Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?
Elvétve előfordul ez a vizsgálati menet,de mint már sokan írtunk ki kell nyitni a fiataloknak a szájukat,annyira nagy szájuk van alapból,szülőnek,őket orvoshoz kísérő tanárnak tessék szólni hogy egyenkénti vizsgálatot akarnak,nem némán tűrni és szólni hogy erre nem hajlandó.Nem kötelező a vizsgálat.
Erre van lehetőség,de néma gyereknek anya sem érti a szavát.
Bár mint írtam nem tudom ilyenkor hol vannak a szülők,tanárok.Ha érdekli a gyerekük akkor tennének is valamit.
Bár itt se % szám,se név így elgondolkodtató nem véletlenül gyorsan új nick néven írogat a 48%-os hogy legyen hova írnia.
Bár egy % szám nélküli ebben a témában sokat ír és olyanokat kamuzott már,orvos elött történő felállításról ha értitek mire gondolok hogy nem csoda ha már nem hiszünk el sok mindent.
számomra meg elgondolkodtató, hogy ha a szülő nyuszikát nevel a gyerekből, és nem pedig az életre neveli, akkor vajon mennyire életképes felnőttek lesznek ezekből a fiatalokból? pont hogy azt kéne megtanulni, hogy kibírod kisfiam, 2 perc, nem halsz bele, és különben sincs semmi értelme játszani az önérzetes méltóságos urat/asszonyt, éppen eléggé el van szállva a nagy részük magától. Nem kell még adni is alájuk a lovat, és utána meg csodálkozni, hogy hova fajult ez a világ.
De megkérdezem megint: van-e olyan esetleg itt bárki vagy csak tud-e olyanról, hogy belehalt egy iskolai vizsgálatba amiért a saját osztálytársaival együtt "kellett" bemenniük? A másik fontos kérdés: hogy a frászba fog az ilyen elkényeztetett, majd anyuci mindent megold típusú fiatalból normális felnőtt? Hogy fog egy torna óra után vagy edzés után tusolni akár 50-80 társával is? Ja vagy azt nem fog, mert oda lesz minden önérzete szegénykének, ha a haverjai meglátják?
Komolyan teljesen kétségbe esek, ahogy olvasom a sok elrugaszkodott választ, és az a fő bajom, hogy igazából észérvet még sehol nem találtam. A szidás, meg hogy ez biztos az, az meg biztos amaz, na ilyeneket olvasok eleget, de konkrétan a témával kapcsolatos ÉRDEMI és RACIONÁLIS érveket még nem láttam. De ha valaki írna ilyet is, esküszöm elgondolkodnék rajta.
És akkor itt az egyik írja, hogy mert amúgy is mekkora szájuk van manapság a fiataloknak. Hát kérem, erről beszélek. ha meg akkora szájuk van, akkor mi a kérdés? Hát ilyenkor is legyen nagy a szájuk! Miért kell ehhez anyuka meg apuka? Vagy ilyenkor elszáll az a hatalmas arc? Ugye érdekes egy jelenség ....
(Ahogyan az is, hogy sztem nincs még egy ilyen kérdés a GYIK-en ahova ennyi bejegyzés született volna, és morbidabbnál morbidabb agyszüleményeket lehet olvasni, tiszta vicc az egész. Meséltem én ezt a cirkuszt nemrég egy külföldi diáknak, és nem akarta elhinni, hogy ilyen az itteni fiatalok hozzáállása, aztán csak jót nevetett, mert nem tudta hova tenni a dolgot. Ő is elmondta, hogy náluk természetesen torna óra után mindenki együtt tusol, és a kutyát nem érdekli, hogy éppen melyik haverja néz ferde szemmel rá, pontosabban, ezt ő gondolja csak ugye, mert agyilag egészséges emberben ugyan fel nem merül ilyen gondolat. Akinél ilyen fokú a szemérmeskedés, ott én előírnék kötelező pszichológiai vizsgálatot, mert valaminek kell lennie a háttérben, ami ezt az extrém gátlásosságot okozza, és jobb azt minél korábban kezelni ill. foglalkozni vele, attól függ. De nyilván ebben is tévedek, én itt már semmin nem lepődök meg ...)
"Bár egy % szám nélküli ebben a témában sokat ír és olyanokat kamuzott már,orvos elött történő felállításról ha értitek mire gondolok hogy nem csoda ha már nem hiszünk el sok mindent."
Kend ezt is rám, hogyne. Ezt valaki tényleg írta, méghozzá azért, mert akkor éppen az volt a szöveg, hogy tök felesleged a vizsgálat, mivel a legtöbb szűkület úgyis csak merev állapotban látszik. Erre írta az illető megoldásként, hogy akkor merev állapotban kellene vizsgálni (megjegyzem, komolyabb helyeken úgy is szokták ...). De aztán hamar kitalálta itt valaki főokos, hogy nyilván azt is csakis én írhattam. Lassan ott lyukadunk ki leegyszerűsítve, hogy aki az iskolaorvosi vizsgálatokat támogatja, az mind "én" vagyok, aki meg ellenzi, annak bezzeg hű de milyen igaza van ... Ugye belátjátok, mennyire abszurd ez is ...
Na ne kamuzzál már annyit!
Nemi szerv orvosi vizsgálata teljesen más mint a tusolás és nem hiába szakosodnak az orvosok sem.
Pont abból lesz egy nagy nyúl aki nem képes kiállni önmagáért,hanem mindent eltűr és lenyel és mint a birka szótlanul sorba áll.
Felnőtt emberek is ha olyan munkájuk van használják a zuhanyzót,de ilyen intim vizsgálatot nem a munkatársak előtt fogják elvégeztetni nemtől függetlenül!:-)
Ha tanár,orvos(aki arra hivatkozik hány testet látott már)nem vetkőzne le a kollega előtt,nem vizsgáltatná meg magát akkor nincs miről beszélni,akkor ne várjon el semmit mástól.
A felnőtté váláshoz önállóságra kellene nevelni a fiatalokat(nem az orvosi vizsgálatokhoz van köze,ahhoz hogy bárki előtt,bármit csinálhassanak vele),nem mind a dedóba 15-23 éveseknek anyuka csinálja a szendvicset még mindig,mert belehalna ha megcsinálná magának.Önállóság apró lépésekkel indul,te szobád,te felelsz érte,középsulitól lehet a szendvicset magának elkészíteni,boltba menni már alsóban is,ház,lakás körül besegíteni,nem meregeti a feneket....,suliba egyedül menni alsós korban már,nem az hogy 10 éves is úgy cipelik el,14 éves kortól lehet háziorvoshoz anyuci nélkül menni ilyesmik stb.
borzalmas már ez a szöveg :(
ezerszer kitárgyaltuk, hogy nem felnőttekről avn szó, és ne hasonlítsunk már meglett felnőtt embereket 18 alattiakhoz. a másik pedig, hogy sok minden abban a korban megcsíphető, ez természetes, hiszen akkor fejlődik a szervezet. Komolyan érthetetlen ez a kiforgatott magyarázkodás, hogy mert a felnőttek se ... ja igen, csak azt elfelejted, hogy a felnőtt már magáért felel, na meg azt is, hogy az ő teste már nincs állandó és nagyon gyors fejlődében, amit nem árt olykor kontrollálni!
Ez tényleg olyan nehéz?
Szerintem az utolsó hozzászólás is a tiéd 48%-os.
Sehol sem normális hogy bárkit is megalázanak,már pedig ez megalázás.
Börtönökben vannak meztelen vizsgálatok,nem iskolákban.
Egyáltalán nem normális hogy a gyerekeknek emiatt is frusztrálva kell lenniük.
Már eleve azon aggódik a többség milyen vizsgálat lesz,hányan lesznek bent,egyenként mennek be,mennyire levetkőzve kell bemenniük akkor már csak ez hiányozna.
Sokak még felnőtt fejjel is emlékeznek arra ha valami e féle kellemetlenség érte őket.
Aki ennek a híve,előtte a lehetőség.Korábban sem vizsgálták meztelenül a fiatalokat és normális felnőttek lettek,most sincs e féle megalázásra szükségük.
ó hogyne, sőt, tulképpen mindegyik én vagyok, aki nem ellenzi hisztérikusan az iskolai szűrővizsgálatokat.
és továbbra is fel nem foghatom, mi a megalázó benne. szted az osztálytársainak nem ugyan olyan van? vagy még sose láttak olyat? ha vegyesen fiúk-lányok lennének, akkor érteném a sok aggodalmat, de ez így egy vicc, semmi több. és persze megint visszajutunk oda, hogy ilyen gondolkodással nem is annyira véletlen, hogy ennyi nyápicka van a mai fiatalok között. hát nézz körbe, nem egy már odáig jut, hogy ő pszichológustól kér papírt felmentésre, mert úr isten, neki életre szóló lelki törést jelentene, ha az oszttársaival kellene tornáznia és öltöznie. Hát nagyon durva na, ennyi röviden. és továbbra se hallottam senki olyanról, aki bele halt volna a vizsgálatba (nem, nem felnőttekről beszélünk, hanem 8 alattiakról, azaz fiatalkorúakról, akiket bizony csupán a felelősség miatt is kötelező szűrni).
de hogy hogy fajult el idáig ez a világ, az ész megáll komolyan. és ami még durvább, egyre inkább a fiúk csinálják a cirkuszt, nem is a csajok hisztiznek itt, hogy jaj meglátja a Gizi a cicimet, hanem az állítólagos fiúk. NAGYON DURVA!! hát mi lesz ezekből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!