Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?
Szerintem igenis kiábrándító, hogy ilyeneket meg lehet tenni a diákokkal. A diákokkal, akik nincsenek (még nem is lehetnek) tisztában a jogaikkal. Mert igenis bárkinek bármilyen vizsgálatot joga van megtagadni. Az a szomorú, hogy ezt az egész elhallgatást azért csinálják az iskolaorvosok/védőnők, mert úgy gondolják, hogy a diák nem képes felmérni a vizsgálat fontosságát. Márpedig de! És mi van, ha valaki akkor sem kér a vizsgálatból, ha valami baja van? Ha egy épeszű fiatalról beszélünk akkor fel sem merül, hogy pereskedni akarna, ha az elutasított vizsgálat miatt nem derülne ki valamilyen betegsége időben. Lehet lepontozni, de szerintem akkor is mindenkinek a saját döntése orvoshoz menni, akár az a tét, hogy kiderül-e a betegsége, akár nem...
Hallottatok már arról, hogy amit nem tudunk az nem is fáj?
Mert én nem mondanám ezt egy kifejezetten gyerekes hozzáállásnak.
Ez nem agyalás,ez igazság,nem hinném hogy normális hogy iskolában meztelenül vizslassanak bárkit is iskolai orvosi vizsgálat címén.
Ha bárki is végig olvassa 90%-ék ahol van fityma és here vizsgálat,az nem is vizsgálat,hiszen az hogy magadnak húzd hátra a fitymád és emeld meg a heréd az nem vizsgálat,az semmi.Ha szakorvoshoz mész az eleve áttapintja a heréket.Az hogy húzd hátra az nem vizsgálat,sok helyen meg semmilyen here megemelést nem végeztetnek velük.Szakorvosnál csak az orvos van a vizsgálóba a vizsgálat alatt és csak alul vetkőzöl és nem hiába szakodott erre.
Ezen az alapon akkor a lányoknál is lehetnek kifogást találni hogy mért is nézegesse őket az orvos,ott lenne felháborodás ha oda meg férfi orvos hívnánk kis kamaszokhoz és közölnék vegyél le mindent és húzd magadnak szét a nemiszerved,lehet az sem tudná mit akarnak tőle.
Nem normális az egész eljárás.
Nincs rá adat ami arról szólna hogy mennyi gyereket szűrtek ki.Akiket én ismerek és részt vettek a suliban ezen a vizsgálaton egyrészt ki akadtak és utálattal beszélnek róla,másrészt senkinél nem volt semmi,de kerülik nagy ívben az orvost.
Még szülni sem meztelenül mennek el a nők,innen induljunk ki.Attól hogy diák még valaki emberként kell vele bánni.
931/933 tökéletesen igazad van
És nem erre izgulnak fel akik a topikra írnak kedves 61%-os!
Ezernyi kérdés van még ma is fiúknál,lányoknál sőt még akik munkaalkalmassági vizsgára mennek felnőtt fejjel hogy milyen vizsgálat lesz,meddig kell levetkőzni,egyenként megy a vizsgálat.Tele van egy csomó ilyen kérdéssel.A lányoknál ha olvasgatnál akkor látnád ott még a melltartót sem szeretnék levenni az orvos előtt és felnőtt hozzászóló is volt ugyanezen a véleményen.
Senki nem jár szívesen orvoshoz,senki nem is vetkőzik szívesen és bar omira nem mindegy hogy meddig is kell vetkőzni és hogyan áll hozzád az orvos,milyen vizsgálatokat végez,van e diszkréció.
Az emberi test dumát hagyjuk,senki nem azt mondta hogy ronda lenne a test,bár van ami valóban nem szép látvány,de mindenkinek joga van hogy eldöntse ki előtt szégyenlős és mennyire.
Orvos vagy nem,nem helyén való hogy meztelenül akarjon bárkit is nézegetni,mert neki úgy kényelmes.Az üzemorvosunk minden évben csinál vérvételt és akár férfiről akár nőről legyen szó,meghallgatja felül az illetőt az éves vizsgálaton,majd fel is lehet felül öltözni és úgy veszi csak le a vért,nem azt csinálja hogy egy mellben ücsörögjön a női dolgozó és úgy veszi le a vérét.Csak akkor kell felül levetkőzni amikor a vizsgálat azt megköveteli és utána lehet is vissza vetkőzni.
És a látást is megvizsgálja,meg a nyaki nyirokcsomót de nem kell hozzá vetkőzni.:-)
Nudisták is ezernyi meztelen testet láttak még sem vetkőznék le előtte.Orvosnál is amennyire az adott vizsgálat megköveteli és kész.
És 90%-ék így van ha a vizsgálat nem követeli meg a vetkőzést akkor nem szeretne senki vetkőzni.Ha a vizsgálathoz nem kell a beteghez hozzáérni akkor jobb szeretjük hogy ne érjen hozzánk senki.
De mondom az orvos hozzáállásán és diszkrécióján sok múlik és amint írtam amit itt szűrővizsgálatnak mondanak az n em vizsgálat,magadnak hátrahúzni egyszer nem vizsgálat,a herét megemelni ami sok helyen nincs az is 0.Ez nem vizsgálat,ezt az 5 éves is megcsinálja magának.:-)Ehhez nem kell orvosnak lenni.
NÉzd előtted ott a lehetőség hogy elvégeztesd magadon a vizsgálatot akár tucat ember előtt is és sima torokfájásnál is meztelenül álljál az orvos előtt ha neked ez olyan normális,de másnak meg nem az.
47%-ossal vigyázni kell mert hol férfi,hol nő,mindig más az illető.
Egy diák sem fog pereskedni és nem is pereskedett egy orvossal sem mert nem vett észre valamit.
Pont mint írtam a sima iskolaorvos nem biztos hogy észrevennél a fitymaszűkületet mert az nem vizsgálat hogy magadnak húzd hátra,meg emeld meg a fitymád.Több srác leírta hogy amikor elkezdtek kamaszodni és fejlődni akkor mereven lett a fityma hátrahúzásával bajuk ezt nem fogja az iskola orvos észrevenni.A here megemelésével sem fogják észrevenni ha a herén belül valami csomó van,mert azt szakorvos szokta áttapintani jó alaposan.Ez nem vizsgálat amit az iskolákban végeznek,ez nem rendes szűrés.
Ahogy a nők a lány gyereküket sem engedik akárki kezében ha intim területről van szó és remélhetőleg beszélgetnek és együtt keresnek orvost,úgy fiúnál sem mindegy kinek a kezébe kerül és az mennyire is diszkrét.Kérdésekkel is sok mindent meg lehet tudni.
Sőt valamit csak akkor lehet megtudni ha a gyerek elmondja őszintén,de ha valaki ciki helyzetbe hozza,leégetni és tök idegen akkor nem fog a gyerek beszélni!
ha hiszitek ha nem, tudok olyat aki pontosan emiatt pereskedik ... szal ennyi. lehet magyarázkodni. merthogy így meg úgy, lényeg h aztán csak 30 éves korára derült ki igazából nincs mit tenni és el van cseszve kb minden neki, na aztán már vagy 4 éve megy a pere az orvossal és nem sokra jut ...
Úgyhogy nagy a hőzöngés mindig, csak a következményekbe senki se gondol bele, hogy azért tán tétje is van annak a vizsgálatnak, sőt jogi vonzatai is!!!
félreértetted, amúgy meg egyetértek, látod ezen szenvednek itt h jaj mi lesz, meglátta az osztálytársam a kukimat most vége a világnak, de én speciel nem erről írtam.
én olyan esetről tudok amikor azért pereli az illető az iskolaorvost mert nem nézte meg neki azaz nem vette észre neki időben amit kellett volna és most meg már nem igen lehet korrigálni. na ennyi. a többi stimm, de hát látod mennyit képesek egyesek rugózni a semmin is. a mi időnkben bementünk, letoltunk azt annyi, a kutyának nem jutott eszébe h jaj most mi lesz végem van mert meglátták a többiek ... szal nemtom hova halad ez a világ, de elég rossz az irány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!