Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?
látom, ide teljesen hiábavalóak az észérvek .... egyszerűen hihetetlen na.
teljesen mindegy, mit ír az ember, jönnek ugyan azok a körök, azaz hogy mert nem vagyunk éllatok meg hogy a kolléga és mert a tusolás nem ugyanaz és stb.
Ráadásul meg is hazudtolnak itt most már, ugyanis konkrétan ismerek olyan embert aki a 30-as éveiben van és igenis jelenleg pereskedik, amiért az iskolaorvos nem vett észre vmit anno gimis korában a kukacánál.
És akkor a tinik legnagyobb problémája éveken keresztül, hogy jaj mi lesz, végem lesz, meglátja a Józsi a kukacom. Komolyan emberek, egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen létezik. Ilyenkor mindig felvetődik bennem a kérdés, hogy tényleg jól tettük a katonaság megszüntetését? Ott nem lenne ilyen kérdés, mert 500 ember előtt egy nagy teremben ruha le, be a zsákba és kész, ennyi, vár egész nap egy szál semmiben a vizsgálatra, majd megkapja a katonai ruhákat, az utcai meg irány haza. Ennyi.
Komolyan mondom, őszintén irigylem a mai fiatalságot, hogy ez a legnagyobb gondjuk!!!!
Helló !
"Ráadásul meg is hazudtolnak itt most már, ugyanis konkrétan ismerek olyan embert aki a 30-as éveiben van és igenis jelenleg pereskedik, amiért az iskolaorvos nem vett észre vmit anno gimis korában a kukacánál. "
Erről írnál valami részletesebbet, hogy milyen rendellenessé volt ez ? Komolyan érdekel.
Fogalmam sincs ... gondolod nekem elmondja? Nyilván szégyenli kellően a dolgot ahhoz, h erről még beszéljen is. Én csak a tényt tudom, azaz h pereskedik.
No de ez lenne az összes ellenérv? Én meg komolyan arra lennék kíváncsi, h a fentiekben már felsorolt, örökös álérveken kvül, valaki tud-e valódi észérveket is hozni, mert tényleg az van, h 5 éve ugyan azokat a köröket futjuk le, és egy szál értelmes érvet nem láttam még. Ami lenne, arra sosincs reakció (mondjuk hogy jogilag 18 év alatt a helyzet hogy is néz ki a felelősség terén és egyebek ...).
Jaj istenem,a katonaság alatt sem egyszerre 500 ember állt ruha nélkül,ott is volt ahol egyáltalán nem nézték meg az intim részeket,ott is csak hátra kellett húznia fitymát,ez nem vizsgálat,a vizsgálat az hogy áttapintják a testet alaposan.Az én ismerettségembe csak egy helyen kellett boxert levenni és 5 ösével mentek kb be egy bement,a másik az ajtónál állt.
Igen kevesen pereskedhetnek szerintem.Nem hinném az lenne a jellemzőbb.Az emberek és emberkék meg igen is legyenek tudatában abban hogy mondhatnak nemet,ha a vizsgálat,a körülmény nem felel meg,sőt tudják hogy akár saját orvoshoz is elmehetnek ha úgy látják jónak.
Én sem akárkihez megyek.Ahogy a felnőttek többsége is megválogatja kihez mivel megy oda.Nem hiába virágzik a magán praxis.:-)
Nem állatok,nem őslakok vagyunk!
És a katonaság semmire sem volt jó,ha valami háború lett volna nem tudták volna megvédeni a hazát mert nem volt normális kiképzés,nem volt munició a fegyverekhez az emberek meg több évnyi munkától,fizetésből estek el és a szülők zsebe bánta ezt hiszen a kaja kevés és rossz volt,és a szülőknek kellett támogatni.Volt ahol még víz sem működött megfelelően alig tudtak tisztálkodni.
Ez a legtöbb választ kapott kérdés a gyakorin, az tuti.
Kérdésedre nem tudok konkrét választ adni, csak tapasztalatot írni.Általánosban 5-en mentünk be, vetkőzni kellett bugyira. A vizsgálat elfüggönyözött részen volt, várni közösen kellett. Nyilván nem bámultuk egymás s ggét. Kellemetlen volt kicsit, de nem haltunk bele. Gimiben egyedül voltunk.
Igazából nem sok értelmét látom az ilyen vizsgálatoknak.Rendben, hogy sokaknak nincs lehetőségük orvoshoz menni meg akad, akire nem figyelnek a szülei, de a legtöbb esetben ezek a vizsgálatok nem túl alaposak, mintha marhákat oltanának, nálunk legalábbis ilyen gyors és színvonalas volt. A háziorvosom végezte egyébként, férfi. Mivel már 12 éves koromban tisztában voltam azzal, hogy ez itt egy orvos és vizsgál és gyógyít, nem pedig perverzen bámulja a mellem, nem volt különösebben ciki. Mondom, kellemetlen az volt, hogy bugyiban kellett várni a sorunkra. Akkoriban már láttam a Schindler listáját, na kb.arra asszociáltam,'mint a meztelen nők a marhavagonnál.
de bárki megnézte már az Eü tv-t? vagy ha azt nem, akkor a BNO-törzset? Bizony vannak ott iskola-alkalmassági és hasonló vizsgálatok, amelyeknek pont az a lényege h tetőtől talpig, mindent nézzenek meg, tök mindegy, hogy most az egy bőrbetegség vagy éppen nemi éretlenség vagy fitymaszűkület, a lényeg, hogy egy általános szűrővizsgálat. Amin ki kell buknia az ilyen problémáknak. És ha nem, akkor bizony az az orvos ill. az iskola felelőssége. Ne vicceljünk már, még hogy a Schindler listája ... azért ne essünk túlzásokba, jó hogy nem a gázkamrákhoz hasonlítod.
Én azóta ezt az álkabaért meséltem több külföldi fiatalnak is, és nagyjából szakadtak a nevetéstől, de nem azért, mert furcsállták a vizsgálatot, hanem mert nem akarták elhinni, hogy ilyen fokú szégyenlősség létezhet a világon. És lám ... létezik.
Tényleg ennyi választ sztem egyetlen másik kérdés se kapott, ez annyira jól jelzi a magyarok nyusziságát és prűdségét, komolyan mintha eljönne a vég azzal, hogy a saját osztálytársa meglátja meztelenül. Én továbbra is csak gratulálni tudok, így tovább!
73%-os!
Ne hallgass a 48%-os válaszolóra,mert mindenhol másnak adja ki magát és hazudozik!
Pont,hogy ha megnêzed külföldet ott orvosi vizsgálathoz a betegek\vizsgálatra menő emberek köppenyt kapnak,egyesével mennek be,ott erre nagyon ügyelnek,ott ha elmész nőgyógyászhoz pl-ul. akkor is köppeny vagy lepel van rád terítve,amikor aznágyon elhelyezkedsz ,hogy csak az a testrész legyen szabad majd amit vizsgálni fognak és csak amikor elkezdik a vizsgalatot akkor legyen szabad!
Külföldön pont hogy nagyon ügyelnek erre!!!!
És teljesen igazad van emberek vagyunk,nem állatok!
Jó volt a hasonlatod!
A gyerek is ember,ha felnőtt erre nem hajlandó,sőt felháborodik,és ha orvos magával szemben ezt méltatlanak találná akkor ideje elgondolkodni hogy ez nem helyénvaló!
Az a baj,hogy a szülők dolga lett volna tenni ez ellen,de aki ezt megtapasztalta és már felnőtt lehetőleg ha gyereke lesz álljon ki a gyerek melletz,hogy őt emberként kezeljêk majd,legyen tisztában azzal hogy dönthet,hogy változtathat.
Nyugaton sem igaz,hogy nem lennének szégyenlősek.
Ott sem mindenki zuhanyozik le edzést után,van hogy se idő,se zuhanyzó nincs ott sem ha diákokat vesszük alapul hehehe
Nyugat sem csupa gazdagság,színvonal ...
És pont ha ott birka módjára,csoprtosan mennênek a vizsgálatok komoly visszhang lenne.
Meg lehet nézni a nyugati kórházakat,a köpenybe vizsgálást stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!