyülködő, lealázó stílusú hozzászólásai és megjegyzései mellett még napokig-hetekig "élvezhettem" osztálytársaim csúfolódásait. Én voltam a kövér disznó, a hájgép, a zsírtömlő stb.
SÚlymérés után vérnyomásmérés. Mivel túlsúlyos voltam, sajnos természetes volt, hogy magas a vérnyomásom, de az idegesség, a sírás küszöbén méginkább vert a szívem, így megmérve szintén hüledező védőnői visszhang következett olyan hozzászólásokkal tarkítva, hogy "Nah látjátok gyerekek, ezért nem szabad ennyit zabálni, mert így jártok mint Ő. Hát ez meg hogy lehet?! Ha így folytatod,nemcsakhogy ilyen kövér maradsz, hanem bekrepálsz nagyon hamar." erre a védőnők összenevettek, mintha olyan vicceset mondtak volna és az egész osztály szintén nevetett. Lehet hogy ez így olvasva nem tűnik annyira durvának, mint amit itt sokan leírtak nemi szervek vizsgálatok kapcsán (ami szerencsére nálunk nem volt), de 7-8-10 éves korban ez évente átélni nagyon-nagyon rossz volt. Azt eredményezte, hogy rendkívül visszahúzódó és gátlásos lettem. Bár már 20 éven felül vagyok, most is kristály tisztán emlékszem az egészre és a mai napig rettegek orvoshoz járni, bár már teljesen egészséges vagyok, de tizenéves koromban 2-szer küzdöttem meg az anorexiával...
Az a gond az egésszel,hogy az orvosnak fel van tünteve hogy milyen vizsgálatokat végezhet el,és ott a nemiszervek vizsgálata is szerepel,viszont az sem az orvosnak,sem a gyerekeknek,sem a szülőknek nincs feltüntetve,elmondva,hogy igen az orvos elvégezheti a vizsgálatot,DE csak ha te BELEEGYEZEL,tehát megtagadhatod,nem kötelező.És itt van a nagy baj.
De mint írtam jó lenne ha végre tennének ezügyben lépéseket és jó lenne ha a felnőtteket is védené valami,meg lenne szabava hogy meddig mehet el az üzemorvos,engem idegesít hogy semmi köze hogy voltál e éves nőgyógyászati szűrésen.Azon háborodtam fel hogy egy tanárnő fiatal 23-24 éves azt hiszem írt arról hogy csak azért hogy taníthasson nőgyógyászati papírt is akartak kérni,ezek alapján a férfiaktól mért nem kérnek hasonló vizsgálatot.Hol az egyenjógúság?A gyerekek tanításához mi szükség,vagy katonáknál,rendőrőknél,mert annak jelentkezel mi szükség a főiskolához urológiai,nőgyógyászati vizsgálatra,nem szexiparban fogsz dolgozni.És még lehetne sorolni.Szerintem kellene egy határt szabani.
igen, de ez sztem nem azt jelzi, hogy rossz az orvosi vizsgálat és persze szerintük szükségtelen, hanem hogy egyre nyápicabb a fiatalság, és már attól is pánikrohamot kapnak jóformán, ha a doktorbácsi azt mondja, tolják le a gatyájukat. Szóval igazad van, valami nagyon nincs itt rendben, de nem hiszem, hogy a vizsgálatok szükségességénél kéne keresni a probléma okát. Viszont a topicot valóban nem szabad hagyni meghalni, mivel HAJMERESZTŐ és egyre hajmeresztőbb hozzáállásokat hallok, és érdekes, hogy úgy tűnik, van pár felnőtt is, aki adja alájuk a lovat vagy csak pár diák játssza itt el a felnőttet, ezt nem tudom.
Mindenesetre legalább 25 topicban megy párhuzamosan a hiszti arról, hogy jaj mi lesz ha le kell vennem a nacimat, és egyszerűen elhinni se akarom. Tényleg itt tartanánk? Bár feltettem a kérdést másik topicban, hogy ezek szerint pl edzések után se tusolni se átöltözni nem szoktak, hiszen ott is elképzelhető, hogy 20 másik társuk látná akkor meztelenül .... Választ nem kaptam, de lehet h jobb ha nem is tudom, mert van egy tippem.
Arról kéne végre egy topic, hogy miért is tartanak ettől ennyire a mai fiatalok!! Esküszöm, ha még egy ilyet látok, nyitok egyet ...
elolvastam a belinkelt történetet is, de azt nem értem, hol van ebben a bűncselekmény?
én megértem, hogy az illetőnek kellemetlen volt, sőt elég tapintatlannak tartom az ilyen orvost, na de ha egyszer 8-10-esével mennek be a diákok, hiszen másként sose végeznének, hát bizony ismerjük be, megeshetnek ilyen bakik, nem lehet minden részletre figyelni. Nálunk anno fordítva volt hasonló, hogy 2 lány egy meztelen fiút látott meg, na de mégse lett hiszti és mégse lett "bűncselekmény" ... az ész megáll tényleg.
Kíváncsi lennék azért ennek a dolognak a végkifejletére, ha vki tudja, írja már le, mert nagyon érdekelne, vajon pontosan a Btk. melyik § bűncselekményét valósította ezzel meg a doki. "véletlenül meztelenül láthatás" bűntette amiért 10 év jár vagy mit?
"Hozzáteszem, minket is levetkőztettek meztelenre iskolába, akaratunk ellenére, és "vizsgálgattak" minket pucéron egymás előtt."
Jó, de azt vesézd inkább ki, hogy ezzel mi a probléma egy olyan nagy közösség esetén, mint egy iskola? nyilván nem mehetnek el hetek azzal, hogy egyesével behívogatnak mindenkit.
A vizsgálathoz nem kellenek hetek,le lehet kulturált módon is gyorsan zavarni,sok helyen meg oldották.
Ha annyira nem lenne a meztelen vizsgálatokkal baj ahogy te látod és nem zavarná az illetőket,akkor nem lenne tele az internet azzal a kérdéssel hogy orvosi vizsgálat....,még felnőttek is kérdezgetnek.
Ha szerinted meg normális akkor ott a lehetőség előtted.Üzemdokinál 25 ember van kiírva és helyben van vérvétel és 5 perc alatt meg vannak beszélgetéssel.Suliba szintén van 20-23 gyerek,és ott mivel nem volt trécselés gyorsabban ment,pedig egyesével mentünk középsuliba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!