Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... ❯❯
 831/1151 anonim ***** válasza:
51%
a
2011. júl. 30. 13:59
 832/1151 anonim ***** válasza:
78%

itt az ISKOLAORVOSI vizsgálatokkal kapcsolatos EMBERI JOGOKRA vonatkozó FELVILÁGOSÍTÁS a téma!!!!!!

a "kőtelezőről" csak annyit, hogy:

Auswitzban, vagy a Gulág táboraiban volt kötelező az ilyen vizsgálat...

amelyik tanárnő, vagy Ofő balhézik, hogy kötelező, mondjátok neki, hogy vetkőzzön ő le először az osztály elött, feküdjön fel a vizsgáló asztalra, tegye szét lazán a lábait és a dokibácsi vizsgálgassa meg...

és utána kérdezzétek meg a véleményét..

2011. aug. 22. 16:23
 833/1151 anonim ***** válasza:
100%
Az biztos jó lenne nemtől,kortól függöen tisztában lenni a jogainkkal,nálunk a üzemdoki is kérdi folyton voltál nőgyógyásznál,ha van papír vidd be neki.Szerintem hiába akar jót nem tartozik rá.
2011. aug. 22. 18:59
 834/1151 anonim ***** válasza:
100%
de gondolom akkor alaposan meg is vizsgál az üzemdoki, nem?
2011. aug. 22. 20:35
 835/1151 A kérdező kommentje:

Néhány héttel ezelőtt volt a rádióban is erről szó. Nem hallottátok? :)

És jó pár napilap és weboldal is lehozta a jelentést arról a vizsgálatról amit az Ombudsman lefolytatott EBBEN A TÉMÁBAN! :))

Olvasható benne ez a mondat is "a gyakorikerdesek.hu fórumon mesélik el a gyerekek a megalázó élményeiket és a jogi tájékozatlanságukból eredő kínos élményeiket"....

Én erről a témáról mindent elmondtam és mások is.

A lényeg:az ISKOLAorvosi vizsgálaton a részvétel NEM kötelező, bárki elvégeztetheti a saját orvosával is a vizsgálatokat.

Az üzemorvosi vizsgálatokon történő visszaélések az egy külön téma......

Hihetetlen, hogy még felnőttekkel is történnek ilyenek?!

El se akartam ezt hinni amikor először hallottam ilyen történeteket.....

Arról is vannak topikok.

Akit az a téma érdekel annak ajánlom ezeket a topikokat:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egeszsegugyi-ellatas..

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egeszsegugyi-ellatas..

2011. aug. 23. 02:16
 836/1151 anonim ***** válasza:
100%

Az üzemorvosom csak meghallgatja a szívem,megméri a vérnyomást,megnézi a torkom,megtapogatja a nyaki nyirokcsomókat,néha a lapockákat és viszért néz a lábon,ha sikerül neki feltürnie a nadrágot,ha nem akkor elég a válasz rá.A legvégén meg olvastat egy kisbetűs mondatot.Ennyi és 1-2 évente elküld vérvételre,vagy maga veszi le,pisit azt minden évben kell vinni.Semmi extra vizsgálat nincs,csak kérdezi van egy nőgyógyászati,tüdőszürésről papír,ha igen hozzad el,mikor voltál szűréseken.Cigizel,iszol e?

Csak néha idegesítő hogy faggatnak olyanról ami a munkámhoz való alkalmasággal nem is függ össze.

2011. aug. 24. 17:31
 837/1151 anonim ***** válasza:
100%
és mennyire kell levetkőznöd a vizsgálaton? Nálunk legelőször volt bugyira-melltartóra vetkőzés és egy alaposabb vizsgálat, aztán évente csak max. a felsőt kell levenni.
2011. aug. 25. 22:53
 838/1151 anonim ***** válasza:
100%

18:59 -nek.

Miért vinnéd be az üzemorvosnak a nőgyógyászati viszgálatod papirját?!!!? Mi a fene köze van neki a te közödhöz??

Gondolom nem kuplerájban dolgozol?

2011. aug. 26. 07:19
 839/1151 anonim ***** válasza:
100%

Gyári dologozó vagyok,nem kupiban dolgozom:).Én csak felülről vetkőzőm le,egy száll bugyira biztos nem vetkőznék.Egyik munkahelyemen sem kellett felső levételénél tovább vetkőznöm,sőt volt ahol még melltartót sem kellett levenni.

Nem tudom mért kérte a papírt akinek van és sose vittem neki,mert nincs köze hozzá,ha valakinek oda akarom adni akkor van körzeti orvosom.Meg eleve a nőgyógyász megszokta mondani hogy minden rendben van és akkor itthon gyűlytöm össsze a tőle kapott papírokat.

2011. aug. 26. 20:12
 840/1151 anonim ***** válasza:
68%

En is jartam gimibe, de nalunk nem volt ilyen vizsgalat.Nem is tudtam, hogy ilyen letezik(marmint bugyiba nezes).egyszer volt egy ehhez haosnlo vizsgalat altalanosban, de ott is csak bugyira-melltartora kellett vetkozni, semmi extra nem volt.

Egyebkent eleg undorito a stilusod, kerdezo.Frocsogsz itt ossze-vissza, meg mindenkit a nickname-mel piszkalsz.Miert erdekel teged, hogy mi a nevuk?Hogy az o kommentjeiket is fel tudd hasznalni kesobb?Amugy a temarol az a velemenyem, hogyha lett is volna nalunk ilyen vizsgalat, engem nem zavart volna, mert nem vagyok szegyellos es jo az alakom is.amugy azt mondtad, hogy nem kotelezo torveny szerint levetkozni senkinek.Hat akkor a dagadtak, meg azok, akiket zavar ez az egesz, ne vetkozzenek le, ilyen egyszeru.

2011. szept. 26. 18:45
❮❮ ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!