Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?
figyelj szerintem menj el innen,mert te azt tartod helyesnek ha tömegesen vizsgálgatnak fiatalokat,ott is vannak gátlásosak bizony,felnőttek sem vizsgáltatnák magukat munkatársaik előtt,és mint le van írva a fiatalokat is megilleti az emberi bánásmód.Itt ez a lényeg.
A tusolás témát hagyjuk,általában 20-22-en járnak egy osztályba,fele fiú,fele lány és sok helyen nincs üzemképes zuhanyzó sem,vagy mocskos,koszos,,esetleg 1 vagy kettő zuhanyzó van és alíg van idő átöltözésre egy tornaóra után,tehát zuhanyzásra nincs idő.Van ahol 10 perc van és át kell érni a másik épületbe,nálunk terem hiány volt és mi vándoroltunk föci az A épületbe,töri a B-be volt.
A feltételeket kellene megteremteni,hogy tesi után tudjanak a gyerekek zuhanyózni,legyen működő és tiszta zuhanyzhó ,bár nem tudom hogy használnák vajon,ebben igazad van.
De nem ettől lesznek nyápicok a fiatalok,hanem az elkényeztetéstől,hogy ott vannak már nagy kamaszként és mindent megcsinálnak helyettük otthon is.Ez nagyobb gond,mint hogy valaki szégyenlős vagy sem.Sajnos aki ilyen megkímélt,elkényeztetett az ha ki is marad a suliból és jön munkás élet utána sem fog tevékenykedni vagy részt vállani az otthoni feladatokból.
nos íme ...
de milyen változást szeretnél?
tudom, te egy fejlődő szervezet eü-elhanyagolását tartod kívánatos célnak, de sajnos nem így van. Az iskolaorvosi vizsgálat eltörlése lenne a célod? Pont a másik kérdésnél írtam, hogy nemtől függetlenül nem kevés a nemileg éretlenek száma, amikor gyógyszeresen kell beavatkozni az érés, a másodlagos nemi jellegek kifejlődésének segítésébe, mert még 17 évesen se indul be egyeseknél ... Tehát ezt kellene megszüntetni? Így is van épp elég probléma, ne akard még tovább rombolni a helyzetet!
"mert te azt tartod helyesnek ha tömegesen vizsgálgatnak fiatalokat,ott is vannak gátlásosak bizony"
-- Igen, emberi bánásmód. Csak azt nem értem, ez hol sérül. Ja hogy mert a kamasz sokkal gátlásosabb? Aha értem. Csak ha minden kis kamasz lelkével elkezdenénk egyesével foglalkozni, az életben se végeznénk egy osztály vizsgálatával se. Ahogy írtam, senki se halt még bele, ha évente 5 percre leveszi az alsót. Az meg a másik, hogy az eltúlzott gátlásosságot nem biztos, hogy még erről az oldalról is támogatnunk és erősítenünk kellene .... És akkor azzal mit kezdesz, hogy vannak ám olyan vidéki iskolák, ahol nincs külön iskolaorvosi rendelő, és 7-8 osztály (vagy több) is egyszerre van a tornaterembe, mert általában ezt jelölik ki ideiglenes szűrővizsgálati helynek jobb híján? Érdekes, ők is kibírják, ill már sok éve kibírták ... erről ennyit. Akkor ne akard nekem azt beadni, hogy "mert szegény fiatal örök lelki traumát él át", amikor esetleg 5-6-osával mennek be az iskolaorvoshoz, főleg hogy másképpen ez nem is megy ilyen tömeges vizsgálat esetén. Hogy ha találunk valami gubancot, akkor úgyis ki szoktuk küldeni a többieket, és az érdemi részt csak kettesben vagy hármasban szoktuk megbeszélni. Meztelen emberi testet viszont mindenki látott már, nem hiszem, hogy akkora traumát okozna ez önmagában ...
Én magam ledöbbenek az ilyen hozzáálláson, de nyilván ha a te gyerekeden fedeznének fel vmit, azért vszínűleg hálás lennél ... na meg főleg mérges ha csak 25 évesen jönne elő a problémával, amikorra már valóban felszedett egy vagon gátlást és személyiségzavart a meg nem oldott problémái miatt.
Mi ez a kamu duma már megint,voltál már orvos,nő és férfi is,mindig másnak adod ki magad éppenséggel.jaj,jaj:-)
Mindenkit megilleti a normális orvos bánásmód és ellátás,van önrendelkezési és visszautasítási jog is,ezt is tanítják az orvosokkal.Itt erről van szó.
Senki nem írt arról hogy mindent meg kell tagadni,de ha valami nem normális,emberhez méltó módon zajlik akkor igen is élni kell ezekkel a lehetőségekkel.Aztán meg a másik még hogy az orvosnak két keze van egyszerre 1 embert tud megvizsgálni,tehát nem kell ott még 5-6 embernek lennei.
Ha felnőtt ember nem vetkőzik a munkatársai előtt orvosi vizsgálat céljából,(ha már te ezt hoztad fel példaként )meztelenre és nem vizsgáltatja meg magát előttük akkor gyereknél sincs ez másképp.A gyereknek sem mind barátja az osztálytárs,sőt attól hogy valakinek vannak barátai nem jelenti azt hogy még meztelenkedik előtte.Szóval az 5-6 ember egyszerre vetkőzéséről ennyit!!!!
Az orvos ezek alapján mivel elvileg sok embert látott már mért is nem vetkőzik le az orvos társai előtt el,mért nem vizsgáltatja meg magát előttük?EGymáson is gyakorolhatnak ha nekik az emberi test nem számít!
Nem hinném hogy levetkőznének egymás előtt,ha ők nem teszik meg,akkor másnak sem kell megtennie.
Te miket képes vagy itt összekamuzni.Mindig másnak adod ki magad.
Ha szerinted normális a tömeges vizsgálat akkor ott a lehetőség előtted és az kitalált kollegák előtt is.
Még az iskolai tanárok sem vetkőznének le egymás előtt sokszor ha kirándulásra viszik a gyerekeket és az több napos,itt kezdődik a vicc,ezek után a gyerektől sem lehet elvárni.
Itt senki nem arról beszélt hogy mindent meg kell tagadni,hanem ahogy sok helyen megteremtik a normális feltételeket és normális bánásmódban részesülnek így ez mindenkit megillet.Ennyi.Ha valami sértő akkor el lehet végeztetni más orvossal is normális körülmények között.
Ha,ha!
Az ember nem állat , ez van,nem a dzsungelben élünk,nem vagyunk nomád nép és nem hiába illetnek meg jogok,amikkel élni kell,nem kell hagyni hogy bárki is elnyomjon.
Ha valami méltatlan és lehet tenni ellene akkor kell is,nem azt mondom hogy mindenért hujjogatni kell,de ha van választási jog,beleszólási jog és méltatlanság érne,akkor lehet vele élni.
a méltatlansággal élni?
és azt meg hogy? mit jelent számodra a méltatlanság?
A megalázás,a kínos helyzetbe hozás,a megszégyenítés,megalázás, amikor lenne mód hogy erre ne kerüljön sor az is méltatlan helyzetbe hozás és még sok szóval és példával lehetne folytatni.
Orvosnál pl rá:
Ha valakit megalázó módon vizsgálnak meg,mások előtt,amikor szó szerint nincs rajta egyetlen ruha darab sem.
Ha a súlyára,kinézetére durvábban tesznek célzást,elég kövér vagy,fogynod kellene.
Ha rajta akarnak valamit demostrálni(bemutatni)amit az orvos szerint nem szabadna csinálni vagy felesleges.(pl szörtelenít a fiatal és nem kellene és a gyerek,aki éppen ruha nélkül áll köré odahívja a többieket hogy nézzétek meg ezt nem szabad)
Ha beszól a testét,a fejlettségét illetőnek.
Hidd el van erre példa,lehete olvasni,hogy az egyiket ledagatozta,a másikat lefejlettlenezte stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!