Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯
 841/1151 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó,mivel a százalékszámunk megegyezik és én vagyok a beíró gyári dolgozó,nem szeretném hogy összekeverjenek bennünket,azt kell hogy mondjam a te stílusod is buta,hogy ledagatozol másokat és hogy egyből azt gondolod csak azokat zavarhat.

Tudod nekem vannak igen jó alakú barátnőim is és itt nem arról van szó,hogy szép vagy ronda valaki,mert az említett barátnők is szégyenlős típusúak és csak ott vetkőznek le alul,akire ez valóban tartozik,csak az nézhet be a bugyijukba(nőgyógyász)aki választott és akiben megbíznak,nem akárki és akkor nézhetet oda be,amikor ők úgy látták itt az ideje.

Te ezt tévesztetted össze.Az meg igen furcsán jött le,jó az alakom,mi köze ennek ehhez.Az egész nem erről szól.Vannak akik szeretik megválasztani ki előtt vetkőznek,de nem hinném iskolaorvosra tartozna a bugyiba nézegetés,esetleg kézzel vizsgálat.

2011. szept. 27. 18:58
 842/1151 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, szerintem sincs semmi köze ennek a "dagadt" vagy/és "jóalakú vagyok" nak.

Kezdünk, vagyis már haladunk, a nem túl jó irányba, értem ezalatt:

1. Micsoda dolog ez a "kötelező" vetkőztetés az iskolai/munkahelyi orvosi vizsgálatokon??

2. Nőgyógyászaton is halottam már hogy anyaszült meztelenre vetkőztettek tiniket. (érdekes, hogy nem a 60 felettieket..)

3. most olvastam hogy a masturbációs szokásait firtatták 17 éves panasz nélküli lánynak.

4. Neten hirdető bőrgyógyász "csak akkor vizsgál meg valakit, ha az teljesen meztelenre vetkőzik"!!

Úgy tünik, mintha a doktor urakkal elszállni készülne mindenféle gátlás, és empátia (tisztességet is mondhattam volna..), persze tisztelet a kivételnek!

Ha szóvá teszi ezt valaki, akkor rögtön lecsapnak rá lobbi-emberek.

Sajnos a fiatal tinik, de a már idősebb nők is inkább csöndben maradnak, mert a tekintélytisztelet nagyon erős az orvosokkal szemben, (nem úgy pl. a pedagógusokkal)

és ugye az egészségét félti-rettegi mindenki .

Pedig az ilyen elfajulni kezdő eseteket nem szabadna szó nélkül hagynunk!

Szóval a szemérem nem mindenkiből halt ki és csak ott, és csak annyira vetkőzzön akit ez érint, amennyire biztosan szükséges.

2011. szept. 28. 07:28
 843/1151 anonim ***** válasza:
100%

18:58

Egyetértek veled, már volt róla szó, hogy amelyik osztályfőnöknő/igazgatónő fenyegeti a diákokat intővel stb. a meztelen vizsgálat kötelező (ez egyébbként hazug) voltával,

az legyen az első aki leveszi a bugyit, ágyra fel, lábat lazán szét és vizsgálgassa csak meg az férfi iskolaorvos.

Persze a tőbbiek elött!!

Na és majd utána szónokoljon...

(ne a máséval verje a csalánt!)

2011. szept. 28. 07:39
 844/1151 anonim ***** válasza:
100%
Én a szülők hozzáállását sem értem,most mindegy milyen nemű a gyereke,hogy hagyják,nem emelik fel a hangjukat,nem állnak ki a gyerek mellett,csak hallgatnak,hisz az ő idejükben,sőt sok helyen még ma sem,vagy 5-10 évvel ezelőtt sem voltak túlkapások iskolákban.Hogy intézheti el sok szülő a gyerek panaszát annyival,hogy orvos,gondoljon másképp arra ami vele történi fog?Én nem értem mért hallgat mindenki és jön azzal ugyan már,magával szemben vannak elvárásaik,de a gyereke az csak gyerek akkor azzal bármit megtehetnek.Tanároknak,akiket érdekel a diákjaik,vannak orvosok is akik ellenzik a módszert,szülők nekik kellene végre harcolniuk.A rutin vizsgálatoknak kellene továbbra is csak lenniük,a többiet meg lehetőségként felajánlani és akkor mindenki élhetne az őt megillető jogokkal.
2011. szept. 28. 09:47
 845/1151 anonim ***** válasza:
100%

9:47

Magam sem mondhattam volna jobban....

2011. szept. 28. 11:28
 846/1151 anonim ***** válasza:
100%

egy kicsit én is ledöbbenek a szülőkön!!

Elsősorban nekik kellene lépniük, hiszen a "gyerekek" igen kiszolgáltatottak még ebben a korban...

én sem mertem volna háborogni és főleg ellentmondani az iskolaorvosnak, Ofőnek, Igazgatónak, pláne ha sugalják, mondják hogy ez kötelező!! ami persze nem igaz!! De ezt honnan tudhatná a tini?...ő még elhiszi...

És persze ez vonatkozik a nőgyógyász túlzott érdeklődésére is!!

2011. szept. 28. 11:37
 847/1151 anonim ***** válasza:
78%
Tegnapi vagyok.Biztos en vagyok a hulye, de en nem ertem, mi ebben olyan gaz.Ha egyszer orvosi vizsgalat...nem hiszem, hogy az OSSZES doki(mert ugye, azt mondtatok, h nem csak egy iskolaban fordul elo ez a fajta vizsgalat)szoval, hogy az orszagban az osszes doki a 14 evesekre lenne raizgulva??jo, biztos akad egy-ket ilyen, de nem hiszem, hogy azert csinalnak ezt a vizsgalatot orszagszerte, hogy utana mind arra verjek ki maguknak, mar bocsanat a kifejezesert.Szerintem meg igenis van jelentosege, hogy valaki hogy nez ki, mert nyilvan, aki nem 50 kg, annak jobban nehezere esik mutogatni magat.De ha egyszer nem kotelezo, ha valakit zavar, mondjon nemet.Ha a tanar intot ad ezert, kit erdekel?Nem hiszem, hogy ezert a szulok leszidnak a gyerekuket.
2011. szept. 28. 18:51
 848/1151 anonim ***** válasza:
75%

18:51

"az orszagban az osszes doki a 14 evesekre lenne raizgulva??"

nem igazán erre gondoltam, (amúgy középiskoláról van szó, amit 14 éves korban kezdenek!!! és tart 18-ig!!! De 16 éveseknél még tudok ilyen vizsgálatokról!!)

Gondolok pl. a STATISZTIKÁKra, amiket készitenek nálunk az életkor plussz hány szőrszál van és hol, és mekkora és milyen irányú, vulva forma méret cici méret, stb...

Ezekkel aztán lehet villogni a nemzetközi porondon!, mert máshol ezeket nem lehetne elkésziteni! A gyerekek meg nem számitanak...(egyébbként sok orvos nem is ért ezzel egyet..)

Hasonló a helyzet pl. a nőgyógyászati klinikán is , amikor beleegyezésed nélkül jönnek be a vizsgálóba a diákok tapasztalatot szerezni. Többek között ezért is olyan vonzó a magyarországi orvosképzés! (na persze erről lapitás van..) Külföldön meg sem próbálják, mert ez szemérem elleni erőszaknak nyilvánulna. Csak a te engedélyed után!

Ez hasonl

2011. szept. 29. 07:01
 849/1151 anonim ***** válasza:
75%

18.51-es itt nem perverz orvosokról beszélünk,vagy pedofiliáról,sokan egyből ezeket vonják ide,mint téma be.De itt nem erről van szó egyáltalán.

Itt arról van szó,hogy régen is voltak alapvizsgálatok és ezt a határt most sem kellene átlépni,sem mellet nem kell vizsgálatni,meg bugyit lehúzatni és meztlenül beterpesztéshez felszólítani fiatal lányokat.Most komolyan nőgyógyászaton sem meztelenül vizsgálgatnak és az arra szakodsodott és oda saját döntés alapján megyünk el úgyebár,választott orvoshoz.

Ahogy a körzeti orvosod sem vizsgálgat meztelenül,nézi a nemiszerved fejlettségét,kinézetét,hogy statisztikai adatot gyűlytsön arról milyen fejlettséggel rendelkezik egy magyar tini,(mert ezen vizsgálatok kb erről szólnak valójában,hisz a mell mérése sem vizsgálat,csak a nagyságát írják le,csoda hogy kisfiúkat még nem kezdték méricskélni,bocs de muszály volt leírnom ezt,ha lányoknál megteszik már,az egész módszerről igen rossz véleményem van:()úgy egy idegen orvosnak sincs köze a nemiszerv fejlettségéhez és ahhoz hogy tök meztelenül vizsgálgasson bárkit is.

Hidd el minden normális embert akit meztelenül akarnak vizsgálgatni az igen kellemetlenül érzi magát,megalázottnak,eltaposotnak.Ez lányoknál még jellemzőbb,ha van erkölcsi érzete és nem az a mutogatos fajta.

Nézd a másik,hogy attól hogy valakinek jó alakja van,(én elég vékony voltam és megfelelő méretekkel rendelkeztem,csak 14 éves korom után nem nőtt már a cicim,de ez van,korábban értem mint a többiek)de ettől még nem szerettem volna soha mugotagni magam(hozzám már kiskamaszkorban sem mászkált be anyu pl.mert szégyenlős is voltam,akkor egy teljesen idegen ember előtt,vagy osztálytárs előtt sem vizsgáltattam volna magam meztelenül),sőt senki az osztályból és csak 2 pufi lány volt,de a szégyenlősségünk kb úgyanolyan mértékű volt.Nálunk ilyen vizsgálat nem volt,mellet mértek de csak általánosban és mindig egyesével mentünk be,ott kellett a felsőnket levenni,valamikor csak a felsőt felhúzni.Még bugyira sem kellett sose vetkőznünk lúdtalphoz,hanem cipőt,zoknit levenni elég volt.

Tudod az eleve baj,ha valaki úgy gondolja,bár lehet csak rosszul fogalmaztál,hogy szereti mutogatni magát meztelenül,mert jó alakja van.

Lányoknál még ritka ez a vizsgálati módszer,de már lehetet hallani és igen sértőnek érezték magukat,hisz meztelenül egy iskolaorvosnak sem kellene nézegetnie őket,statisztika miatt.

Itt a lényeg,hogy szülőket,diákokat férevezetik és nem is tudják nem kötelező,nem kényszeríthetik őket erre.Sok akik sejti az sem mer szólni és megalázzák őket,önérzetüket sértik.

Kérdeznék tőled valamit,nem hül.yéztelek le,csak a stílus nem tetszet :

1.Most úgyebár írtad jó alakú vagy,elégedett vagy magaddal.De ettől függetlenül emiatt bármilyen orvos előtt,aki nem nőgyógyász simán teljesen meztelenül vizsgáltatnád magad,úgy hogy kicsit sem lenne kényelmetlen,kellemetlen számodra?

2.Tehát akár fog,fülorvossal is?

3.Tehát mindegy az orvos személye,az hogy hány ember van bennt,diáktárs,vagy kollega ekkor?

4.alapból civil embernek is simán mutogatod magad,mert egyáltalán nem vagy szégyenlős?(csak azért mert akkor te teljesen más kategória vagy és akkor nem is szabad a többiekhez hasonlítani,ez olyan lenne mint ha egy nudistát hasonlítanánk a szégyenlősekhez)

Most gondolj abba is bele,akár munkás embereket is megszívathatnák ezek alapján hogy rúlunk is statisztikát vonjanak le,és minket is vizsgálgathatnának ilyen undorító,jogsértó módon.

5.Ha lenne gyereked téged érdekene hogy milyen vizsgálatokat végeznek,ki csinálja és érdekelne hogy a te gyerekedet diszkréten,nem sértő módon vizsgálják meg,hogy ne legyen neki sértő?

2011. szept. 29. 18:28
 850/1151 anonim ***** válasza:
67%

Ha orvosi vizsgalatrol van szo, en nem vagyok szegyellos, es nem csinalok problemat abbol, hogy az orvos megnezi barmelyik testreszemet.Ez nem jelenti azt, hogy nincs erkolcsi erzekem, ugyanis nem arrol van szo, hogy valaki arra ker, ugyan hadd vigyen mar el a bokorba, es hadd tegye be.Ful- es szemorvosok pedig tudtommal nem szoktak meztelenre vetkoztetni a pacienseket.

Es tovabbra sem ertem, hogy mi ez a duhongo itt.Azt a kedves kerdesfeltevo is leirta, hogy a vizsgalatot nem kotelezo megtenni.Szoval, nezzuk csak:

"Én közöltem vele, hogy azt nem fogom levenni, ő meg jól le*gatott, hogy így meg úgy, én persze nem hagytam magam, és visszapofáztam, és akkor a fejünkhöz vágta, hogy hihetetlen, hogy nem vagytok képesek levenni, hogy megtudjam hallgatni a szíveteket. (...) Volt bent 2 asszisztensnő és az orvos, és iszonyatosan lekezelőek voltak velünk az első perctől fogva. És az egyik asszisztens el kezdett pampogni, hogy ez törvényileg így meg úgy kötelező. Én meg megmondtam, hogy olyan törvény nincs, hogy a pácienst le kell vetkőztetni akarata ellenére csak mert a drága orvos kíváncsi rá. Eléggé bepöccent erre, és mondta már az elején, hogyha nem vesszük le, akkor megtagadjuk a vizsgálatot. Holott a többi vizsgálatot meg lehetett volna csinálni (szemvizsgálat, hallás) de ő majdhogynem kikergetett minket. A lényeg, hogy kiküldtek minket"

"Egyszerre 3-an mentünk be, és bent az orvos közölte velünk, hogy a melltartót azt szépen vegyük le. De én nem vettem le. "

"szóval a lényeg az kedves anonim, hogy a diákok azt sérelmezik EGYRÉSZT, hogy egymás előtt vizsgáljék őket, MÁSRÉSZT, hogy egy iskolaorvosi vizsgálaton miért kéne meztelenre vetkőzni?

Sokan ismerik a jogaikat és MEGTAGADTÁK"

"A legtöbben azt sérelmezték, hogy amikor a vetkőző szobából bementek a vizsgálóba bugyiban és melltartóban, az orvos rájuk szólt, hogy a melltartót vegyék le....volt aki megtette és volt aki megtagadta..."

Akkor mirol is beszelunk?Semmi nem kotelezo....

2011. szept. 29. 18:51
❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!