Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
 961/1151 anonim ***** válasza:
100%

Én is azokkal (a többséggel) értek egyet, hogy csak a legszükségesebb vizsgálatokat végezzék (ha már van ilyen), annyira kelljen csak levetkőzni, amennyire muszáj, és semmiképpen ne csoportosan!!!

Szerencsére a gimnáziumban nálunk (80-as években) nem volt ilyen. Általánosban volt, 7. osztályban, és az a hír járta előtte, hogy teljesen le kell majd vetkőzni és a nemi szervet is megnézik. Olyan rosszul lettem a gondolattól, hogy egyszerűen nem mentem el. Aztán valaki mégis rám akadt az utcán a rendelő közelében, rábeszéltek, így 20 perccel a többiek előtt mentem be, így megúsztam a csoportos vizsgálatot, és a doktornő (fiatal nő volt) megígérte, hogy idén nem nézi az intim testrészeket. A többi fiú is izgulhatott emiatt, mert amikor kijöttem, megkérdezték, van-e fütyivizsgálat, mondtam, hogy nincs, és láttam rajtuk, hogy ők is megkönnyebbültek.

Egy megjegyzés a fentebbi hozzászólónak: én is voltam katonaságnál, igen, ott is le kellett vetkőzni a bevonulásnál, sok ember előtt, civil ruha be a zsákba, vizsgálat, kérdések, végig egy hosszú folyosón, sorban álltunk, meztelenül, zuhanyozás, aztán megkaptuk a katonai ruhát. Úgy is éreztem magam, mintha koncentrációs táborban lennék. Nem kívánom senkinek azt a napot...

DE!!! Azért van különbség. Egy: már idősebbek voltunk kicsit, nem érzékeny lelkű és szégyenlős tinik. Kettő: ott nagyrészt idegenek voltak, nem osztálytársak, falubeliek. Ők meg úgysem emlékeztek arra, kinek milyen volt, vagy mit mondott a doki. Épp elég volt mindenkinek a maga baja.

Másrészt, mint többen is elmondták, nem csak az egyedül a baj, hogy az osztálytársak meglátnak valakit meztelenül. Ez a probléma egyik része. A másik dolog az, hogy nem tartozik másra, amit közöl az orvos. Például a kamasz fiúról kiderül a vizsgálaton, hogy fitymaszűkülete van. Ezt hallja a bent lévő másik 3-4 osztálytárs. 1 óra múlva már az összes fiú tudja, és amilyenek a kamaszok, még cikizik is miatta. 2 óra múlva már az egész osztály tudja, a lányok is. Másnapra az egész iskola, 2 nap múlva az egész falu. Ez így szokott lenni. Én is hallottam falubeli lányokról rebesgetni hasonló intim dolgokat, amik ilyen csoportos iskolai vizsgálatokon derültek ki.

Van, aki bele is betegszik a szégyenbe. Zárkózott lesz, és emberkerülő. Kihat az egész személyiségfejlődésére. Hogy kerüljön mások szeme elé ezek után? Az ember legszívesebben elbujdosna ilyenkor.

Tehát, nem az a legnagyobb tragédia, ha Józsi meglátja a kukacom. Az viszont, ha valami baja van a kukacomnak, az nem tartozik Józsira. Főleg nem azokra, akik utána

Józsitól megtudják. Maximum rám, meg az orvosra. És ez a jog sérül sok esetben, de nagyon.

2015. ápr. 10. 10:48
 962/1151 anonim ***** válasza:
67%

Nekem van egy olyan érzésem, hogy ezt a kéRdést valami pedofil, beteg ember nyitotta meg, akinek élvezet ez, hogy a kisfiuk kukivizsgàlatàrol irkàl màr évek ota.

Ti nem veszitek észre, hogy ez màr nagyon gàZ, amit csinàltok???Egy egyszerü rutinvizsgàlatrol van szo, ti meg ezt taglaljàtok éverk ota.és olyan kérdések vannak belinkelve "bizonyitékként", ahol a kérdezönek ällitolag az orvos kiverte a többiek elött, meg làynok fiuk együtt lettek megvizsgàlva, meg hasonlo agyatlansàgok, kamu kérdések.Nem tudom, hogy ki tüzeli ezt a témàt, és miéRt, de remélem, hogy néha néha az adminok is idenéznek, és làTjàk, hogy mi megy itt, mert nekem màr kezd rossz érzésem lenni ezzel a kéRdéssel kapcsolatban.

2015. ápr. 10. 11:26
 963/1151 anonim ***** válasza:
51%

"Egy megjegyzés a fentebbi hozzászólónak: én is voltam katonaságnál, igen, ott is le kellett vetkőzni a bevonulásnál, sok ember előtt, civil ruha be a zsákba, vizsgálat, kérdések, végig egy hosszú folyosón, sorban álltunk, meztelenül, zuhanyozás, aztán megkaptuk a katonai ruhát. Úgy is éreztem magam, mintha koncentrációs táborban lennék. Nem kívánom senkinek azt a napot"

Hàt te is egy szerencsétlen, életképtelen egyed lehetsz.a katonasàgnàl ezen picsogsz, hogy jajj,meztelenül kellett àllni màsok elött, most mi lesz??? Tudod te azt, hogy miket kellett régen és kell még napjainkban is a katonàknak làtni, amikor bevetéS van?Mikor halomra lövik egymàst, meg a tàRsaikat, mikor lerohannak falvakat, meg kivéGzéseket, stb??és neked ez a legnagyobb bajod, hogy meglàtjàk a kis pelyhes kukikàdat.....esküszöm besz.rok.Ilyen szerencsétlen ne menjen katonànak!!!!!!

2015. ápr. 10. 11:30
 964/1151 anonim ***** válasza:
67%
Ezért tart itt ez a vilàg, ahol, mert a pasiknak jobb dolga sincs annàl, minthogy ezen ràgodni éveken keresztül, hogy ki làtta a f..szukat!!!A mai vilàg férfiai nem is nevezhetök férfiaknak, egy nyàmnyila, szerencsétlen, besz.ri, hülye bagàzs, festett hajjal, meg borotvàlt honaljjal meg kukival, meg rozsaszin felsövel.hova lettek az IGAZI féRfiak?????:-((( Ha én férfi lennék, elözö, és Jozsi arrol beszélne valakivel, hogy az én kukimon mit talàltak, akkor odamennék és belevernék egyet a fejébe, a kukimat meg a szàjàba nyomnàm, és akkor lehet, hogy legközelebb nem jutna eszébe ezt elemezgetni!!
2015. ápr. 10. 11:35
 965/1151 anonim ***** válasza:
79%

Utolsónak:

Amit leírtam, mi köze van a szerencsétlenséghez és az életképtelenséghez? Tárgyilagosan leírtam, mi volt, és azt, hogy nem volt kellemes. Nem írtam egy szóval sem, hogy nincs ennél rosszabb.

Van, akit ez hidegen hagy, de különbözőek vagyunk.

Nem szándékosan mentem katonának, hanem vittek. Ez nagy különbség. Aki hivatásosnak megy, főleg, háborús övezetekben, az tudja, mit vállal. Minket nem kérdeztek, akarjuk-e.

Nálunk jelenleg nincs háborús helyzet. Azért ne ahhoz viszonyítsuk már.

2015. ápr. 10. 11:39
 966/1151 anonim ***** válasza:
51%
Az a köze, hogy ha neked ez ekkora lelki törtést okozott, akkor inkàbb àSd el magad, mert ez csak egy aprocska dolog ahhoz képest, ami az életben még az emberekkel történhet.
2015. ápr. 10. 11:45
 967/1151 anonim ***** válasza:
100%

Nem okozott akkora lelki törést. Csak egy előző felvetéshez kapcsolódóan írtam.

Attól, hogy ennél sokkal rosszabb dolog is történhet egy emberrel, még nem következik, hogy a többi nem számít.

Másrészt: amit a férfiak elsatnyulásáról írtál, azzal egyetértek.

De a régi időkben sem volt mindenki harcos. Akkor is voltak tudódok és művészek, és mások, aki természetüknél fogva zárkózottabbak vagy érzékenyebbek voltak.

Van, aki röhögve átesik egy ilyen helyzeten, van, aki megalázónak érzi. Ettől még nem kell senkit elásni.

2015. ápr. 10. 11:53
 968/1151 anonim ***** válasza:
83%
Te nem tartod ezt furcsànak, hogy öt éve erröl a témàrol beszélnek??Nekem ez enyhén szolva betegesnek tünik.
2015. ápr. 10. 11:59
 969/1151 anonim ***** válasza:
100%
Hát, van benne valami. De ha jobban odafigyelnének a diákok emberi méltóságára, jogaira, akkor ilyen témák fel se merülnének. Az a baj, hogy egyáltalán van ilyen téma.
2015. ápr. 10. 12:01
 970/1151 anonim ***** válasza:
51%

"De ha jobban odafigyelnének a diákok emberi méltóságára, jogaira"

Bakker, hàT màs se megy manapsàg, minden ettöl visszhangzik, hogy a diàkoknak milyen jogaik vannak a tanàrokkal, szülökkel, orvosokkal stb. szemben....jogaik vannak, nem lehet öket fegyelmezni sem, mert màris rohan beperelni a tanàrt.én ennél a kérdésnél is csak azt nem értem, hogyha tényleg volt ilyen, akkor miért nem perelte be az orvost??miéRt itt veri magàt?különben Volt olyan vàlaszolo, aki pont ezt irta, hogy nem vizsgàljàk meg normàlisan a diàkokat, ezéRt van ennyi problémàjuk késöbb is az egészségükkel.Sajnos az éLet ilyen, vannak olyan szituàciok, pl nögyogyàszati vizsgàlat, szülés, stb, amikor igenis meg kell mutatni az also felünket màsnak is, ez hozzàtartozik az élethez, de ennek nem kéne hogy ekkora probléma legyen, hogy még évek utàn is ezt tàrgyaljuk.

2015. ápr. 10. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!