Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... ❯❯
 791/1151 anonim ***** válasza:
80%

17:51 vagyok, még egy dolgot fűznék a mondókámhoz.

Nyuszi dokinak!

Ne haragudj, de Te milyen jogon ítélkezel mások felett?

Engem speciel úgy neveltek a szüleim, hogy a meztelenség nem bűn, ezért én sem lettem egy szégyellős típus. Mégsem oltogatom azokat, akik esetleg mégis azok. Egy barátnőmet szintén ebben a szellemben nevelték, de ő mégis szégyellős lett-mert ilyen és kész! De az egyik legnagyszerűbb ember, akit ismerek. Nincs semmilyen pszichés problémája. Nem az őskorban vagyunk, ahol az volt a természetes, hogy mindenki egy szál tökben vagy csöcsben mászkált. Ha Te ennyire beteg pszichéjűnek tartod a szégyellősebb embereket, mutass nekik példát azzal, hogy holnap a délelőtti csúcsban végigsétálsz a Körúton egy szál p*csben. :))) Ha ezt nem teszed meg, akkor én is kijelentem, hogy Te elmebeteg vagy. :))) Rendben? :)))

26/L

2011. máj. 3. 18:28
 792/1151 anonim ***** válasza:
100%

26/L!

Én eléggé egyet értek veled és azt is leírnám,nem csak az gátlásos,vagy inkább szégyenlős aki duci,vannak vékony lányok is,barátnőm azért volt mert nagy anyajegyei voltak,középsuliba van aki striás,szeplős,narancs bőrős,ahogy fiúknál is van túlzott vékonyság.Nem minden tekintetben azzal elégedettlenek hogy az intim testrészük mekkora,vagy milyen formájú,vannak egyéb okok.És nem is mindig csak azért szégyenlősebb valaki ,mert valami számára hibának vélt dolog van rajta.

Nem egy barátnőm volt,akik igen szépek,jó alakúak,voltunk együtt korábban nyaralni,szóval tudom mi az ábra és még is szégyenlősebbek,sőt ez a szó nem is jó,nem magamutogatossak,szeretik maguk eldönteni hol és kik előtt vetkőznek ha úgy van,se a mellüket nem tették ki soha,se a hasukat nem lógatták ki a felsőből,se pedig alíg takaró nadrágot nem hordtak.

Szóval aki majdnem tökéletes testtel bír(és nem tudunk olyan okot mondani,ami miatt a testébe bele lehetne kötni és megmagyarázni hogy biztos baj van vele) azok sem szeretik mutogatni magukat és annak ellenére hogy szépek és elégedettek még sem mutogatják magukat.Van akinek ez akár erkölcsi kérdés(vetkőzés),van aki kényelem miatt nem vesz fel kihívóbb ruhákat.Szóval sok oka van.

És ha már őskort vagy most is meglevő nomád törzseket hozzánánk fel,na azért ott is már felvettek valami féle alsóneműt,vadászatkor is,mert kényelmesebb volt a mozgás,akkor is már különböző okokból elkezdték magukat ruhával fedni,hideg elől,a melegtől is,hisz le lehet égni,a homok széltől stb.Szó szó,akkor is voltak már ruha neműk(ágyék kötő).,szóval nem állandó és teljes meztelenség volt a jellemző.

De attól hogy valaki szégyenlősebb,vagy csupán nem magatmutogatos attól még teljesen egészséges személyisége lehet.Mert szégyenlősség és szégyenlősség között is óriási különbség van.

Az iskola orvosi vizsgálatokkal is egyetértek,teljes körű tájékoztatás,és én sem helyeslem előzetes tájékoztatás,vagy megbeszélés nélkül hogy intimebb területeket vizsgáljanak,legalább is nem így.Nálunk 6.-ban már volt fiúknál,de mindegyik igen rosszul élte meg a vizsgálat előtti napokat,csak akkor nyugodtak meg amikor közölték hogy nem kötelező,hanem lehetőség van a vizsgálatra és van kérdezésre lehetőség.Így maradttak a kérdezésnél.Nálunk megtudták az egyenkénti vizsgálatot oldani,mert az egyik sulimba nem volt vetkőző,szóval mentünk a körzeti orvoshoz és ő vizsgált meg,de pl. a váróban volt már mérleg,mérőszallaggal kirakva így kinnt ezeket már csinálta is a nővér és bennt meg a többi vizsgálat volt.

Sokkal célra vezetőbb lenne,ha inkább arról lenne felvilágosítás hogyan lehet megelőzni a betegségeket(pl. fitymaszükület,letapadás,),tisztántartást,önvizsgálat ezekről a témákról hasznosabb lenne beszélgetni.

Ha betegséget vélt felfedezni akkor hova mehet stb.

2011. máj. 3. 19:28
 793/1151 anonim ***** válasza:
0%

18:28

"mert ilyen és kész!"

Na ugye tudod, hogy ez az ami a pszichológiában nem létezik ... mindennek oka van, és nincs olyan, ami csak úgy van és annyi, ez képtelenség. Tehát mégis lehet valami pszichés problémája, csak az más kérdés, hogy te nem tudsz róla (vagy még akár ő sem, mert tudattalan tartalom).

Mi az hogy olyan lett mert úgy nevelték? Csak mert csak? Ez baromság, te is tudod, nyilván valami gixer van a háttérben a neveléssel.

2011. máj. 3. 20:25
 794/1151 anonim ***** válasza:
60%

20:25

A barátnőm elég vékony, egyszer beszóltak neki a konditerem zuhanyzójában, hogy biztosan anorexiás, ezért ilyen. Pedig nem az, sőt, rengeteget eszik, de nem tud hízni.

De persze más oka is lehet annak, hogy szégyellős, de én nem fogom erről faggatni. Persze nem beteges mértékben szégyellős, mert pl. a vőlegénye vagy én, mint a legjobb barátnője más kategória vagyunk, rólunk tudja, hogy nem szólunk be a testalkata miatt. Lehet, hogy ez meg fog változni majd nála, vagy ha nem birkózik meg a dologgal, a megfelelő szakemberhez megy majd.

26/L

2011. máj. 3. 20:39
 795/1151 anonim ***** válasza:
80%

19:28

Én pedig Veled értek egyet. :)

Nagyon jó, hogy írtad az önvizsgálatok fontosságát. A fiúknak meg kell tanítani a herék vizsgálatát, a lányoknak pedig a mellvizsgálatot. Így, ha ne adj'Isten találnak valamilyen elváltozást, orvoshoz fordulnak, aki segíthet nekik.

26/L

2011. máj. 3. 20:42
 796/1151 anonim ***** válasza:
0%

19:28

Igen, valóban van különbség szégenylősség és szégyenlősség között, de amiről itt beszélnek páran, az mindenképpen beteges mértékű már.

Amit meséltél, az pedig kiakasztó. Mi az, hogy előre értesíteni? Látod, meg is lett az eredménye, aztán nem lett belőle semmi. Ezt nem így kell csinálni. Nem kell semmiféle előre értesítés, hanem megcsinálni és nem tökölni. Akkor nem lett volna az, hogy "azt választják, hogy kérdeznek" ...na azért ez nem kívánságműsor, hanem vizsgálat. Elkelt volna két nagy füles, és máris ment volna magától a vizsgálat, nem? Főleg 6-odikosnál ... nekem érthetetlen ez a hozzáállás komolyan. Mi az, hogy előtte napokig nem alszanak és paráznak? Már 6-odikban ilyen szinten szégyenlősek a fiúk? És akkor ne haragudj, de hogy szűrte ki az orvos a kérdezgetésekből, hogy kinek van gondja? Aztán meg ha 30 évesen megy körülmetélésre, mert így jártak el, akkor szidja utólag az iskolaorvost? Ez aztán tökéletes vizsgálat, mondhatom. Semmi előre para meg értesítés, csak bemegy az orvos, minden srácnál LEELLENŐRZI, ahol gond van, ott intézkedik és ennyi. Ha pedig valaki ellenkezik, akkor két hatalmas füles észhez téríti, és felfogja, hogy az érdekében történik! Ez nem érthető szemlélet? Sztem logikus.

Most én nem fogok tudni aludni, hogy ilyen hatalmas balfogásról olvashattam. És szted akkor ott a ti évfolyamotokból hány srácnak lehetett problémája, amit azóta is takargat? Vagy amit azóta jóval nezebben oldott csak meg? Biztos jó volt az úgy? Sztem nagyon nem. és különben meg milyen iskola volt az, hogy ott a diákok döntötték el, mi hogyan legyen? Nekem több szempontból is meredek a dolog, amit írtál.

2011. máj. 3. 20:45
 797/1151 anonim ***** válasza:
0%
20:39 azért kibököd a végén, hogy szakember kellene .... vicces vagy!
2011. máj. 3. 20:47
 798/1151 anonim ***** válasza:
0%

20:39

amúgy csodálkozol? rengeteg az anorexia nerviosa lány manapság, na mégis lett oka a szégyenlősségének, látod !!

2011. máj. 3. 20:50
 799/1151 anonim ***** válasza:
32%

Én csak a véleményemet írtam le. Nem kötelező egyetérteni velem!

Szép jó éjszakát Minden Kedves Kommentelőnek:

Judit 26/L

2011. máj. 3. 20:55
 800/1151 anonim ***** válasza:
16%

drága Judit!

Jól tetted, na de a barátnődet segítséghez kéne juttatni! Írj privátot, és ajánlok jó pszichológust!

2011. máj. 3. 21:00
❮❮ ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!